[]

Boğaz ağrısı için antibiyotik

Yabancı ülkedeyim o yüzden doktora gidemiyorum önceden bunu söyleyeyim.

4-5 gündür devam eden bir boğaz ağrım var, hani yutkunurken batar ya öyle. Öksürük, halsizlik gibi diğer semptomlar yok. Bu 4-5 günde geçmeyince grip tarzı bir şey değildir diye düşünmeye başladım. Acaba bakteriyel bir şey olabilir mi? Antibiyotik kullanayım mı?


 
Bademcikler üzerinde beyaz noktacıklar ya da daha büyükleri varsa iltihaplanmış demektir. Ya da boğazda da sorun olabilir. Direk antibiyotik yerine eczaneden gargara ve boğaz spreyi al ve kullan. Evde varsa votka, viski vs. ile de gargara yapabilirsin.


  • mylord  (29.07.15 10:27:34) 
bildigim kadariyla yurtdisinda recetesiz antibiyotik alamazsin. biz antibiyotigi cok severiz azicik usutunce hemen dayariz ama antibiyotik oyle herseyde kullanilmaz. yanlis kullanimi cok tehlikelidir. mikroplara ilaca karsi direnc kazandirir. o yuzden kullanma. viral birseyse zaten cigerlerine zarar vermekten baska da bir ise yaramaz. limon gargarasi yap. ihlamir, adacayi gibi bogazini yumusatacak seyler ic. gecer 3-4 gune


  • crucio  (29.07.15 10:30:57) 
Yanımda geniş spektrumlu hafif bir antibiyotik var. Zaten ben de işin içinde olduğum için antibiyotik konusunda bilinçliyimdir, kafama göre kullanmam ama işte şuan boğazımda bakteriyel birşey olma ihtimaline karşı kullansam mı diye düşündüm.


  • Haldamir  (29.07.15 10:40:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.