[]

Emlak sektöründen nefret etmek

Sizde de var mı böyle bir olay? Emlakçılar çok boş çok havadan para kazanmıyor mu sizce de? Kendisine ait olmayan bir şeyi bir başkasına sattı/kiraladı diye adamlar çok da sağlam para kazanıyorlar acayip zoruma gidiyor ya. Tamam sonuçta bir ihtiyacı karşılıyor sizin yerinize evinizi satıyor falan da ne bilim gereksiz yere çok para kazanıyorlar bence.




 
yinede bu dediğin, gayrimenkul sahibinden habersiz, fiyatı farklı gösterenlerin yanında hiç bir şey kalıyor.


  • 1adam  (27.07.15 13:30:14) 
uber'le ne gibi bir ilgisi var ki?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.07.15 13:34:29) 
hayır nefret etmiyorum. ben de bu sektörün içindeyim. havadan para kazanıyorlar dediğin adamın işini 1 hafta yap bakalım yapabilecek misin? tabi dürüst emlakçıdan bahsediyorum dolandırıcılardan değil
dışarıdan göründüğü kadar kolay değil bu iş. parayı da hakediyorlar.

  • sta  (27.07.15 13:34:38) 
Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Alibaba, stoklarında tek bir ürün yok.
Dünyanın en büyük konaklama sitesi airbnb, tek bir odası / yatağı yok.
Dünyanın en büyük ulaşım sitesi über, tek bir arabası yok.
Dünyanın en büyük içerik sahibi sitesi Facebook, tek bir içerik bile yaratmıyor.

Kısacası para kazanmanın yolu hizmet sağlamaktan ve ihtiyacı olan iki insanı buluşturmaktan geçiyor.
  • cakabo  (27.07.15 13:44:15) 
@sta nereden biliyorsun yapamayacağımı nasıl tanıdın beni acaba? bu kadar çok para kazanan adam bırak da sağa sola koşuştursun. altında arabaları var zaten.

@hayirsiz komisyon kazanılmasından hoşlanmıyorum değil, emlakçılar bana bir ürün, mal sunmuyorlar sadece buna aracı oluyorlar. halihazırda sahibinden, hürriyet emlak gibi direk alıcı ve satıcıyı buluşturan ve bu işi bedava yapan siteler varken bu adamların bu kadar büyük paralar kazanması gerçekten çok tuhaf. misal ben evimi emlakçıya verdim 500.000'e sana sattı. 15 benden 15 de senden alıyor(genellikle) 30.000 tl para kaldırdı adam. ne yaptı peki benim evimi sana gösterdi aha burası banyo burası mutfak falan dedi.(!) reva mı bu kadar para yani?
  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.07.15 13:46:53) 
ediyodum, uğruna pek çok kere sözlü kavga etmişliğim de vardır, gerek facebook'ta, gerek başka yerlerde pek çok kez bu sektörü ve bu mesleği icra edenleri tabiri caizse linç etmişimdir ancak ne zaman ki sahibinden ev aramaya koyulup, o komisyon cebimde kalsın diye uğraşmaya başladım, işte o zaman söylediklerimin ve düşündüklerimin abartı olduğunu farkettim, zira sahibinden bir daire kiralamaya kalkıyosun, ya dolandırılıyorsun veya buna kalkışıldığından dolandırılmaktan son anda kurtuluyosun, ya da olması gerekenden fazla ücret ödüyosun. evet, taşınırken emlakçı komisyonunu masraftan çıkarmak bütçeyi oldukça rahatlatıyor ama birçok ev sahibi emlakçılı ev için (atıyorum) bin tl kira + bin tl depozito + bin tl emlakçı komisyonu talep ediyoken birçok emlakçısız daire örneğinde bu rakamlar bin tl kira + iki bin tl depozito şeklinde evriliyor. yani aynı tas, aynı hamam.. ha hem sahibinden ev bulup, hem makul bi depozito ödeyip, hem de dolandırılmadan ev tutmak da gayet mümkün ama yüzdeye vurulunca epey düşük bi ihtimal.


  • reso aga  (27.07.15 13:47:59) 
@hayirsiz güzel cevabın için teşekkürler tatmin oldum:) bedava derken çok cüzi paralar anlamında söyledim onu.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.07.15 13:51:00) 
katılıyorum ve yıllar içerisinde yok olup gitmelerini diliyorum. gözümde en aşağılık 3-5 meslek grubundan biri.


  • nxtrls  (27.07.15 13:53:39) 
ha bu arada evimitut.net'e bakabilirsin emlakçısız daire için..


  • reso aga  (27.07.15 14:05:01) 
o kadar da nefret edilecek bir durum yokmuş aslında ortada teşekkür ederim.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.07.15 14:12:06) 
@cakabo iTunes store'da eklenmeli mi acaba.


  • kaset  (27.07.15 14:36:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.