[]

Makyaj sorusu...

Ben hic makyaj yapmiyorum. Soyle ki, yaklasik uc aydir veganim ve makyaj malzemelerime baktim, hicbiri vegan degil-buna dikkat etmeye basladigimdan beri hic makyaj yapmamisim.

Abimin dugununde bile sadece ruj ve rimel surmustum. Sevmiyorum, inanilmaz yapay geliyor bana makyaj, kendimi baska birine donusmus gibi hissediyorum. Evden cikarken yuze fondoten surup pudralamak, uzerine allik rimel eyeliner ruj surmek garip geliyor, sanki yuzumu saklamisim gibi hissediyorum. Etrafimda neredeyse hic benim gibi kadin yok, arada arkadaslarim bu yasina geldin hala makyaj yapmiyorsun falan diyorlar, sart mi bu makyaj?

(Ayni arkadaslarim neden dolgusuz sutyen kullaniyorsun memen zaten kucuk de diyor mesela, neden sokakta insanlara memem buyuk algisi yaratayim ki, buna nicin ihtiyac duyayim yani? (Dolgulu sutyeni sadece icini dolduramadigim bir elbise olursa giyiyorum.) Anlayamiyorum ben bunun mantigini. )

 
yapmıyorsan yapmıyorsun bunda bu kadar düşünecek ne var?

edit: yuzır+1, balpolen+1
hastayım bu triplere de. beğenmemiş.
  • sayns  (28.07.15 23:42:03 ~ 29.07.15 00:41:51) 
ben de sizin gibiyim sayin mutevazi. makyaj yapmiyorum arada bir ruj sursem oooo makyaj yapmissin oluyor sinir oluyorum. ben makyaj yapmayi beceremedigim icin makyaj yapmiyorum. cevremde aa cildin ne guzel canim yapma zaten ihtiyacin yok vs diyenler de oluyor ne bicim kizsin diyen de.
sutyende de dolgusuz bez sutyenlere iki kat para odeyen biriyim. ama dolgulu sutyen takanlarin daha cok erkek arkadasi oldugunu goruyorum boyle dusununce de insanin erkekleri kandirasi geliyor.
yalniz degilsiniz uzulmeyin. :)
  • biz de yeni kalkmistik  (28.07.15 23:44:42) 
Ben de günlük hayatta yapmam... İş yerindeki kuaför alakasız ''hocam valla çok güzelsin, bi de makyaj yapsan şimdiye evlenmiştin'' demişti. Demek ki erkek bakış açısıyla bu kadar önemli : )

Kimse yapmasa tamam da çoğunluk yapıp bi' biz yapmayınca bayağı soluk duruyoruz, yine de ''çok da fifidir'' işte yanıtı.
  • stratejisizsiniz  (28.07.15 23:44:50 ~ 23:50:00) 
evde kalırsın


  • cek  (28.07.15 23:46:27) 
Arkadaşlarını değiştir. Sorun sende değil onlarda.

Makyaj yapıp yapmamak senin tercihine kalmış. Makyajın yapay duranı değil doğal duranı makbuldür zaten. Yüzün solgun göründüğü zaman azıcık renklendirecek kadar allık ve hafif bir ruj sürsen yeter, ten makyajını düğün dernek vb. olmadıkça yapma. Hele bu sıcakta azıcık aklı olan uğraşmaz makyajla bilmemneyle. Sen kendini nasıl güzel ve iyi hissediyorsan öyle ol.

Dolgulu sütyen de dünyanın en gerzekçe şeyi. Memeyi elleyince eline taş gibi sütyen geliyor. Küçük memelere en çok yakışan sütyenler bu ince olan, desteksiz, telsiz, saten, dantelli mantelli sütyenler. Oysho'da çok güzel modeller oluyor, ben hep onlardan kullanıyorum. Hem sütyen giymemiş gibi rahat oluyorsun, hem çamaşırın görünmesi halinde güzel ve estetik bir görüntü oluyor. Şunlardan bahsediyorum: www.oysho.com
  • whimsical  (28.07.15 23:46:49) 
makyajı bakımlı olmak sanıyorlar. Ben de yapmıyorum, ayrıca görsele bu denli takık insanların kafasının bişeye basmadığını düşünüyorum.


