[]

Birazdan istifa edeceğim

Plaza insanı, beyaz yakalı olmaktan iğreniyorum. Bu insanlardan da iğreniyorum. Bok gibi yaşıyorlar.

Senelik 15 gün izin kullanmak için 350 günlerini satıyorlar.

Sırf yukarıdakiler daha fazla kazansın diye.

İşçi olduklarının farkında bile değiller. İşçisin deyince hakaret etmişsin gibi savunmaya geçiyorlar.

O kimlik kartlarını bir taraflarına sokacaklar imkanları olsa. Tasma gibi takmışlar, tuvalette sıçarken harcayacağı dakikalar bile başkaları tarafından belirleniyor.

Paranın, rahatlığın kölesi olmuşlar. Kredi çekip önlerindeki 10 seneyi ipotek ediyorlar. Tek dertleri altlarındaki arabanın üst modelini almak, iphonelarını yenilemek. Sanatsal, fikirsel hiçbir katkıları yok, ne kendilerine ne dünyaya.

Nereden geldiklerini unutmuşlar. Senin deden köyde çobanlık yapıyordu. Sanayileşme sürecinde, köleleşmişler. Zihinleri ele geçirilmiş, düşünmüyorlar. Düşünmeleri yasak. Sorgulayamazsın, çünkü layn menecırın öyle dedi.

Tek dertleri terfi etmek. Bilmem ne müdürü olup "üst sınıf"a kapak atmak.

Hayatları koca bir yalan. Bu plazaların pencereleri bile yok, soludukları hava bile yapay.

Şu andan itibaren 50 yaşıma kadar hayatımı çizsem, çok az hata payı olur. 6.30'da kalk, kredi çekip aldığın arabanla 2 saat trafik ardından işe git, maillerine bak, müdürünün bi tarafını yala, toplantı sikecuıl et, tasma gibi yaka kartınla öğlen yemeğe çık, inek gibi otlandırsınlar seni, sonra 7'de işten çık, mesai varsa o da yalan, çünkü köle gibi çalışmak ve bundan memnun olmak zorundasın, 10'da eve git, yemek ye uyu, sabah tekrar iş. bu şekilde 40 sene yaşa, sırf üsttekiler günlerini gün etsin, sermayelerine sermaye katsın diye sen hayatını başkasına ipotek ettir. çok çalışacaksın ve buna ses çıkarmayacaksın, çünkü sen bilmemne sikim asoşieytsin ve bu seni gaza getirmeli. kimsenin sikinde olmayan bir titr lütfetmişler sana, uyumaya devam et diye. Bir gün bi gözünü açacaksın, 50 yaşına gelmiş, tek derdi çocuğunun özel okul parasını vermek olan bir insan olmuşsun. Ne sevdiğin şeyleri yapabilmişsin, ne kendini geliştirebilmişsin. Sadece birileri daha fazla kazansın, sistem çalışsın diye kölelik yapmışsın. Tasman başkalarının elinde. Çıkıp bi bisiklete bile binemezsin, doğanın tadını çıkaramazsın. Her gün ama her gün 8de gelip 7de çıkacaksın ve daha da kötüsü buna şükretmelisin.

Takım elbise diye bir şey icat etmişler. O boyun her zaman sıkı olacak, tek tip olacaksınız. Çünkü uyanmamalısınız. "çok çalıştım dün ya" demen gerekiyor, çok çalışmış olmaktan gurur duyacağın şekilde eğitecekler seni, bundan utanmak gerektiği yerde. O takım elbiseyi giyip bilgisayar karşısında oturacaksın, o laptop klavyesine "saygı" göstermen gerekiyor çünkü.

Evet zenginsin, ama özgür değilsin. Roma İmparatorluğu'ndaki köleden farkın yok. Sahibin para kazansın diye, arenada diğerlerini öldürmeye çalışıyorsun. Zekisin, ama zekanı bu kapital daha çok kazansın diye harcıyorsun. Bir şey ürettiğin yok, üretilen doğru yere ulaşsın sermaye doysun diye hayatını bok ediyorsun.

