[]

İnşaat mühendisinin öğrenmesi gereken yabancı diller

İngilizce üzerine hangi dil olabilir sizce?

İsveççe mesela Skanska diye bir firma var çok meşhur firma ya da Fransızca öğrensem Vinci yine çok meşhur firma. İkisinden birini öğrenmeyi düşünüyorum ama hangisini öğreneyim sizce? ya da başka bir dil öneriniz var mı?


 
rusça.


  • zgrydn  (28.07.15 12:53:44) 
@zgrydn avrupa'daki firmalara cvmi çekici göstermek istiyorum.


  • dunden kalmis yemek  (28.07.15 12:56:40) 
bozulma da bu sekilde popüler firma secip o dili ögreneyim demek sacma degil mi sence de?

niye skanska, niye vinci? calismak istedigin bi alan secip de mi bu firmalarda karar kildin yoksa sadece isimleri popüler diye mi?
  • ben de  (28.07.15 12:58:38) 
bransiniza, calismak istedginiz bolgeye, alana vb. bagli.
avrupa'da calismak istiyorsaniz bazi ozel alanlarda calisacaksiniz. burada dilden daha ziyade bu ozel alanlardaki uzmanliklariniz, nitelikleriniz, deneyiminiz vb. onem kazanacak.
ingilizce avrupa'da (bu tarz ofis odakli isler icin) gecerlidir zaten.
  • viva paulista  (28.07.15 13:00:20) 
@ben yaptıkları projeler ilgimi çekiyor. rusyadaki firmaların tek yaptıkları şey konut. o yüzden vaktimi harcamak istemiyorum rusça öğrenmekle. avrupa'daki bu tür firmalar daha çok mühendislik ağırlıklı projelerde çalışıyorlar. bir gün bir rus firmasıyla iş görüşmesinde ileride daha komplike mühendislik yapıları yapmayı düşünüyor musunuz firma olarak diye sorduğumda evet avm yapmayı planlıyoruz demişti...


  • dunden kalmis yemek  (28.07.15 13:01:30 ~ 13:03:11) 
o zaman viva paulista'nin dedigine cikiyor yine. is ilanlardaki alanlarda kendini ilerletmeye bak.

tecrübesiz bi mühendissen eger, sadece gidecegin ülkenin dilini biliyorsun diye kimse buyur etmez ki.

ama eger ingilizce biliyorsan ve calismak istedigin alan icin altyapin varsa dil kafaya takilacak bi mevzu degil.
  • ben de  (28.07.15 13:06:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.