  • rock n roll  (28.07.15 23:48:07) 
Sart olmadigini biliyorsun, tebrik almak icin mi actin bu duyuruyu :)

Cevaptan sonra cevap: Evet, bana ayrica aciklama yapmak zorundasin, nasil sen bu duyuruyu acarken sana karisma hakkim yoksa, senin de bana, o zaman okuma deme hakkin yok, simdiden bu aciklamayi yapayim da, en sik kullanilan arguman o ne de olsa :)

Tikimi vermedigin icin seni ayrica kiniyorum :/ Farkli goruslere de saygili olmak lazim.
  • yuzır  (28.07.15 23:52:05 ~ 29.07.15 00:26:28) 
Whimsical, yapay hissetme sebebim aslinda yapay gorunmesi degil, bir seyleri degistirmek, oldugundan farkli -solukken daha renkli gostermek gibi- gostermek icin cabalamak fikri cok itici geliyor bana. Bir de tenim kagit gibi bembeyaz ve bu halini cok seviyorum sacma bi sekilde sanirim o yuzden de degistirmek istemiyorum. Makyajla ilgili genel algiyi anlamaya calisiyorum sadece ben, yani neden "kadin makyaj yapar" diye bir norm var ki? Yapmasa noluyor yani? Cildi, vucudu bunu kaldiriyorsa, makyaj yapmadan da kendine bir seyleri yakistirabiliyorsa neden makyaj yapmasi bekleniyor sirf cinsiyetinden dolayi?


  • mutevazi  (28.07.15 23:54:28) 
@yuzir, evet sirf tebrik almak icin actim. Adeta bir ilgi orospusuyum. Neden kadin makyaj yapmali olarak bakiliyor, yapmayan garip karsilaniyor bunu anlamaya calisiyorum kardesim sana ayrica aciklama yapmak zorunda miyim ben? Yoksa evet kimse elinde fircayla paletle gelip zorla makyaj yaptirmiyor biliyorum.


  • mutevazi  (28.07.15 23:56:31) 
Öyle genel bir beklenti yok. Senin çevrenle ilgili bir durum. Daha doğrusu bacak kıllarımızı almamız neden bekleniyorsa makyaj yapmamız da ondan bekleniyor aslında, ama kılsızlık bizim de işimize geliyor makyajın aksine gibi...

Bembeyaz ten genelde solgun olur, o yüzden makyaj gerektirir. Demek ki senin saçın, kaşın, gözün dudak rengin filan zaten uyumlu bir kontrast yaratıyor. İhtiyacın yokken yapman çok saçma olur. Arada değişiklik olsun diye yapabilirsin, bambaşka bir insan olmak için değil. Birilerini kandırmak için de değil. Kendin için. Demek ki sen sevmiyorsun, o yüzden de boşver.
  • whimsical  (28.07.15 23:57:35 ~ 23:58:21) 
@yuzır ooo :D

soruna gelince eskiden yapıyorduysan da sonradan bıraktıysan eğer, bitkisel makyaj malzemeleri var. body shop kurutulmuş bezelyeden allık falan yapıyo. istiyosan yapabilirsin yani.

eskiden yapıp sonradan bıraktıysan garipsenebilirsin.

bunun dışında benim gördüğüm her gün fondoten pudra süren çok da fazla insan yok. ben ten renkli güneş kremi rimel allık sürüp çıkıyorum 2-3 aydır hava sıcak diye. kışın ekstra cc krem ve göz kalemi oluyo. ki ben çevremde en çok makyaj yapan insanlardan biriyimdir.
  • shotgunwoman  (29.07.15 00:03:13) 
Çok kritik bir nokta. Yapanlar niçin yapıyor? Görüntüyü boşverin, kadın partneri olan biri açısında bakın olaya.

Bir kere sütyen olayını tamamen geçin, tam bir fiyaskodur. O kadınla birlikte olunduğunda erkek kişi direk - (eksi) yazar böyle bir trick yaptığı için ki zaten yeterince tecrübeli bir erkek bir kadın nasıl sütyen giyerse giysin içindekinin gerçek boyutlarını yaklaşık olarak anlar. Kadınlar da anlıyordur bence birbirlerininkileri görmese de.