Yazın 10 gün bodrum'un en pahalı yerlerinde tatil yaptığın için mutlu olmak zorundasın. Selfie çekip instagrama koymalısın ve diğerleri de seni görmeli. Hayatını yaşıyorsun çünkü. Nah yaşıyorsun. Ezik bir kölesin.

HAYIR.

Şu an karşımda müdür benden istediği raporu hazırladığımı sanıyor. Hazırlamıyorum, hazırlamayacağım. Laf söylediği zaman da "bok gibi yaşıyorsunuz. bi kendinize bakın, uyanın" diyeceğim.

Ben bunun parçası olmayacam arkadaş. en büyük başarısı 10 yıllık konut kredisi çekmek olan insan olmayacağım. ben de fakir olayım bir şey olmaz. fakir mutluluk > zengin mutsuzluk. gerçek mutsuzluk > yalan mutluluk.

23 yaşındayım, sıfırdan başlamak için geç değil dimi?

aşağıdaki cevabımı buraya da ekliyorum:

aileden zengin değilim, aksine üniversite okurken bile para alamıyordum. durumumuz bu.

şu an istifa edip eve gidip yatmayacağım. birkaç ay önce bir arkadaşım, sen bu hayatın insanı değilsin gel benimle çalış biraz demişti. onunla konuştum 2 gün önce, teklifi geçerli. kendisi kamera arkası fotoğrafçısı, iyi de para kazanıyor. abimin en iyi ekipmanı var video ve fotoğraf için, onun mesleği bu. istediğini alabilirsin dedi. yani onun ekipmanlarını alıp bu işi deneyeceğim. arkadaşım sayesinde çalışma koşullarını, ne yaptıklarını çok iyi biliyorum. yani plansız bir şekilde bırakmayacağım, hatta haftaya sete gidiyorum. durum bu.

 
istifa falan etmeyeceksin, sadece burada yazıp içini rahatlatıyorsun, biri sana "haklısın ama işte boşver" falan diyecek ya da yazdıklarını sanki yeni bir fikir sunmuşsun gibi takdir edecek, sen de mutlu olacaksın. olur bunlar bir bardak su iç geçer.


  • theos ek mekhanes  (27.07.15 10:15:33) 
Babadan mal mülk para varsa istifa etmek kolay hocam. Eğer yoksa dert esas..

5 yıldır bu çarkın içindeyim, ne "dünyayı kurtarırmış gibi bir önemle" yaptığımız iş ne de bu içi beni dışı seni yakan ruhsuz devasa kuleler umrumda değil. Ama bıraktığım an götüm açıkta. Bunu bildiğim için devam ediyorum işte..
  • lcha  (27.07.15 10:18:17) 
daha cok gencsin. guzel de ozetlemissin. ama biraz daha dusunursen sana da cok cazip gelecek bu hayat. gercekten kendinden eminsen, simdi git ve istifa et. yeniden ciz yolunu.
bol sans!

  • heygidim  (27.07.15 10:18:19) 
+1 theos ek mekhanes


  • funl  (27.07.15 10:18:29) 
@want2die, abi bu mudur yani...

@theos @funl böyle düşünmekte haklısınız. anlık bir karar değil, kesin karar verdim. sadece o istifa anı daha güzel olsun diye bekliyorum. bana laf söylesinler, ben de eeh siktirin lan diyeyim diye beklyorum. dilekçem bile hazır.

@lcha, babadan para 0. üniversitede okurken bile para almıyordum. evet sorun olacak, götüm açıkça kalacak. ama bu riski almak istiyorum. yoksa hayatım boyunca keşke deneseydim derim. en azından denedim ama olmadı derim. risksiz olmaz, cesur olmak lazım.
  • ack3000  (27.07.15 10:22:10) 
o kadar yazıp da o son cümleyle bitirdin ya istemsiz güldüm kusura bakma.
23 yaşında geç olup olmadığını gerçekten soruyorsan hayırlısı diyelim.

