[]

airasiana uçuş

arkadaşlar bilet almam gerekiyor. ödediğiniz kart sizin adınıza olmalı, isminiz kontrol edilecek diyor. banka kartında ismim yazmıyor.

You should use the credit card matching the name of the passenger and carry it when checking-in at the airport.

kartımı kullansam kabul etmezler mi? ablamın kartını kullansam da olmaz mı?

 
İsim yazılmayan bir karttan bir arkadaşım denedi, alamadı. Belki kayıtlarda vardır diye kart sahibinin ismini yazmasına rağmen. Muhtemelen kabul görmeyecek. İnternetten değil de, bir seyahat acentesine gidip direkt alabilirsin.


  • d max  (27.07.15 22:55:38) 
ödeme yapabiliyorum ama hafaalanında kontrol ederlerse gösterecek isim yok kartta sorun bu. siz de bundan mı bahsettiniz anlayamadım


  • ipmus90  (27.07.15 23:14:01) 
Yok, ben direkt ödeme yapıp alma kısmından bahsediyorum.

Açıkçası biletin kesildiğinde pasaportundan başka bir şey gerekmiyor normalde. Bu kredi kartı olayı bildiğim kadarı ile bileti alma aşamasında gerekli sadece. Biletin kesilince sana bir mail gelir. PNR adında harf ve/veya rakamlardan oluşan bir numara da vardır, sen de onunla ve pasaportunla check-in kontuarına gidersin biter. Yurtdışı uçuşlarda işini sağlama alarak bilet mailinin çıktısını da götürmeni tavsiye ederim. Varış noktasında özellikle yararlı, çünkü bazen şüphelenirlerse dönüş bileti yok diye geri bile gönderebiliyorlar. Japonya'da benden sormuşlardı.

Yine de bu "check-in aşamasında kartınızı verin" olayını pek anlamadım. Havayoluna sormak en mantıklısı. Eğer biletinin hemen kesilmesi gerekmiyorsa ön bir rezervasyon yap, opsiyon tarihi dolmadan da havayoluna sor.
  • d max  (27.07.15 23:25:14) 
öncelikle çok teşekkür ederim yardımın için.

bileti hemen almam gerekiyor çünkü 5 kişilik yer kaldı.
ödeme ekranı geliyor.
dönüş bileti vs. alıyorum. her şey tamam.

tek sıkıntım kartımda ismim yazmıyor.
  • ipmus90  (27.07.15 23:42:48) 
Belki ablanın kartıyla alıp, check-in aşamasında ablanla gitmek mantıklı olabilir. Uğurlamaya gelir herhalde. Cevabı geç yazdım, kusura bakma.


  • d max  (28.07.15 00:03:56) 
yok ne kusuru çok teşekkür ederim.


  • ipmus90  (28.07.15 01:56:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.