[]

çürük raporu-- psikolojim bozuldu ?

merhaba,
askerliğimi tecil ettirmek için askerlik şubesine gittim sonra 13 yaşımda kalp ameliyatı olduğum için gataya sevk ettiler oradaki doktor yüksek ihtimal askerliğe elverişsizdir raporu verilecek dedi( ama ben istemiyorum-askerliğimi kısa dönem de olsa yapmak istiyorum ) yalnız bu durum benim moralimi altüst etti. şimdi size sormak istediğim şey şu :
1)gereksiz bir moral bozukluğu mu yaşıyorum yani normal sıradan birşey mi bu durum?
2) bu raporun verilmesi benim için sizce daha mı iyi olur ?
3) bu raporu alan insanlara bakış açınız nedir ? yani bi acıma hissi falan oluşuyor mu ?

edit: üniversite mezunuyum...ayrıca hali hazırda bir kamu kurumunda çalışıyorum..

 
Bence milletin arayıp da bulamadığı bisey bu.

Sanslisin. Acıma falan yok.
  • elorelia  (27.07.15 21:40:29) 
Sağlığınızdan önemli değil hiçbir şey, acınılası bir şey de yok. Ortamlarda kendine testis kanseri süsü verip de askerlikten yırtan torpilliler varsa, siz niye utanıyorsunuz ki? Zaten GATA en az 1-2 sene süründürüp anca çürük raporu veriyor sanırım yani gerçekten sağlığınız açısından bir sorun çıkacağından emin oldukları zaman.


  • neferkitty  (27.07.15 21:43:11) 
moral bozulacak birşey yok. orada başına bir hal gelse sana olur raporu veren doktora çatacaklar belki?

al raporunu paşa paşa otur aşağı. hakkım olduğu halde zorla alabildim. bir de askere gidince bakarlar diyen doktor kılıklı birine rastlamıştım. her aklıma geldiğinde küfür/beddua ederim kendisine.

edit: neferkitty doğru demiş. 2 senede anca alabildim.
  • sutlu nescafe  (27.07.15 21:45:12 ~ 21:45:42) 
Öncelikle askerden kaçmak için poposunu yırtan (literally) bu kadar tosbaa varken askere gitmek istemeni saygıyla karsılıyorum. Bende aynı sekılde ısteseydım gıtmezdım askere , ama sonuçları gızledim ve askere gittim (kısa dönem) ben bu vatanın evladıysam bu vatana onur borcum oldugu ıcın gıttım. he bide kız vermıyolardı tabi :)

Fakat durumun ciddiyse eğer rapor alman yararına olacaktır zira ölü bir insanın kimseye yararı olmaz.

switch yapabilirsin kendine tabi, askerlık cok gelırse sonucları öne surmek uzere bir duzenek hazırlayabilirsin. Ben oyle yaptım ama ihtiyacım olmadı cok sukur.

Saygılarımı kat be kat sunarım kardeşim.
  • anonymice  (27.07.15 21:50:27 ~ 21:52:54) 
kalbindeki sorun nedir bilemiyorum. bende de kapakçık tam kapanmıyormuş ama ciddi değilmiş. bana da çıkar mı bi rapor piyangosu?


  • kupigometa  (27.07.15 21:54:31) 
@sour
Dünkü duyuruyu sistem sildi, şükür ki egom bazı beyinsizlerin yorumlarına kafayı takacak kadar gelişmemiş değil.
a diyosun b diyolar c diyosun ''uuuu d mi o '' diyolar.
kimse dinlemeyi bilmiyor. iki dakikada cinsiyetlere karşı sağ duyusuz 25 liraya bileklik satan adam konumuna soktular.
Şu ana kadar olan olaylarda dikkat ettiysem kendimi gram savunmadım, savunmaya da ıhtıyac duymuyorum. it ürür kervan yürür bre :)
  • anonymice  (27.07.15 22:02:30) 
Sana piyango vurmuş kanka.


  • tirt star  (27.07.15 22:03:06) 
Boş konuşmalara bakma, askerlik dediğin komutan egosunu tatmin etme ,bir grup gerzekle mecburi zaman geçirme, ve boşa geçen 6 ay demek. Al raporunu işine gücüne bak. Herkes askerden yırtmak için 50 takla atıyor.