  • sibertenik  (27.07.15 10:25:40) 
duşbeg tecavüzden zevk almayı ogrenmis tebrik edin ayın elamanını.


  • t joe  (27.07.15 10:33:24) 
güzel hikaye :) yıllık 15 gün izninde ve fazla mesai yapmadığın günlerde yazarlığa eğilebilirsin. aldığın maaşın yanına ek bir gelir olur, kredilerini ödemen kolaylaşır.


  • animalman  (27.07.15 10:34:40) 
bir insanın edindiği mesleğin kendine uygun olmadığını anlaması, başka bir iş yapmak istemesi neden ergen bilmemne olsun ki?
beden gücüyle çalışıp, oto sanayide ustalık yaparken okul okumaya karar verip beyaz yakalı olmaya karar veren var. tersi neden olmasın? 2 yıllık bir okul okusa meslek yüksekokulu kıvamında , o sürede de okuduğu alanda en alt seviyede çalışmaya başlasa, ama yaptığından ortaya çıkardığı işten memnun olsa, parada pulda da gözü yokmuş, fena mı? ya da gitsin okul gerektirmeyen elinin yatkın olduğu, memnun olacağı bir iş yapsın, badanacı olsun, saat tamircisine çırak girsin. kime ne?

  • alice practice  (27.07.15 10:38:41) 
www.youtube.com ... çok güzel bi şarkı dinle kendini(zi) göreceksin(iz)


  • champ magnetique  (27.07.15 10:38:42) 
Adam çok doğru şeyler yazmış. Duyuruyu açma sebebini de yazmış. Sonuna soru ekleyip formata da uydurmuş. Ne diye kızıp tepki gösterirsiniz ki böyle duyurulara? Asıl sizin amacınız ne yani? Size saçma geliyorsa ilgilenmezsiniz, cevap yazmazsınız olur biter.

Soruya cevap veriyorum: Et ulan! Sana iş mi yok? Ne güzel yazmışsın fikirlerini, hepsine katılıyorum. O riski almak istiyorum da demişsin, ee daha ne? 23 tabii ki geç değil lan manyak mısın? Şu an sıfırdan üniversiteye girip, onu okuyup, onunla ilgili bir işe bile girebilirsin ki sen bu kadarını değil, sadece iş kısmını değiştireceksin. Yardır.
  • grgn  (27.07.15 10:42:11) 
Çalışmadan hayatını devam ettirme şansın varsa ne ala hiç durma.

Ya da kendi işini yapıp, kendi kendinin patronu olabilirsin. Varsa böyle fırsatların hiç durma.

Senin yazdıkların doğru, ama bu sadece plaza insanı için değil, asgari ücret olan bir insan içinde öyle. Sabahtan akşama kadar it gibi çalışan insanlarız.

Dediğin gibi 350 gün çalışıyoruz 15 gün ödül veriyorlar. Evet klasik bir söylem.

"Kölelik kalktı adı işçi oldu."

Hayat o kadar zor ki, senin bulduğun imkanları bulamayan insanlar var. İster aptal de, ister başka birşey ama öyle. Duymuşsundur illaki bir yerlerde, tek maaşıyla 3 çocuğunu okutan anneler, babalar vs. Onlar ne yapsın bıraksın gitsinler mi?

Hayat zor be arkadaşım. Yaşamaya çalışıyor insanlar. Çalışmaktan, yalancı iş arkadaşlarından, sahtekar dolandırıcı patronlardan bıkmış olabilirsin. Varsa başka imkanın durma!

Hiç bir insan memnun değil olduğu yerde. Çalıştığı ortamdan, kazandığı paradan. Zengini, fakiri, plaza çalışanı, sanayi çalışanı, hamal... ne farkeder? Saltanatın sonu yok genç.

Çalışmak zorundayız, zorundasın! Değilsen yapma, başla sıfırdan, hiç bir şey için geç değil.

Durma, yap istediğini.

Mutlu olacaksan, durma.

Kolay gele.
  • arockm  (27.07.15 10:45:36) 
Az önce 3 fava istifa ederim yazdım, paranoid android dinleyip üçüncü favı bekliyorum.

