[]

İngiltere'ye yerleşme

Hangi legal yollardan gidebilirim? Burada bir reklam ajansında çalışıyorum, İngilizcem fena değil ama orada işleri yürütmeye yetmez. Reklamcılık mezunuyum.

Sertifika programı, dil okulu, yüksek lisans, tezgahtarlık vs... Hangisini önerirsiniz, nasıl bir yol izlemeli?

Ülkenin içinde bulunduğu durum falan bıdı bıdı isyanından çok ailemden bunaldım ve ülkeyi terketmediğim ya da evlenmediğim sürece kurtulamayacağım, bir türlü kendi hayatımı kuramayacağım gibi geliyor.

Londra'ya bayılmıştım. Gitmedim ama Almanya da olur. Kafam karışık evet.

 
oncelikle londra gercekten de cok guzel bir sehir ancak oyle gidip yerlesmek o kadar da kolay degil.

oncelikle biraz paraniz olmasi lazim. boylelikle londra'da bir dil kursuna 6 aylik ya da 12 aylik yazilabilirsiniz. bu ogrencilere haftada 15-20 saat calisma izni veriyorlardi, bu izni kullanarak bir yerlere kapagi atin ama sonrasinda full oturma/calisma izni almak hic kolay olmayacaktir.
  • co2s2  (27.07.15 13:24:13) 
Yillarca orada calisip oturma izni uzatilmadigindan donen insan bilirim.
ingiltere bu konularda baya baya zor bir ulke ki david cameron da yabancilarin ulkede calismasina karsi politika izliyor genelde.
master derdim ama ingilterede master bursu cok cok zor is
  • logisticsmanager  (27.07.15 13:56:38) 
İngiltere'de ankara antlaşmasıyla iş kurabilirsin ama iş fikri ve para lazım, diğerleri için de çok para lazım.

ABD'de work and travel ya da Avrupa Gönüllü servisini deneyebilirsin.
  • kaset  (27.07.15 15:13:33) 
londrayı seçersen diğer şehirlerden çok daha fazla kira ve yol parası verirsin, şehrin 5-6ncı zone larında 1-1.5 saat yol çekip işe gidersin. londrada iş bulma olasılığın yüksek olsa da bu çile çekilmez.

sana vize için sponsor olacak bi şirket bulursan legal olarak çalışabilirsin.

bence londra harici şehirlerde iş ara. 6 aydan uzun kalmak için vize başvuru ücreti de çok diye biliyorum. bu ücretlere de bak şimdiden sürpriz olmasın.

numbeo.com sitesinden hayat şartlarını mali olarak görebilirsin. karşılaştırma yapabilirsin.

uk dışında hollanda, belçika gibi ülkelere de bakabilirsin. dutch bilmediğin için iş bulmak zor olur ama ingilizce orda yaşamaya yeter. iş bulursan dutch öğrenirsin.

isveç oldukça fazla göçmen alıyor. geçen sene sadece 80000 suriyeli almış legal olarak. ama vize başvuruna 9-10 ay sonra dönüyorlar. yani başvuracaksan erkenden araştır başvur. diğer ülkeler gibi vasıf aramıyor şart olarak ama vasfın varsa tabi ki daha iyi.


burslu master programları için erasmus mundus u araştır. burs bütçesi yüksek eu kaynaklı programlar var. ülke ülke de dolaşıyosun mis gibi bursla. 1-2 sene kafan rahat takılırsın. ama başvuru koşullarına bakıp mezun olduğun bölüme ok diyecek bi bölüm bulman gerek.

kanada göçmen alıyor diye duyuyorum. bi de yeni zelanda alıyor. yeni zelanda süper diye anlatıyor orda yaşayanlar. avrupa gibi bi yermiş.

avustralya ise ırkçı dolu bi yermiş. hayat da inanılmaz pahalı. işsiz kalırsan uçak paran bile kalmayabilir dönmek için
  • sttc  (27.07.15 23:01:45 ~ 23:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.