[]

Vg için beslenmem yetersiz

Vg yapıyorum ama gelişimim biraz yavaş. Muhtemelen ihtiyacım olan protein miktarına ulaşamıyorum. Şöyle bir beslenme programı izlesem yeterli olur mu?

not: 66 kilo, 1.79 boy, skinny fat bir tipim.

sabah

-3 yumurta (sucuklu)
-beyaz peynir (2 kibrit kutusu)
-kaşar peynir (2 kibrit ^^)
- bir bardak süt

öğlen

-tabldot ne çıkarsa

akşam

-et, tavuk, balık ağırlıklı (gram belirsiz)
-protein tozu (1 porsiyon)


bunların protein değerini analiz edemiyorm ama kendimi zorlayıp bunları gün içinde alabiliyorum. yetersiz ise protein desteğini 2 porsiyona çıkarabilirim.

Alternatif beslenme önerilerine açığım.

 
En az 75/80 gram protein almaya çalış, kibrit kutusu kadar peynir yiyerek VG yapılmaz.


  • angelus  (28.07.15 20:27:39) 
tahminen kaç gram protein alıyorum bu hesaba göre angel?


  • agabel  (28.07.15 20:45:36) 
60/65 gram civarı. Gerçi senin kilon da azmış, 90 grama tamamla sen onu. Öğle yemeğinde tırt şeyler çıkıyorsa protein tozunu oraya kaydırabilirsin.


  • angelus  (28.07.15 20:51:37) 
proteini günde 2 porsiyona çıkarabilirim o zaman.


  • agabel  (28.07.15 20:55:03) 
Yemeklerde oynama yapamıyorsan çıkarabilirsin tabii problem olmaz. Fakat ikide kal, üç olmasın.


  • angelus  (28.07.15 21:15:03) 
Aynı boy ve kilodayız öncelikle onu söyleyeyim.

Bize göre ideal kilo 72-73 arası çıkıyor. 2-3 aylık periyotta sağlıklı bir şekilde bu kiloya ulaşmaya çalışıyorum ben de.

Bunun için günde yaklaşık 2500-3000 arası kalori alman gerekecek. (bunu hesaplayan zibilyon tane site ve aplikasyon var)
Mevcut listene bakılırsa bu kalorinin epey altındasın.

Ben ara öğünlerde muz, şeftali, yoğurt, badem, fıstık ezmesi vb gibi kalori deposu besinler de tüketiyorum.
  • velhasilkelam  (29.07.15 12:02:37 ~ 12:03:13) 
Dün atlamışım bugün ekleme yapayım. Kasların büyümesi için protein tek başına yeterli olmaz. Onları kas hücrelerine götüren, Hipofizden salgılanan Growth hormonunu karaciğerde IGF-1'e sentezlenmesini sağlayacak bir taşıyıcı lazım. Bu taşıyıcının ismi insülin. İnsülin yağ kullanımı dışında her şekilde salgılanır, proteinle de salgılanır ama yeterli olmaz. Karbonhidrat da almak lazım. Old school badiciler bunun için antrenmandan hemen sonra basit şeker tüketir ama bu gereksiz, kompleks karbonhidrat da işini görür. Kilo başına 2/3 gram karbonhidrat alırsan faydasını görürsün. Yani sen tek başına 150 gram da protein alsan, onu sentezleyecek bir madde olmadıktan sonra en fazla yağlanma yaşayabilirsin. O nedenle karbonhidrat alımını da ihmal etme. Tabii bu kesinlikle kompleks karbonhidrat olacak.


  • angelus  (29.07.15 12:38:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.