Makyaj konusuna gelince, farklı yerlerde yaşadığınızı düşünün ve buluşacaksınız, akşam oluyor, geliyor, koşuyorsunuz, koskoca sarılıyorsunuz, kocaman öpüyorsunuz ve kimyasallar midenize doluyor, ister misiniz? Halbuki erkek sadece O'nu, ve sadece O'nun tadını istedi, gerçek O'nu maskeleyen kimyasalları değil.

Mesela aynı sebepten dolayı kulak, burun, boğazdaki piercingleri vb... de sevmem. Ben burnu da ıstırırım abi, kulaktan da makas alırım. Bebek gibi severim yani öyle bir sevgi pıtırcığıyım. Ne gerek var yabancı maddelere?
  • Sky Voyager  (29.07.15 00:17:22) 
Makyaj yapmak veya yapmamak kişiliğin bir parçası aslında. Bol bol yapan kendini öyle görmeyi ve göstermeyi seviyor, az yapan da böyle. Lady Gaga eskiden şöyle bir genç kızmış.
29.media.tumblr.com
Artık şöyle
imagineeringnow.com
www.popsalata.com
Artık bu kadın makyajını silse de, içindeki kadın bu. Sadece yüzünün makyajı silinmiş, o kadar. İstediğin kişi de olabilirsin. Üstelik bazen yeni, bazen eski Lady Gaga da olmakta da bir sorun yok.

Ayrıca, makyajda da evrensel bir birleşme yok ki. Bazıları "Ben natürel bir makyaj tercih ediyorum. Doğal tonlarla bir iki kusur kapatıyorum" der, bazısı "Zaten makyaj yapıyorum. Ne doğallığı, doğal olacaksam neden makyaj yapayım. Tabii ki kıpkırmızı rujum olacak" der.

Sutyene gelince, whimsical'ın gösterdiği sutyenleri giyince de ben içimde bir şey yokmuş gibi hissedip rahatsız oluyorum. Desteği olmasın, destekte değilim ama bir cup'a veya tele, sutyenin varlığını ve ağırlığını, dantel bile olsa hissetmeye ihtiyacım var. Ona alıştım, diğer türlü çıplak hissediyorum. Oysho'dakiler "akşama sevişilecek sutyeni" benim için (yalnız güzellermiş de, alayım bunlardan). Ama aynı sutyenle başkasına o ağırlık ile fenalık basması, eve gelince fırlatıp atması normal.

Kendin değişmediğin sürece makyaj veya her türlü giyim zevkini değiştirmene gerek yok. Mahalle baskısı ile uğraşmak zorunda değilsin. İçindeki insan ne istiyorsa onu yaparsın. Başkalarını anlamak zorunda da değilsin. Seni anlamayan bir ton insan var, senin de anlayamadığın bir ton insan var. "Neden" diye sorduğunda alacağın cevap basit: Çünkü şimdi, tam da şu an, bu haldeyken kendimin hoşuna gidiyorum. Başkalarını kandırıyor olabilir, kendini de kandırıyor olabilir; o hali içine siniyor ve o haliyle mutlu.

Biraz "Bu hanım bu şekil geyinir, diğeri şu şekil. Özgürlüğü bidir" der gibi oldu ama öyle de yani.
  • aychovsky  (29.07.15 00:28:31 ~ 00:32:35) 
Burada @yuzır a katılıyorum, yapmıyorsan yapmıyorsun, eee yani? Bi de böyle deyince buna mantıklı bir kılıf uydurup, atarlanmak falan ne? Özgüvensiz misiniz?


  • balpolen  (29.07.15 00:36:17) 
Makyajın yapay duranı da öyle uçuk oldu mu, iddialı oldu mu şahane oluyor bu arada. Doğalı hedefleyip de yapay olunca kötü oluyor, benim bahsettiğim yapaylık o yapaylık.

@aychovsky
Her an sevişecekmiş gibi giyinmeyi seviyorum ben zaten. :)
  • whimsical  (29.07.15 00:36:26) 
yalnız değilsin ben de hiç makyaj yapmadım bu yaşıma kadar. (31 yaşındayım)
düğünümde bile kuaför zorla makyaj yapmaya çalıştı ben yaptırmadım kadın azarladı beni sonra sadece göz kalemi çektirdim aşslsls
düğünde makyaj yapmayan gelin mi olur dediler ama oldu işte napiyim makyaj yaparsam palyaçoya benzicekmişim gibi geliyor.
  • sta  (29.07.15 00:40:09) 
Ben de hiç yapamıyorum ama benim hoşuma gidiyor aslında yapanda görünce, kendime yakıştırsam yaparım yani. Eyeliner falan çeken kızlara genelde özeniyorum, ne güzel olmuşlar diye. Bir de ne renk far sürse yakışan kızlar var. Ne güzel. Ben bi allık bazen de kirpiklerim açık renk olduğu için üşenmezsem mascara sürüyorum ve o bile yük gibi suratımda.