Döngünün kırılması zor, yapabilirsen ne ala.
  • kahin ahtapot paul  (27.07.15 10:56:32) 
hocam daha önce sohbetimiz olmuştu seninle, daha çok gençsin. bak kaç senedir çalışıyorum bir gün bile işe uçarak gelmedim. Kafan çok dolduysa kafa izni yap, kendini rahatlat ama çalışmadan hayatını devam ettiremeyeceksen çılgınca işler yapma derim.

daha iyi bir pozisyona geldiğinde daha rahat edersin. plazada değil de başka bir kurumda çalışsan inan bana yine aynı şeyleri yaşayacaksın. bir sürü çapsız insan amirin olacak ya da amirinin akrabalarını yönettiğin için başın ağrıyacak. bugünlük midem ağrıyor de izin al abi. git evde yat. kendi işini kurmanın hayallerini kur, hayatını ona göre planla ancak o zaman kurtulursun.

iş iyi bir şey olsa bize üstüne para verirler mi?
  • qui gon  (27.07.15 10:57:00) 
mesleğin ne bilmiyorum. mesleğinle alakalı tüm çalışma ortamları 9-6, sürekli mesaili, herkesin yükselme peşinde koştuğu yerlerse istifa etmeden önce mesleğini nasıl değiştireceğini hesaplaman gerekebilir.

yok aslında daha makulu de var ben yanlışlıkla buraya düştüm diyorsan, zaten durma çalıştığın yeri değiştir olsun bitsin.

herkesin kariyer planı, mutluluk anlayışı kendine. bence yazdıkların doğru ama birçok insan için o kart çok önemli işte, çünkü başka türlüsünü bilmiyor. sırf bu yüzden salak muamelesi de yapmamak lazım.

aileden zenginsen zaten bunları hiç düşünme, kur işini kendi patronun ol geç.
  • freya  (27.07.15 10:59:28 ~ 11:00:29) 
katılmamak elde degil. her ne kadar plaza insani olmasam de zaman zaman ben de kendimi öyle hissediyorum. ama emekliligine su kadar kaldi seklinde kendimi avutuyorum. istifa etmeden önce sonrasini planlamani tavsiye ederim. bol sans...


  • menny  (27.07.15 11:01:19) 
uzun yıllar çalışıp emek vermeden bir şey elde etmen zor (tabi miras felan kalmadıysa ya da baban zengin değilse ya da bir şey icat edemiyorsan ya da süper zeki değilsen -ki bu durumda sıradan bir insansın demektir) ister plazalarda çalış, ister git köyde çalış sana kalmış, ama senin niyetin çalışmadan yaşamak gibi duruyor o zor söyliyim sana.


  • ravenudon  (27.07.15 11:04:04) 
gayet gençsin. aileni çok üzmeyeceğini/telaşlandırmayacağını düşünüyorsan bas istifayı.
birkaç ay taksicilik falan yap, ne bileyim mc donalds'ta falan çalış(atıyorum) yani kafana göre takıl.
bu sürede kafan da rahatlar düşünmeye zamanın olur. yolunu çizersin.

cevap veren arkadaşlar, tamam çocuk biraz ergen tepkiler veriyor ok ama yazdıklarına kelimesi kelimesine katılmıyor olamazsınız. en azından erkenden bunun farkına vardığı (yahut bu cesareti göstermeye yeltendiği) için biraz arkasından itilmeyi/cesaretlendirilmeyi hak etmiyor mu sizce?
  • whatyougetiswhatyoudid  (27.07.15 11:06:10) 
Plazada çalışmıyorum ama ben de beyaz yakalıyım. Bahsettiğin iş hayatı benimkine uyuyor. Ama bok gibi yaşadığımı düşünmüyorum. Bir iş yapıyorum ve bunun bir değeri var. Bu değeri ben de ödüyorum (zaman olarak), bunun karşılığını da bana ödüyorlar (para olarak). Bu dengeyi yanlış bulsaydım istifa ederdim. Demek ki senin hayatın dengede değil. Peki ne yaparak hayatına denge getireceksin? Pahalı yerler, lüks yaşam vs. değil, hayatının amacı ne olacak? Ne üreteceksin? Sıfırda değilsin aslında, mezun olup işe başlamışsın. Ama ne istediğini bilmeyince sıfırın bile altı oluyor. Ne istediğine karar ver, 23 hiç de geç değil.


