[]

En büyüğü 10 mm olmak üzere 7 adet böbrek taşına ne yapmalı?

Arkadaşlar babamda var bu taşlar. Gilaburu aldık, ama içmedik daha güvenemediğimizden. Esasında lazer olayından da, ameliyattan da korkuyoruz çünkü babam 6 yıl önce by-pass oldu. Bu taşlar böbreği çürütür mü?

Doktorlar ameliyatla da alamayız demişler aslında. Böyle yaşayacaksın falan demişler. Ben anlamadım. Ameliyatla nasıl alınamaz?


 
ESWL tedavisi yapılabilir belki


  • nyist_  (28.07.15 21:48:13) 
Gilaburuyu bizde aldık bişeye yaramadı. Lazer yöntemiyle taşları kirdirdik bir kısmı idrar yoluyla düştü ama bir kısmı hala duruyor.ne yapacağız bilmiyoruz. Eğer müdahale etmeseniz çürüme değil böbreğin tümü taş oluyor.daha doğrusu böbrek içindeki taş giderek büyüyor ve böbrek görevini yerine getiremiyor. Taş büyüyüp etrafında böbreğin ince ceperi ile zar şeklinde çevriliyor zaten o safaya gelene kadar çok acı çekersiniz çok ağrı olur idrar yapamama Vs şikayetler artar.


  • Bysb  (28.07.15 22:24:42) 
Bazı yerler de içme suları var. Şifalı falan. Sonuçta su, su deneyebilirsin


  • dunyatuhaf  (29.07.15 01:37:49) 
nyist'in dediği ESWL yöntemlerine bakabilirsiniz. Hasta bir yatağa yatıyor, taşa odaklanan bir şok dalgası taşı kırıyor. Babanızınkinden çok daha büyük taşların kırıldığını biliyorum.

Bir engel olup olmadığını doktora danışmanızda fayda var.

Yalnız, eswl uygulayan yerlerin -gördüğüm kadarıyla- cihazları dandik, operatörleri kullanmakta sıkıntı çekiyor. Yani iyi bir merkezde tedavi olmak şart.
  • johan sebastian  (29.07.15 02:13:40) 
(bkz: rowatinex ) adında bir ilaçtan bahsediyor sözlük. kullanmadım, bilmiyorum ama taşlar bir şekilde küçülüp dökülüyor gibi anlıyorum bu ilaçla. şimdiye kadar hiçbir doktordan da bu ilacı duymadım.


  • ayheytmayselfenvanttuday  (30.07.15 23:53:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.