[]

hayatınızı nasıl organize ediyorsunuz?

soru başlıkta. mesela beğendiğiniz web sayfalarını nereye kaydediyorsunuz? (Pocket, bookmark olarak vs.) To-do için ne kullanıyorsunuz? (Klasik defter-kalem, bir app vs.) Fotoğraflarınızı nerde tutuyorsunuz ? (Harici disk, bilgisayar, cloud vs.) Ve benzeri şeyler.

Bu konularda kendime göre iyi bi düzen oturttum diyen neler yaptığını paylaşabilir mi?


 
en başta yer imlerim var. referans sayfalar, alışveriş, kitap, film, müzik, oyun, işler (okul, topluluklar, dil öğrenme, online dersler, ebook'lar) ve daha onlarca klasör var. bunlar aşağı yukarı düzenli. daha doğrusu düzensiz olsa da ilgili her şeyin buralarda olduğuna eminim. to-do konusunda çok şey kullandım şu ana kadar ama halihazırda ios'taki anımsatıcılar yetiyor. bunların belli bir kısmını ve belli bazı bilgileri notlar'da saklıyorum. yapacağım etkinlikler de tabiki takvim'de. maillerimde yapılacak etiketi var. bunlara aktaracak zamanım olmadığında ekrandaki şeyin fotoğrafını çekiyorum ve bilgisayardaysa ekran görüntülerinden telefondaysa fotoğrafların ilgili alt klasöründen buluyorum. mesela telefonda bir müzik tavsiyesi gördüm, arayıp yer imlerine eklemeye üşeniyorsam ekran görüntüsü alıyorum. arada her gün şunları yapmalıyım moduna girdiğimde kullandığım daily tracker uygulaması var. bunların dışında steam, spotify, youtube beğenileri, imdb gibi spesifik şeyleri takip ettiğim uygulamalar var. belgeler, fotoğraflar da ikiye ayrılmış durumda. düzgünce kategorilerilenmişleri pc'de ve cloud'da saklıyorum. üzerinde uğraşmam gereken daha önemsiz dosyalar ise düzenlenmek üzere pc'nin belli bir yerinde. son olarak konuya göre yapılacaklarla alakalı 3-4 word dosyası var masaüstünde. somut dünyada sakladığım tek şey bazı sertifikalar falan ki onların da scanleri bilgisayarımda yine.

yani pek de düzenli olmadığımın farkındayım ama şöyle bir rahatlığım var: bir seyahat yapacağım mesela, eğer o zamana kadar buna özel bir sayfa oluşturmamışsam bir kaç kaynağa bakarak daha önce aklıma gelen her şeyi gözden geçirdiğime emin olabiliyorum. bu düzensizlik de benim procrastination hastalığımdan ve aklıma gelen her türlü saçma sapan fikri unutmamak için bir an önce bir yere not almaya çalışmamdan geliyor. bazen komik şeyler de olabiliyor tabi. bi ara ne kadar boşladıysam artık notlarda tutmam gereken kaza orucu sayısını gördüm. oturup onu yapana kadar çoktan ateist olmuştum oysa.
  • acccra  (29.07.15 12:36:58) 
en çok önemsediğim şey fotograflar, onlarıda 2 tane hdd yanında flickr üzerinde yedekliyorum. daha önce hdd bozulduğu için 2 yillik arşivimin gitmesi üzerine böyle bir tedbir aldım. flickr 1000GB kadar free.

notlar için google keep, web linkleri için google chrome bookmark(cloud) kullanıyorum. dropbox aktif kullanmasamda kullanıyorum. onun dışında aklıma gelen olmadı.
  • 2006  (29.07.15 13:00:22) 
foto: icloud photos
beğendiğim web sayfaları: safari bookmarks, evernote
to-do list: wunderlist (takım olarak bunu kullanıyoruz)
drive olarak dropbox

bunların hepsini çok aktif kullanıyorum.
  • roket adam  (29.07.15 13:26:44) 
bu söylediklerinin hepsini evernote ile yapıyorum.


  • jacksor  (29.07.15 13:44:52) 
yedekler, kişisel dosyalar: yandex disk + dropbox.
işler, güçler: wunderlist(tüm cihazlarımda senkron şekilde var.)
chrome yer imlerinde 40 küsür klasör var. hepsi derli toplu duruyor. eklediğim siteleri muhakkak düzgün şekilde isimlendirir, parantez içinde küçük bir not yazarım.
  • streak  (29.07.15 14:18:39) 
her yıl beğendiğim bi ajanda alıyorum ben not kısmı geniş olan yada düz not defteri alıp tarihi her gün kendim atıyorum. ama beni motive edici bi dizaynı bi motto vb. olmalı. bildiğin bakkal hesabı not alıyorum. kalem tutmadan düşünemeyenlerdenim sanırım.
onun dışında çok fotograf çekmiyorum. olanlar tarabaytlık diskte.
bi de gdrive ı çok kullanıyorum yaa. her türlü işime yarıyor.
  • gis  (29.07.15 14:27:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.