[]

Scooter almayı düşünüyorum.

Sürekli aynı yolları yürümekten sıkıldım. Artık ayağım yerden kesilsin diye bir scooter almak istiyorum. Amacım hız yapmak değil sadece A noktasından B noktasına ulaşmak.

Türkiye'de motor kullanmanın zorluğunu teorik olarak baya biliyorum ve sürekli gündemi takip ediyorum.

Ben 21 yaşındayım. 1.87 boy 70 kiloyum. Sıfır scooter almak istiyorum. Honda Fizy veya Mondial'ın sıfırlarından.

Evim Pazartekke'de. Sık sık Çapa'ya gidiyorum. Okulum Laleli'de. Forum İstanbul-Bayrampaşada da part-time çalışıyorum. Scooter'ı alırsam kullanacağım güzergahlar bunlar.

Şimdi motor üzerinde ölmek istemyiroum ama sürmeyi de istiyorum. Ne yapsam bilemedim ?

 
öncelikle ehliyet kursuna yazılman ve ilk teorik eğitimi orda alman gerekiyor ehliyetsiz motora binmemeni tavsiye ederim hem can sağlığın hem cep sağlığın açısından (1730*2 tl cezası mevcut- o paraya shoei kask alınır).

isteğe bağlı olarak motor sürüş teknikleri alabileceğin özel kurumlar ve hocalar mevcut bu opsiyonel olarak bir seçenek

motor almadan önce min 500 lira ayırarak ekipman alman lazım.(önce 1500 sonra 1000 daha sonra 500 yazdım bilgin olsun.)

sıra geldi motorsiklete karar vermeye. scooter istiyorsan ve bütçen 5000 lira altındaysa fiddle, fizy, delight gibi seçenekler mevcut.(çin malına yönelmeni tavsiye etmem 8000 km kullandım ama sürekli arıza çıkartıyor sıkabiliyor bir süre sonra)
500 üstü paran varsa pcx ve nmax güzeldir daha üst segmente geçerim dersen xmax ve joymax iyi motorlar.

daha fazla bilgi istersen scooturk.net yardımcı olur
  • prezarlatif  (27.07.15 14:44:42) 
motosiklet zevkli, faydali ama masrafli da. kaska, monta, pantolona, eldivene iyi para vermen gerek olmekten korkuyorsan. saglam ekipman seni bayagi korur. egitim almalisin ki guvenli suresin, ona da butce ayirmalisin. motr icin de xcity, xmax, pcx fln dusun, sonradan cok basin agrimasin. bunlar sevilen scooter modelleri.


  • jimicik  (27.07.15 14:48:29) 
özellikle piaggio ve kymco iyi markalar.


  • reso aga  (27.07.15 14:49:15) 
ölmezsin korkma. motoru satın aldığımda eve nasıl götüreceğim ben bunu diyordum.
noterin olduğu mahalle arasında iki tur attım. sonra ufaktan tenha yollardan eve gidebildim. a2 de aldım. 4 aydır sorunsuz biniyorum. benim motorum kymco agility 125 city. ikinci el aldım ve çok memnunum.
- öncelikle mondial alma.
- sonralıkla honda pcx al. herkeste bundan var. peynir ekmek gibi satılıyo.
- bütçe iyi ise yamaha xmax al.
net.
  • optum kib bye  (27.07.15 15:26:03) 
piaggio dan başkası yalan scoter da.


  • jamswety  (27.07.15 15:43:59) 
Arkadaşlar ekipmanları zaten soylemis, benim soyleyeceğim ise çin işlerine bulasma. Honda activa (pideci motoru) bile bir mondialden daha sağlıklıdır.


  • anonymice  (27.07.15 15:46:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.