Bi ara böyle heves edip edip alıyordum, öyle kenarda dururlardı. Onları evde derdim ama hayatta öyle dışarı çıkamam, farla falan imkanı yok.

Dolgulu sutyen görüntüsü çok kötü oluyor bence de. Belli oluyor yani. Küçük meme zarif ve kibar duruyor bence ama dolgulu sutyende sanki orda 2 portakal var gibi duruyor. Bence sen doğru olanı yapıyorsun o konuda.
  • april12th  (29.07.15 00:47:47) 
erkek olarak yorumum; harikasın bu haline ve doğallığına bayılıyor toplumda yanlızca sen gibi olanlara dikkat ediyorum, sen olmasan kim kalırdı ki, play dooh hamuru gibiler doğasından ve özgünlükten uzak. hep böyle kal en iyi insan en iyi arkadaş ve eş yine sensin vs.


  • su birikintisi  (29.07.15 01:51:04) 
şurda bir kaç foto var neymiş ne olmuşlar,kendinde nasıl olur bir düşün bence.
makyaj yapıp maymun olmak da var.makyajsız yüzüne bakılmayan tipler de var,insanlar beğenilmek dürtüsüyle yaşıyorlar özellikle kadınlar.

bknz: prikol.i.ua
  • jamswety  (29.07.15 02:02:03) 
bi erkek olarak söylüyorum, eğer makyaj yapmayı biliyorsan (bak burası önemli, herkes makyaj yapıyor ama ortaya cıkan sonuc pek hos olmuyor) Bİ Lİ YOR SAN, makyaj çok önemli. eğer bilmiyorsan, yapmaman daha iyi.

her zaman için makyaj > natürel
  • Sskywalkeremre  (29.07.15 02:04:35) 
bir erkek olarak, makyaj yapmayan doğal güzellikteki kadınlar her zaman daha fazla ilgimi çeker. belki en fazla bir ruj... ötesi boya badana gibi geliyor bana. bence doğal bir güzelliğin varsa o kimyasallarla cildini bozma. bir erkek için kadının güzelliği yataktan kalktığı zamanla ölçülür. yani yataktan kalktığında bir erkeğe güzel görünüyorsan güzelsindir, aksi taktirde ne yaparsan boş.


  • kemence  (29.07.15 02:48:27 ~ 02:50:05) 
3 yıllık sevgilimi dediğin şekilde makyajla 10 kere görmedim. Belki 5 kez falan. Başka birine dönüşecek kadar makyaj zaten güzel değil. Dokunduğun anda bile tiksindiriyor. Sonrasında da zaten sürekli o geliyor aklına, güzel bulamıyorsun.

İç çamaşırı mağazalarında deneyenleri görmüştüm (kıyafet altına falan) çok ciddi sırıtıyor. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama ciddi manada gözüme batıyor benim. Tam görüş alanımızda olduğu için meme çok önemseniyor. Yoksa kalçadan belden farkı çok yok. Başlarsan devamı gelmez, sonra push up kot falan derken iyice kontrolden çıkıyor. Çıkan arkadaşlarım var, bir erkek gözüyle hiç hoş değil.

Edit: Atılan makyaj örneklerine de baktım, umarım onları atan arkadaş biz sevelim diye atmamıştır.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (29.07.15 07:07:24 ~ 07:08:08) 
Makyaj yapan veganlar da var. hayvan testi yapmayan markalar var. Marka değil de ürünler daha çok.Alterra gibi Rossmanın. Vegan ürünler de var yani vegan marketklerde satılan da pahalılar biraz.

Ama tabi makyaj yapmıyor olman daha hoş bir şey, doğallıktan ve kimyasallardan uzak. Primitivist yani ilkelci bir vegansan zaten normal bir şey.
  • Cursed Chico  (06.08.15 15:58:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.