[]

Tüketici hakları konusunda yardım.

Arkadaşlar 2 sene önce philips'ten 47pfl6188 model tv aldım. Şu anda normal garanti süresi bitti. Serviste kaldığı süre garantisi içinde.Bu tv alındıktan sonra 2 kere arıza verdi ve ssp kartı değişti. 1 kere de yazılım atıldı. Tv'nin ssp kartı tekrar arızalandı. Bunun üzerine ben servis aracılığıyla değişim talep ettim. Değişim onayı vermemişler. Servis isterseniz kartı değiştirelim diyor. Bende tüketici haklarına başvurayım istiyorum. Servis iki kere kartın değiştiği ve yazılım yüklendiğine ve şu anda arızalı olduğuna dair rapor yazarım isterseniz diyor. Bu şekilde başvursam kazanır mıyım? Cihazın arızasını yapıp verin öyle gideyim heyete dedim. Arızalı başvurmanuz sizin için daha iyi dedi servisteki eleman. Şimdi arızalı ürünü alıp heyettende olumsuz sonuç çıkarsa param boşa gitmiş olacak. Bu konuda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.




 
Garanti belgesi yönetmeliğini iyi okumak lazım. Önceden aynı arızayı belli sayılarda ve belli süre içerisinde tekrar etmesi gerekiyordu değişim talebi için. Son çıkan yönetmelikte "Arızanın tekrarı halinde" diye biraz muğlak bir ifade var; sizin duruma uyuyor gibi gözükse de iyice araştırın derim.

Hakem heyetine gidecekseniz tamir ettirmeden gitmeniz daha iyi. Raporu da mutlaka alın. Para gitme kısmını anlayamadım tam. Kartı değiştirmek için mi para isteniyor, tamir için mi?
  • retronym  (27.07.15 14:49:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.