  • orhan tv  (27.07.15 22:57:46) 
askere gidip ne yapacaksın allahını seversen git işine gücüne bak. millet para veriyor yırtmak için misal ben. bende bir dönem asker olmak isteyenlerdendim. buna rağmen söylüyorum. askere gidip gelen arkadaşlarımın hiçbirisinin ağzından askerlikle ilgili hiç bir şey duymadım. boşver eğer çürüp raporu alabiliyorsan kendini şanslı hisset.


  • 2006  (27.07.15 22:58:57) 
1) bu biraz bu işleri nasıl gördüğünle alakalı, ben isteyerek gittim (başka da şansım yoktu yada kaçacaktım falan o dönemlerde bedelli diye bişi de yoktu), şimdi diyorum ki gitmeme şansın varsa gitme (hiç gitme) yok eğer öyle bir şansın yoksa bir an önce git gel, kaçmanın anlamı yok, hayatını beklemeye alma (gerçi şimdi biraz sakat durumlar o nedenle bu kısım için düşüncelerim de karışık) ama oradayken komando seçmelerine katılan ve dikkatsizliği nedeni ile elemen insanların ağladığını gördüm, o kişi için çok önemli bir olaydı yani. neyse ben böyle biri değilim o nedenle şu anki can sıkıntın gereksiz bana göre. eğer illaki kendini rahatlatmak istiyor isen kader, kısmet, nasip değilmiş diyebilirsin.

2) senin için neyin iyi neyin kötü olacağını biz bilemeyiz. raporu aldıktan 10 gün araba çarpabilir keşke almasaydın olur, yada 1 ay sonra bir iş kurarsın bir sürü kişiye iş verirsin yada gönüllü işlere katılırsın bir katkın olur diğer insanların hayatına. hayatın ne getireceğini bilmiyoruz.

3) benim bir arkadaşım kilolu olduğu için gitmedi, ilk öğrendiğinde ben 3 sene daha yerim askere de gitmem dedi, istese idi rejim yapardı (ki kilo verdiği dönemler oldu ama geri almak için yedi paso, hatta muayeneye giderken bile yedi de öyle gitti herif) 3 sene sonra aldı raporunu gitmedi, hala arkadaşım normal insan gibi gözümde.

birde başka bir tanıdığım sırf askere gitmemek için kilosu normalken kilo almaya başladı, o kişiye bakışım ise kendisine yazık ettiği zira bedenine zarar veriyor bilinçli olarak. (diğer eleman kilolu idi, ben askere gidiyom diye düşünüyordu ilk muayenede) ileride başka başka rahatsızlıklar ile uğraşması gerekecek falan. kendi bilir tabii ben hala görüşüyorum zaman zaman.

sonuç olarak askere gitmediği için acımam kişiye. bana göre şanslı bile. hayatının 1 senesi boşa gitmeyecek bana göre.
  • selam  (27.07.15 23:03:56) 
birde @anonymice doğru bir noktaya parmak basıyor, gidip de eğitim zaiyatı olarak vefat edersen ailene ne olacak? onlar yaşlandığında kim bakacak? yada onların bu acısı nasıl dinecek? bunları da düşünmelisin bence. risk'in varsa senin için en hayırlı olan gitmemektir.


  • selam  (27.07.15 23:07:50) 
1. Hastalıktır, insan halidir. Gayet doğal.
2. Yani askerde talim veya spor yaparken (yerine göre gayet ağır olabiliyor) tutup ölüp kalmaktan evladır tabi ki. Adı ondan beter: "eğitim zaiyatı"
3. Babam ameliyat geçmişinden, kardeşim ise bipolar bozukluktan dolayı muaf tutuldu. Bense askerliğimi yapıp gittim, geldim. Yani bakınız ilk cevap: "Hastalıktır, insan halidir. Gayet doğal"
  • d max  (27.07.15 23:08:35) 
çürük raporu verirlerse, aynı raporla devlet hastanesine git (Orjinalleri sende kalsın) heyete gir, %40 engel raporunu al, vergi indirimini aldığında herşey daha avantajlı olur (ev araba vs..)

bu raporu da o kadar takma. bir çok kişinin istediği ve alamadığı bir rapor.
  • şapşiko  (28.07.15 08:17:06 ~ 08:32:00) 
askere gidersen cok pisman olursun. gereksiz moral bozuklugu yasıyorsun.


  • all girls dream  (28.07.15 12:07:33) 
bunca kişi demiş, askerde daha çok moral bozukluğu yaşayacağının garantisini veriyorlar ^^
şanslısın heee

  • jedilance  (28.07.15 15:12:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.