[]

Görme engelli iki kardeşin transferi hakkında güzel bir haber :)

Bu duyuruyu copy+paste ile tekrar paylaşıyorum çünkü moderatör arkadaş yanlışlıkla duyuruyu silmiş ve benim bu duyuruma dönüşleri veya ihtiyaç olunabilecek diğer konularla ilgili referans olarak ihtiyacım olacak. O yüzden tekrar paylaşıyorum. Moderatör arkadaşın da bilgisi var zaten. Uzun okumak istemiyorsanız sonunu okusanız yeter :)

**

Söz konusu kardeşler şu haberde geçiyor: www.hurriyet.com.tr

Bu ailenin ayın 30unda İstanbul'da olması gerekiyor doktor kontrolü için. Ameliyat durumu söz konusu. Batman'dan bugüne kadar kendi imkanları ile gelmeyi başarmışlar zaten ancak bu kez altından kalkamıyorlar. Sosyal Güvenlik ise 200 TL falan veriyor, o da yeterli bir tutar değil malumunuz.

Aile Batman'da ikamet ediyor. Çocukların doktorları ise İstanbul'da. Ailenin Batman'dan Diyarbakır'a otobüs ile, Diyarbakır'dan Batman'a ise malumunuz uçakla gelmeleri lazım. Doktor kontrolü/muayeneleri ayın 30u sabahı olduğu için 29unda burada olmaları şart. Ben biletlere baktığımda en uygun fiyat şu aralık görünüyor: tinypic.com

2 yetişkin (anne+baba), 1 tane 12 yaşını doldurmamış çocuk, 1 tane de 11 aylık bebek.

Bu ailenin artık para isteyecek yüzü kalmamış kimselerden. Uzun vadede çözümü sonradan bir şekilde bulunur. Önemli olan onları buraya getirebilmek, o yüzden şöyle bir bütçe belirledim:

1) uçak biletleri: gönderdiğim caps'teki fiyat toplamı 579 TL yazıyor ama Geziko'dan hiç bilet almamıştım, fiyat artar, vergi çıkar diye tutarı 650 TL OLARAK DÜŞÜNDÜM. Tutar artarsa aileye beş on lira da olsa aktarırız.

ÖNEMLİ NOT: Bu sadece tek gidiş bilet fiyadır. Dönüş bileti muayene olmadan alınamıyor. Buraya geldiklerinde bazen 1 ay kalmaları, bazen tek bir gün kalmaları gerekebiliyormuş. Çocukların ameliyat olma ihtimali yüksek, o yüzden sanıyoruz uzun süreli kalınacak. Hastanede ücretsiz kalacaklar.

Batman-Diyarbakır arası ücret: Ben halledeceğim.

2) Hastanede peçete, kolonya gibi temel ihtiyaçlar için: 50 TL

3) İstanbul için cep harçlığı (Havaalanından hastaneye gidiş, yemek, acil durum masrafı vs.): 200 TL

TOPLAM: 900 TL.

FARKLI BİR YARDIM: Ailenin 29u akşamı için kalacak yere de ihtiyacı olacak. Otele falan gerek yok. Ama hastaneye yakın olması şart zira buraları bilmiyorlar, uzak yer olması onlar için ekstra masraf da demek. Aklınıza gelen bir şey var mı? Bir önceki geldiklerinde aile için öğretmen evini ayarlamış birileri ama bir gece için 150 tl almışlar.

Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar bana özelden ulaşırsa ben hesap numaramı veririm. Uçak biletleri alındığında ve diğer tutar aile hesabına yattığında ekran görüntülerini buradan paylaşacağım.

Daha önce Serkan kardeşimize ve ailesine yardımlar yapmıştık biliyorsunuz. Bilmeyen/hatırlamayanlar önceki duyurularıma bakabilirler. O yüzden aklınızda soru işaretleriniz varsa lütfen önceki duyurularıma bakın.

Bu arada dileyen haber üzerinden Batman Belediyesini arayıp haberi teyit edebilir, ailenin numarasını isteyebilir (benden de alabilirsiniz de güvensizlik olmaması adına alternatif vermek istedim). Hatta isteyen arkadaşlarla birlikte de ziyaret edebiliriz bu aileyi İstanbul'da. Ben de henüz kendileri ile tanışmadım.

Vakit dar, zaman önemli. Lütfen imkanı olan arkadaşlar, 5-10 tl de olsa, yardımcı olabilirse iki çocuğun geleceği için çok önemli! Ben yardım miktarı geldikçe buradan editleyeceğim duyuruyu kim ne kadar toplayabilmişiz görmüş olalım.

Hepinize mutlu ve sağlıklı ve güzel haftalar diliyorum.

Modlar, duyuru biraz üstte kalabilir mi? Duyuruyu görmeyenlerin görmesi açısından bu çok önemli! Hedeflediğimiz tutara ulaşabilirsek duyurunun askıdan alınması için ben bilgi veririm yine.

EDIT
******

1) 20 TL => LCHA
2) 20 TL => kisa bisey olsun istemistim
3) 100 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
4) 50 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
5) 50 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
6) 50 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
7) 50 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
8) 20 TL => giggs
9) 250 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
10) 50 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
11) 100 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
12) 20 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
13) 100 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş
14) 20 TL => ismini veremeyeceğim bir arkadaş

TOPLAM: 900 TL
GERİYE KALAN: 0 TL

15) Sabah baktığım tutarla şimdi baktığım tutarlar arasında fark var. Ayrıca aile mümkünse Atatürk Hav. istiyor çünkü Anadolu yakasına hiç gitmemişler ve bulamamaktan korkuyorlar. Şuan bilet fiyatı toplam 780 TL görünüyor:

Yolcu Ücret Vergiler Yakıt Hizmet Bedeli Toplam
+ tümü 735,00 12,00 15,00 19,50 781,50TL
yetişkin(2) 520,00 8,00 10,00 13,00 551,00TL
çocuk(1) 195,00 4,00 5,00 6,50 210,50TL
bebek(1) 20,00 0,00 0,00 0,00 20,00TL
Toplam : 781,50TL

Bu durumda 50 TL hastane alışverişi, 200 TL de harçlığı eklersek TOPLAM TUTAR 1030 TL OLUYOR.

Yani şu şekilde güncellememiz gerekiyor:
TUTAR: 1030 TL
TOPLANAN: 900 TL
GERİYE KALAN: 130 TL

EN SON EDIT!!!
***

ayy

ismini veremeyeceğim bir arkadaş geri kalan tutarı kapattı arkadaşlar!!!

HEPİNİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER!!!!

Ailenin dönüş tarihleri belirlendiği zaman tekrar buradan sizlerle irtibata geçmek isterim.

Allah hepinizden razı olsun.

Aileyi ziyaret etmek isterseniz bana haber verin, birlikte organize olalım.

Sevgili modlar, duyuruyu askıdan artık kaldırabilirsiniz :) ^_^

 
Duyuruyu soruya çevirdim çünkü duyurular belli bir süre sonra kayboluyor.

Ben Batman => Diyarbakır arası transferi halledeceğim demiştim ama minibüsle gidiliyormuş oraya, biz hallediriz dediler. O yüzden dokunmadım.
  • dessy  (28.07.15 15:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.