[]

saldıranlar gerçekten pkk mı?

birkaç gün önce benzer bir soru sorulmuştu, takipteydim fakat silinmiş sanırım.

malum şahıs hdp'nin oylarını düşürmek için pkk'ya savaş açtı, amaç; bakın bunlar böyle kötüdür bunlara oy vermeyin askerlerimizi öldürüyorlar deyip oyları geri almak (evet pkk şerefsiz bir örgüttür orası ayrı bir tartışma konusu fakat şuan mevzumuz bu değil). hdp'de olayın farkında fakat son günlerde hemen hemen hergün pkk saldırısı ve şehit haberleri geliyor. pkk malum şahısın oyununa gelecek değil, onlara savaş açılsa bile hdp'nin oyları düşmesin diye sessiz kalmak yerine neden saldırılara cevap vererek türk haklının kendisine cephe almasını sağlıyor? yoksa saldırıları pkk değilde malum şahsın piyonları yapıyorda (ahmet davutoğlu'nun 'olmadı suriye'ye adam gönderip türkiye'yi bombalatırız' demesini hatırlayın) pkk süsü mü veriliyor diyeceğim ama saldırıları pkk üstlendi diye hatırlıyorum.

durumlar neden birdenbire karıştı diye sormuyorum da pkk şu hassas dönemde neden itlik yapıp kendi oylarını düşürüyor diye soruyorum.

not: bu duyuruyu tartışma yapmak için açmadım, tersini düşünenler hır çıkarmasın lütfen. olayların perde arkasını merak ediyorum sadece.

 
pkk nin "aman hdp nin oyları düşmesin" gibi bi kaygı taşıdığını sanmıyorum. barış sürecinin büyük sekteye uğramasından sonra kana kan, dişe diş vurdurup gidiyorlar işte.


  • damdanakan  (28.07.15 16:32:16) 
ya ben de bu onun oyunu bunun oyunu diyenleri anlamıyorum. bu kadar kolay mı ya oyun kurgulamak falan? bu olaylar için değil, birçok olay için. ya da oyun olduğunu biliyoruz deyip, oyuna gelmek nedir?


  • enkolaykullaniciadi  (28.07.15 16:36:02 ~ 16:36:47) 
siyasihaber.org

şu konuşmayı lütfen dinleyin.
  • Phoebe  (28.07.15 16:39:17) 
@phoebe +1


  • lcha  (28.07.15 16:42:24) 
dediğin gibi pkk'nın üstlendiği saldırılar da var sonuçta.
onun dışında daha genel bir bakış için:
t24.com.tr
twitter.com
altını okumanı tavsiye ederim, hoşuma giden bir analiz. 140 karaktere alerjim var fakat adam iyi yazıyor.
  • soso  (28.07.15 17:05:09 ~ 17:05:24) 
pkk nın hdp yi ve apo yu takmadığı netleşmiş durumdadır artık.
gebersin o.çocukları.

  • jamswety  (28.07.15 17:31:40) 
@phoebe, videoyu izledim, teşekkür ediyorum. yorum yaparsam başım belaya girebilir o yüzden "şerefsiz malum şahıs" demekle yetiniyorum.


  • tolga asp  (28.07.15 19:16:04) 
şu röportajın içinde aradığın birçok cevap var bence: www.radikal.com.tr

tamamını okumanı tavsiye ederim çok dolu bir röportaj olmuş.
  • rotten head  (28.07.15 19:22:45) 
evet pkk terör örgütü, pkk üstlendi ve kim yaptıysa bulunup cezasını almalı.
ama pkk homojen mi? yönlendirenler şu anda hangi amaçlarla hangi ortaklarla hareket ediyorlar?
mit'in başındaki adam hangi partiden milletvekili adayı olup sonra hiçbir şey olmamış gibi kimin emriyle işine geri döndü?
bu ve bunun gibi sorulara tatmin edici cevap almadan şu anda akp'nin terörle mücadele ettiğine inanmak çok büyük saflık olur.

süreç sırasında olan biteni sorgulayanı, bak çözüm süreci olmasın demiyorum, sorgulamaktan bahsediyorum: "bunların derdi kan aksın, savaş olsun, biz analar ağlamasın diyoruz :/" diye susturacaksın. bir ay iki ay değil koskoca 3 yıl!
sonra sana tam da uygun gelen zamanda, allahın işi işte iki terörist gruba birden, üstelik göz göre göre gelmiş bir terör eylemi ve sonrasında yaşananları sebep olarak gösterip, kimselere danışmadan, emanet hükümetinle savaş(!) açacaksın.

ortadoğu'ya hoşgeldiniz.
  • sibertenik  (28.07.15 19:30:51 ~ 19:31:28) 
@birdahagelincealinannick yazdığım cevapta bir tane hdp kelimesi geçmiyor ve aslında bu cevabı hdp seçmeninin bulması gerektiği kanaatindeyim, benim de içime sinmiyor terörle ilgili pozisyonlarının gri bir alanda durması, öcalan'la gönül bağları, oy vermedim.
ama azınlık haklarına yönelik hazırladıkları program da batıda etkili oldu, güneydoğuda kürtlerin yaşadıkları hayalkırıklıkları da. bakınca görürsünüz zaten nasıl travmatik düşüşler yaşadığını akp'nin bölgede. bunlar bizim şu anda kullandığımız tanımla akp muhalifi mi? hayır.
her neyse diyeceğim hdp'ye cevabı seçmenin vermesi gerekecek. ben hdp eşittir pkk diye işin içinden çıkabileceğimizi düşünmüyorum bir "mecburen chp" seçmeni olarak.
onun yanında birçok şey var evet midemi bulandıran, aynı şekilde ali ismail'in dava gününde "esnaf gerektiğinde askerdir polistir" diyen adamın da şiddeti teşvik ettiğini görüyorum siyasal düzlemde. ama bakıyoruz akp her şeye rağmen, kurucuları hesap vermez, kanun üstü bir konuma kanunsuzca taşındığı halde, meşru bir parti. seçmen karar verecek.
hal böyleyken, küfürlerle bezeli (bu duyuru için söylemiyorum) "faşist", "terörist" kim neyi yaptı tartışmalarının hiçbir işe yaramadığını düşünmekteyim. aklı selimden iyice kopup sadece birilerini etiketleme telaşına düşüyoruz. oysa işte ortadoğu, çıkar savaşları, kimin eli kimin cebinde hikayelerinin hep bir arka planı oluyor.
  • sibertenik  (28.07.15 20:54:26 ~ 20:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.