  • SiyamkedisiZorro  (27.07.15 11:07:13) 
Düzen hakkında söylediklerin çok doğru ama plaza insanları hakkında çok büyük genellemeler içerisine girmişsin. Beyaz yakalı insanları bu anlattıklarının bilincinde olmayan koyun sürüsü gibi tasvir etmişsin, halbuki onlar da bunun bilincinde, en azından bir çoğu.

+ Bir beyaz yakalı çok çalıştım derken, gerçekten çok çalıştığı için bunu söylüyordur (çoğunluğu bana kalırsa)

+ Beyaz yakalı olmasam da 10 gün boyunca güzel bir yerde tatil yaptığımda mutlu olurdum. Bunu instagramda paylaşmak konu dışı. Beyaz yakalı olmakla alakası ne?

+ Kendi işini kurmadıysan hep başkalarını zengin edeceksin malesef. Bu yeni bir konu değil.

+ Tek derdimiz terfi etmek değil. Onun özeti şu aslında: Daha çok sorumlulukla, daha az çalışıp, daha çok kazanmak.

+ Takım elbise bir üniforma evet, haklısın. Keşke özgür olunsa o konuda. Ama takım elbise giyilmeyen kurumsal şirketlerde aynı şartlarda çalışan beyaz yakalılar bizden daha mı farklı? Daha mı az acınası? En azından istediklerini giyiyorlar?

+ Sevdiğim şeyleri yapacak çok vaktim yok, ama bütün boş vakitlerim sevdiğim şeylerle geçiriyorum, kendimi geliştiriyorum. Okumaya, arkadaşlara, araştırmaya, eğlenceye vaktim var. (şu an mı? iş yapıyorum tabi ki)

+ Beyaz yakalının tercihleri bu yönde. Zengin olduğunda erişemeyeceklerini fakir olduğunda erişemeyeceklerine tercih ediyorlar. O kadar.

+ Bok gibi yaşayan herkes kendisinden sorumlu. Bok gibi yaşadığını düşünüyorsan bence istifa edip hayatına devam etmelisin. 23 yaş mükemmel bir yaş bunun için, endişen olmasın. Fakat başkası sana göre bok gibi yaşıyor diye gidip onları eleştirmen seni bok gibi bir insan yapar. Müdürüne mi artık kimeyse bu şekilde ifade etmemelisin. Mecburen çalışan insanlar da var aralarında ve sırf kapitalist sistemde varoluşunun anlamsızlığın yeni keşfettin diye kimseye bu statükoyu hatırlatıp canını sıkmak zorunda değilsin. Oo helal diyenler de çıkacaktır ama canı yanan da.
  • givemesomesubstance  (27.07.15 11:10:11) 
e iyi dediklerin doğru ve mantıklı fakat bunu ilk söyleyen sen değilsin.

bu noktada çıkış planın hazır mı? ne yapacaksın hangi parayla geçineceksin? neye yeteneğin var, atıyorum kaportacı olmak için çalışmaya razı mısın? veya antalyada bir yerde orman içinde bir evde mi yaşayacaksın bağları koparıp?
  • efrasiyab87  (27.07.15 11:10:21) 
güzel yazmışsın, keşke herkes bu bilince varsa.
bence kendi işimi yapıp 1500 lira kazanmak, başkasının altında/emrinde/yanında çalışıp 10.000 tl almaktan çok çok daha iyidir.
yalnız şunu söylemem lazım, şu an için hayat çok zor, yaşamak, barınmak, giyinmek ve yemek hem çok pahalı hem de bunları temin etmek sıkıntılı. o yüzden bence bir işin varsa, eşeğini sağlam kazığa bağlamadan işinden ayrılma. bu zamanda işsiz kalmak köle olamaktn çok daha zor.
ve ayrıca rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettir deyip sonlandırıyorum.
  • etna  (27.07.15 11:17:13 ~ 11:18:59) 
Git buz gibi bir bira iç, hiç bir şeyin kalmaz. Ohh serin serin. Hadi bakim.


