[]

istanbul'da metrolar için bomba uyarısı

emniyet genel müdürlüğü, tüm ilçelerin emniyet birimlerine bomba ile ilgili uyarı göndermiş. "güvenilir kaynaklardan alınan bilgilerde, terör örgütlerinin, yenikapı, hacıosman, osmanbey, taksim metro ve metrobüs duraklarına bombalı eylem gerçekleştireceklerine dair bilgi elde edilmiştir" diyor.
korkmalı mıyız, napmalıyız bilmiyorum. her gün işe gidip gelirken metro kullanıyorum. etrafa dikkat etmeye çalışacağım, sahipsiz çantalara falan, bunun dışında dikkat edebileceğimiz noktalar var mıdır ki?

t24.com.tr

 
Emniyet açıklama yaptı, böyle bir ihbar var ama uyarı bize ait değil diye. Etrafı ne kadar kollarsanız kollayın. Metro ve metrobüs kullanmamaktan başka etkili bir tedbir yok sizin alabileceğiniz maalesef. İnşallah asılsızdır veya engellenir.


  • animalman  (27.07.15 15:40:31) 
Ben de Marmaray kullanıyorum ve iş çıkışında çılgın kalabalık oluyor. hadi çanta poşet fark edersin de canlı bomba olursa ne olacak. bu akşam herkes birbirine potansiyel canlı bomba gözüyle bakacak sanırım. hadi hayırlısı...


  • Aman Sen de  (27.07.15 16:42:02) 
@douchebag ne kadar uzak durabilirsin metro istasyonunda. geçerken omuz atmayacak, havaya uçuracak. imkanınız varsa 1-2 gün kullanmayın, alternatif ulaşım yollarını tercih edin bence.


  • animalman  (27.07.15 16:54:59) 
Lan ben vatandaş olarak ne yapayım? Anlamıyorum böyle duyuruları. Gitsinler güvenlik görevlilerine yapsınlar uyarıyı.


  • burfak  (27.07.15 21:15:44) 
zaten emniyet genel müdürlüğü diğer ilçe emniyet birimlerine yapmış bu uyarıyı, vatandaşa değil. biri de yazıyı bulup paylaşmış.

buna rağmen dün akşam ve bu sabah metro istasyonlarında ekstra bir güvenlik önlemi göremedim maalesef.
  • peggy  (28.07.15 11:01:26) 
cok korkunc ya :( umarim bir sey olmaz hic kimseye. artik.


  • heygidim  (28.07.15 11:28:20) 
avcılar ve taksim'de iki ayrı işim var bugün. sırf bu uyarı yüzünden metrobüs ve metro kullanmayıp; +1, belki +2 saat eklemek zorunda kalacağım yolda geçen süreme. hem de bu sıcakta. lanet olsun ya!


  • Thredith  (28.07.15 11:36:04) 
burfak +1


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (28.07.15 11:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.