[]

Haftada 6 gün çalışılır mı arkadaş :/

selamlar

geçen hafta bir iş teklifi almıştım bugünde görüşmeye gittim. alj finansman adında araç alacaklara taşıt kredisi kullandırımı yapan bir firma. daha önce bankada çalıştığım için iş bana yakın geldi. maaş olarak 2000 üstünde olacağını ve aylık primli sistemde çalışacağımı söylediler ( ikinci görüşmede maaş netleşecek). fakat sorun şu ki haftanın 6 günü çalışılıyor.
(daha önce firmayla ilgili bilgi isteyen bir başlık açtım ama çalışan yok sanırım. yinede denk gelirseniz çalışma şartlarıyla ilgili bilgi çok iyi olur)

5 sene bankada çalışmış ve haftanın iki günü izin yapmış biri olarakta bu olay kafama çok takıldı. maaş olarak belki daha fazla alacağım ama o parayı harcayacak zamanım olmayacak. yani cumartesi günü yarım gün olsa ona bile razıyım ki anladığım kadarıyla en yoğun gün cumartesiymiş zaten. tek izin günü pazar

siz ne düşünüyorsunuz ? haftada 6 gün çalışmak insanlığa aykırı değil mi ? diyeceksiniz özel sektörde durum bu (ki benim firma bide kurumsal) ama biz bu hayata çalışmaya mı geliyoruz arkadaş. 6 gün çalış kalan bir günün yarısında da dinlen. sana 4-5 saat kalsın. ki bankada çalışırken 2 gün bile yetmiyordu.

 
2500+primse çalışılır ama 2000+100 lira primse çok yıpranırsın hem maddi hem manevi açıdan napıyorum ben modu olabilir. şuan haftada 6 gün çalışan biri olarak söylüyorum


  • yeni dunya duzeni  (27.07.15 20:46:55) 
haftanın 6 günü çalışıyorum. izin günüm salı. cumartesi- pazar- 10.00-22.00 pazartesi 10.00-23.00 diğer kalan 3 gün 8 saat çalışıyorum ama o 3 günün 2sinde 23de birinde 18:00de çıkıyorum. böyle sorular sorulduğunda sinir krizi geçiriyorum.


  • matilda  (27.07.15 20:52:16 ~ 20:52:49) 
Zamaninda calistim. Ozel sektor boyle vermeden alma gibi bisey yok. İlk once hayatini aliyolar zaman icersinde duzenin oturuyor ve daha rahat ediyorsun.


  • bruceandwayne  (27.07.15 20:58:22) 
egitim seviyene isine gore degisir. Kurumsal firmalarin % 99 genel merkezleri calismaz. yani zara nin genel merkezi calismaz ama magazalar calisir gibi. Haftada 6 gun calismak demek cuma aksaminda yok demek, cumartesi de ise gideceginden yorgun olacaksin o aksam da yalan olacak. Baska bir sansin varsa siksen bulasma derim


  • oscar  (27.07.15 22:10:25) 
@matilda

@cesario


abi bugün benim duyurumda da aynı şeyi yaptınız. kendinizden yola çıkmayın lütfen. 5 tl kazanmak için 20 saat amelelik yapan da var. ama bu, olayın yanlışlığını değiştirmez. cumartesi çalışılmaz. insan haklarına aykırı lan. sizin çalışıyor olmanız bu gerçekleri değiştirmiyor. ben yapıyorsam siz de yapın/yaparsınız diye yaklaşmayın lütfen. ki cesario sen kendinden biliyorsun bunun sosyal hayata etkisini, tinderın admini oldun la:D
  • ack3000  (27.07.15 22:24:21) 
1200-1800 lira aralığında haftada 6 gün hatta bazen pazar da dahil, + bazı geceler sabahlamalı çalışılan işler de var gördüm içinde bulundum lakin evet insani şartlar açısından emeğinizin karşılığını alamıyorsanız şimdikinden çok daha iyi imkanlar yoksa 6 gün çalışmayın.


  • rodriguez2  (27.07.15 22:34:48 ~ 22:35:16) 
trollemek gibi olmasin da, cumartesi de pazar da calisir hatta bence en zevkli calisma ortami her zaman cumartesi ve pazardir, ofisler sessizdir, calisanlar daha neselidir, huzurludur sürekli o günlerde calismanin verdigi rahatlik, ama haftada 6 gün cok , haftada 5 gün ya da 4 gün cok ideal, hatta cogu bildigim kisi de haftada 4 gün 10 ar saat calisiyor, bazisi bi iki gün 12 saat calissa da sorun etmiyor onu.

bir de su var, isten zevk aliyorsaniz 6 günde calisilir o baska, isin en önemli kismi yipratiyor mu? zevk veriyor mu?

zevk vermeyen her is ölüm gibi, ben dünyanin en iyi sirketlerinden birinde calisdigimda ölüm gibi gelmisti calisma saatleri ve uzakligindan mesela.
  • kurnaz  (27.07.15 22:38:10) 
kölelik düzeninine hayır.

zamanı satın al.

yaşamak için çalışıyorsan,neden çalışarak ölüyorsun?
  • iste o bendim  (27.07.15 22:52:38) 
@ Cesario

abi yanlış anlama işsizlik var ama bu devirde 1000 tlye kim çalışır ? hatta 6 gün.

