[]

Mahalle maçları terminolojisi

Biz eskiden (90lı yılların sonları gibi) mahallede maç yaparken "bıraks!" derdik mesela, bana bırak anlamında yani. İzmir Karşıyaka dışında başka hiçbir yerde duymadım aynısını. Siz kullanıyor muydunuz bunu ya da buna benzer terimleri?




 
kullanmiyorduk.


  • yuz kiloluk bir zenci  (28.07.15 23:10:01) 
selams çok kötüymüş la harbiden. benim söylediğim olay eskiden meşhur gibiydi ama. bir de sadece maç yaparken söyleniyordu.


  • henry gale  (28.07.15 23:10:38) 
''Sun'' vardı, topa sahip olan adama hamle yapmak anlamında futbol terminolojisinde press mi diyorlar ne diyorlarsa artık.

''Sal'' vardı, önümden çekil-bırak anlamında

''Çak' var malum, ''asıl'' uzaktan şut çek.
  • mete kudur  (28.07.15 23:10:54) 
abanma


  • kosun lan mevzu var  (28.07.15 23:11:38) 
Burunlama vardı ayağın ucuyla abanma anlamında, follük vardı bide topun bacak arasından gecmesi, beşlik deniyor sanırım şimdilerde


  • Haldamir  (28.07.15 23:14:01) 
bizde (tekirdağ/çorlu) bu tarz hiçbir şey yoktu abi, klasik ifadeleri kullanırdık. işte yazıldığı gibi sal, çak, abanma vs. hatta bir keresinde bir arkadaş bana çok sert dalmıştı, düşüp kafamı sahayı çevreleyen demire vurmuştum da oy birliğiyle elemana kırmızı kart göstermiştik. o da benden özür dileyip maçın kalanını kenardan izlemişti. oradaki medeni ortamı şu yaşıma kadar başka bi yerde görmedim.


  • der meister  (28.07.15 23:25:15) 
X'te devre 2X'te biter
Japon kale (ufacık kale, kaleci ellerini kullanamıyor)
3 korner bir penaltı (penaltı da boş kaleye arka dönük topukla atılacak)
"adamın gol diyo"
"çok fualli oynuyorsun fualli oynama"
  • yirmisantim  (28.07.15 23:30:59) 
Kavga cikinca buyukler ''vur gozunun ustune gormesin karakolu " derdi :-) sarbi yoktuki uclu cektirelim


  • Dönmezer  (28.07.15 23:39:10) 
"aynı hızla" vardı.


  • kung fu ayicik  (28.07.15 23:41:51) 
5 haftayım 10'da biter. ben o haftayım'ın ne olduğunu koca adam olunca öğrendim. niye yarı demiyormuşuz da half time demeye kasıyormuşuz hala anlamıyorum.


  • optum kib bye  (29.07.15 00:06:45) 
At babayin killi gogsune asdfghkl
Bi de kale diregi olmadigi icin kalecinin boyuna gore yuksek toplarin gol olup olmadigi tartisilirdi. Kaleci elini tam kaldirmadiysa bile ibneligine kaldirdim derdi ki sut ustten aut olsun. Te Allah'im.

  • japon askeri  (29.07.15 00:26:31) 
"bıraaaak" var. gelişine uzaktan abanmaya hazırlanan futbolcu onundeki arkadaşına der. yada orta geldiğinde arka direkteki eleman öndekine. bir de ben defans oynarken rakip oyuncuyu yanıltmak için kullanırdım. çoğu kişi de bırakırdı :)

"gelişime" derdim bir de. koşu yoluma at anlamında
  • crucio  (29.07.15 01:03:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.