[]

Hacim kazanırken yağ yakmak

~1.5 senedir haftada 5-6 gün spor yapıyorum (2 gün basketbol idmanı, 3-4 gün spor salonu şeklinde) Öncelikli hedefim yağ oranımı düşürmek ve kas kütlemi arttırmaktı. Belli bir seviyeye kadar bunu iyi şekilde başardım, ancak ciddi şekilde hacim kaybettim.

Son 3-4 aydır hyperthrophy programı yaparak hacim kazanmaya çalışıyorum. Alınan kalori > harcanan kalori olması gerektiği için cardio'yu bıraktım, çok yiyorum, hatta 2-3 hafta önce pro-gainer bile aldım. Ancak çok kısa sürede bel, karın ve bacaklardan kilo aldım. Şu an neredeyse kum saati bir vücut tipim var.

Hem hacim kazanıp hem de özellikle bel ve bacaktaki yağları yakmanın bir yöntemi yok mudur?

not: Erkek, 24

 
Hacim kazanma döneminde kafana göre çok yemeyeceksin, günlük kalori harcamanı hesaplayıp 500 fazlasını yiyeceksin, protein alımını yeterli tutup yağ alımını da %25 civarında tutarsan yağlanmadan kas yaparsın.


  • Haldamir  (27.07.15 14:10:44) 
Keto + geri yükleme ve VG değil de kuvvet antrenmanları + HIIT ile yapılabilir ama ne şekilde olacağı senin antrenman yoğunluğun, genetiğin gibi faktörlere bağlı. Progainer gibi şeker yüklü bir ürün de yağlanma ihtimalini arttırır.


  • arnold schwarzeneger  (27.07.15 14:10:57) 
Sadece antrenman sonrası insülini yükseltip geri kalan dönemde ketojenik diyet ya da intermittent fasting yaparsan bir nebze bu amacını gerçekleştirebilirsin. Normalde ikisi birbirine zıt çalışan işlemler gerçekleştirmesi zordur ama imkansız değil tabii.


  • angelus  (27.07.15 14:18:16) 
@haldamir pek çok yerde calorie counting işinin gereksiz olduğuna dair yazılar okuduğum için şu güne kadar hiç saymadım yediklerimi. Beslenmem protein ve kaliteli carb ağırlıklı aslında. Sadece baya baya çok yiyorum

@arnold kickbox'a başlamak gibi bir planım vardı ancak hacmi olumsuz etkileyebileceğini düşündüğüm için başlamıyordum. Dediğin kuvvet idmanı + hiit kickbox idmanlarına enjekte edilebilir gibi, ne düşünüyorsun?
  • elon  (27.07.15 14:24:20) 
Ya tabi genel olarak bulking zamanlari kalori sayimina girilmez sonucta amac kutle kazanmak ama o durumlarda vucudun kazanacagi yag da onemsenmez. Senin gibi spesifik bir sekilde sadece kas kazanayim, yag olmasin dendigi zaman saymak gerek ama.

Zaten cok yiyorum diyorsun bence o zaman HIIT'ye de basla, bu durumda kas kazanimlarini cok etkileyecegini dusunmuyorum.
  • Haldamir  (27.07.15 14:32:47) 
Kuvvet antrenmanları kuru kas kütleni korumaya yardımcı olur ama VG tarzı şişkin kas kütlesi büyük ölçüde kas glikojeninin yüksek olmasına bağlı. Bir kaç antrenman rutinini beraber uyguladığında da antrenman volume'un yüksek olacağı için karbonhidrat ihtiyacın da artar. Ekstra antrenman, ekstra parametreler demek. Yağlanmadan/minimum yağlanmayla kas kütlesi artışı zaten ince işçilik gerektirirken, bu haliyle daha fazla deneme/yanılma gerektiriyor.

Bir haftalık katı bir ketojen beslenmeden sonra, antrenman sonraları küçük dozlarda karb yüklemeleriyle başlayabilirsin. Yağlanma, kas kaybı durumlarına göre miktarla oynarsın zamanla.
  • arnold schwarzeneger  (27.07.15 15:05:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.