@matilda

bence sen yaşamıyorsun öyle bir çalışma sistemi olmaz. nerde olur giyim mağazalarında falan. orda da çok deli maaş almıyorsan Zara'da falan çalışmıyorsan (onların şartları iyi diye duydum) çalıştığın iş bildiğin kölelik


Şimdi beni yanlış anlamayın. günümüzde iş bulmak hayli zor. ben bankadaki işimi 4 ayda bulmuştum. şuanda da 1 aydır işsizim. bankadaki işimden kariyerim adına vazgeçtim çünkü 4 senede verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. ama işin iyi bir yanı vardı ki oda 2 gün izin olması. o iş başka türlü çekilmezdi zaten.

ben bana sunulan işte en azından cumartesi yarım gün olmasını beklerdim. haftanın 6 günü 10 saat çalışmak insan haklarına aykırı. benden yarına kadar cevap bekliyorlar. ben şöyle bir karar aldım. maaş olarak 2000 bin civarı dediler. ben beklentiniz nedir diye sorulduğunda 2200 tl dedim. yarın işi kabul edeceğimi ancak maaş beklentim olarak 2500 tl diye değiştiricem. en azından özgürlüğümüzden vazgeçiyorsak buna maddi olarak değsin diye düşünüyorum
  • Wolfware  (28.07.15 00:20:48) 
İş hayatımın ilk yıllarında çalıştığım şirketlerin çoğu böyleydi. Zevkli değil ama katlanmak zorundasın.


  • arnold schwarzeneger  (28.07.15 09:00:08) 
sen çalışmasan biri o işte çalışacak sonuçta. senin beğenmediğin o işi almak için hayal kuranlar olduğunu düşün. ayrıca benim gibi yapabilirsin. cumartesileri hep çalışılan işlerde çalıştım. ama cumartesileri hiç çalışmadım. prensip olarak çalışmıyorum yani acil yetişmesi gereken bişey yoksa.


  • kakao  (28.07.15 09:25:47) 
Arkadaşlar iş hayatının başlarında yeni mezunken ve tecrübesizken çalışılır tabi ama uzun vadede çalışılmaz. Yılda 4-5 defa cuma yada pazartesini birleştirip yakın yerlere tatile çıkmanın keyfi paha biçilmez


  • turkuaz  (28.07.15 09:35:43) 
Böyle çalışan çok insan var. Hatta babam bi fabrikada 7 gün 12 saat çalışıyor mesailerle birlikte ve eline 2 bin dahi geçmiyor. Gerçi adam yıllık izninde dahi kendine ekstra bi iş buluyor. Ama bu durum bir şeyi değiştirmez. Kesinlikle yıpratıcı. Uzun vadeyi bırakın kısa vadeli bile çalışılmaz. Ama başka iş yoksa mecbur çalışıyorsun.
O kadar çok alışmışız ki çalışmaya bunu kural olarak benimsemişiz. Yani çok çalışmazsan olmazmış gibi. Çalışmak dünyanın en gerekli şeyiymiş gibi. Belli bir raddeye kadar gerekli olabilir ama sen avcılıkla toplayıcılıkla geçinen bir canlının devamısın. Yani şimdi gidip öyle yaşayalım demiyorum tabiki ama öyleyken bile yaşanıyorsa bu çağda yürüyen bu kapitalist sistem korkunç geliyor bana da.

  • phoenixboy  (28.07.15 12:29:48) 
acemi +100 aq

tam olarak yazacaklarımı yazmış.
  • t joe  (28.07.15 12:48:10) 
trilyon para da verseler açıkçası ben çalışmak istemem. kendime ve aileme vakit ayırmadıktan sonra paranın gözümde hiç bir değeri olmaz.


  • greenshadow  (28.07.15 12:50:53) 
acemi +1

tecrüben de varmış; eğitim seviyeni bilmiyorum ama haftada 6 günün karşılığı, üstelik de 5 sene tecrübeye, net 4,000'den aşağı olmamalı.

acil durum yoksa boşver.
  • piremses  (28.07.15 13:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.