[]

baba ölünce

ev üvey annenin üzerineyse nolur? miras olarak soruyorum.

sonra üvey anne de ölürse nolur? üvey annenin çocuğu yok.


 
Evlilikteki mal rejimine göre evin babaya kalan kısmına mirasçı olursunuz yine bu üvey anneyle birlikte. Üvey anne sizi evlat edindi mi, ona göre de ona mirasçı olursunuz.


  • hkaan  (28.07.15 22:02:34) 
üvey anne babanın eşiyse;

-babanın önceki eşinden olan çocuklarına evin %75i kalır, tek çocuksa %75i onun olur, geri kalan %25 üvey annenin olur. eğer babanın hiçbir çocuğu veya torunu yoksa ve anne veya babası yaşıyorsa üvey anne %50sini alır, hayattaki anne ve baba kalan %50yi alır.

(üvey anne, ölen babanın üvey annesi değil herhalde?)

---

altsoyu varsa ilk durumda dediğim gibi %75 çocuklara, kaç tanelerse bu %75i paylaşırlar, kalan %25 sağ kalan eşe yan, üvey anneye gider.

ev üvey annenin üzerineyse bu durumda tenkis davası açılır, davada yasal mirasçılar olan çocuklar ve eşlerin saklı payları belirlenir. bu durumda çocukların saklı payı, yasal miras paylarının yarısıdır.

yani diyelim ki 3 çocuk var bir de üvey anne

çocuklar %25, %25, %25 yasal miras paylarına
ve %12,5, %12,5, %12,5 saklı paylara sahipler.

sağ kalan eşin payı %25, altsoyla mirası paylaştığından saklı payı da %25 yine.

tenkis davasında, (eğer baba çocuklara mirasından bu evden başka bir şey bırakmadıysa) evin %12,5 * 3 oranındaki yani %37.5 kısmı ya ev satılır çocuklara ödenir ya da üvey anne çocuklara bu oranlara karşılık gelen bedeli öder mesele çözülür.

ev kadının üzerineyse dava açmadan bölüştürme yapamazsınız
  • sanguine  (28.07.15 22:04:46 ~ 22:14:00) 
@2 evlat edinmedi.

@3 babanın ikinci eşinden bahsediyorum. ilk eşi öldü. babanın bi kaç çocuğu var anneden, üveyden yok.
  • seksen9  (28.07.15 22:08:04) 
ev üvey annenin üzerineyse çocuk bişi alamaz diye biliyorum ben. üvey anne ölünce de çocuksuz kimsenin mal varlığı ne oluyorsa o olur.


  • sta  (28.07.15 22:08:52) 
ev ölen eşin üzerine olsa sağ kalan eş için önce mal rejimi tasfiyesi sonra miras paylaşımı yapılacağına eminim de ev sağ kalan eşin üzerineyse yine aynı şekilde ölen eşin mal rejiminden doğan hakkı korunup miras konusu ediliyor mu bilmiyorum.


normalde mal rejimi tasfiyesi önce gelir. eğer bu şahıslar 2002 den sonra evlenmişlerse.
  • hkaan  (28.07.15 22:13:35) 
hangi yılda evlendikleri önemli mi peki?


  • seksen9  (28.07.15 22:13:46) 
@sanguin evet ev hanımı. ama zaten yaşarken bir sorun yok. o ölünce ne olacak o sorun.

peki önce üvey anne ölürse ne olur? babaya mı kalır her şey yoksa üvey annenin kardeşlerine falan mı? dediğim gibi üvey annenin çocuğu yok.
  • seksen9  (28.07.15 22:18:05) 
bakın dediğimi araştırın, baba öldüyse muhtemelen anne ölmeden de ev üzerindeki babanın katılma alacağını talep edebilirsiniz.


  • hkaan  (28.07.15 22:19:56) 
şimdiii, üvey anne de ölürse yine sadece üvey annenin payına düşen %25lik kısım, üvey annenin mirasçılarına kalacak.

üvey annenin çocuğu yoksa anne babasına, onlar öldüyse kardeşlerine, onlar da öldüyse büyük anne-babaya onlar öldüyse hala-amca-teyze-dayıya

yani çocuklara düşecek olan %75lik kısım bundan etkilenmiyor ama tabi bu durumu yani çocukların miras paylarını alamadıkları ve almaları gerektiği konusu davayla ortaya konması gereken bir durum.
  • sanguine  (28.07.15 22:22:42 ~ 22:23:33) 
baba ölünce ev üvey annenin olmaya devam eder.

baba öldükten sonra üvey anne ölünce: üvey annenin çocuğu olmadığı için üvey annenin anne ve babası eşit olarak mirasçıdır. anne ve babası yoksa büyükbaba ve büyükannesi yine eşit olarak mirasçıdır. onlar da yoksa miras kardeşlere kalır. hiçbiri yoksa devlete kalır.

baba hayattayken üvey anne ölünce: baba da mirasçı olur. yukarıdaki ihtimallere göre mirastaki pay oranı da değişiklik gösterir. o durumda çocuk da babasının mirasçısı olacaktır o pay oranı için.
  • whimsical  (28.07.15 22:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.