  • arockm  (27.07.15 11:24:17) 
yaşın 23 ve bu yaşlarda hata yapmaktan korkmamalısın. istifa edip diğer işte çalışırsın baktın olmuyor yine bu yaşam tarzına dönersin. hayatın başındayken ne yaparsan yap, içinde kalmasın çünkü zaman geçip giderken bu kadar özgür olamayacaksın( evlilik, çoçuk vs.)


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (27.07.15 11:52:09) 
Yazdıklarının çoğuna katılıyorum ki katılmasaydım dahi önemli olan senin kendini nasıl gördüğün, iş ortamının üzerinde oluşturduğu baskı ve stres, geleceğe dair umutsuzluğunun ciddiyeti...

Derhal istifa et ama dramatik bir konuşma yapmaktan kaçın. İşin seni tatmin etmediğini, kendine daha çok zaman ayırabileceğin bir işte çalışmanın sana daha uygun olduğunu düşündüğünü söylemen yeterli.

Yalnız istifa ettikten sonra da İş Kanunu gereğince öngörülen süre kadar işe gidip çalışmaya devam edeceksin. Belki bilmiyorsundur diye yazdım. O yüzden sakin sakin ver istifanı. İş yerinden de iyilikle güzellikle ayrılmaya bak.

23 hiç geç değil. Hayırlı olsun.
  • whimsical  (27.07.15 12:12:04) 
Bence senin sikintin plaza insani olmak degil, calismak...yoksa bilmemkac defa 15 gun tatil demezdin. 23 yasinda oldugunu da dusunerek yeni girdigini farz ediyorum ise.

Kendi isinin patronu oldugunda yani calisma saatin dogrudan kazandigin parayla iliskili oldugunda o 15 gunde bile tatil yapamiyorsun bu bir. Smdi sen isten tatile gittiginde mailini telefonunu kapatabilirsin, dedigin kamera isinde boyle bi luksun yok gece gunduz ararlar seni bu iki.

Ha bi de 50 yasinda cocuklarinin ozel okul masrafini odemeyi kucumsemissin ya...bu sectigin meslekte 50 yasinda nerede olacaksin bi de onu dusun bakalim. Forografci birden cok arkadasim var. is geliyo 10binlik oh be guzel ama sonra aylarca is yok. Birak ozel okul masrafini, devlet okulunda kirtasiyeyi bile odeyemeyebilirsin. Bi etrafina bak allahaskina kac tane 50lik aile babasi fotografci amca var?

Ha ama sorunun direkt mevcut isinle ilgiliyse istifa et gitsin, baska plazada is ararsin
  • la noix  (27.07.15 12:50:55) 
Üstte cevapları okumadım belki aynı şeyi söyleyen olmuştur ama çok fena gaza gelmişsin.

Hayat tatilde harcadığın 15 gün değildir.Bizim işyerinin plazasında akşam 17:00'de işten çıkıyorlar.Her işyeri aynı değil işten memnun değilsen iş değiştir ama bu sistemin kölesi olmuşuz laflarını da geçeceksin. Diğer işin çok mu rahat olacak sanıyorsun?

Bence daha düzgün bir iş bul.
  • turkuaz  (27.07.15 12:57:22) 
herkese tekrar merhaba.

öncelikle şunu açıklamak istiyorum. ben yukarıda yazdığım her şeyi kendime hitaben yazdım. bok gibi yaşıyorsun, kölesin şusun busun derken plaza insanlarına dğeil, kendime sesleniyordum. bu belli olmuştur diye düşündüm ama olmamış. amacım kimseyi küçümsemek değil. onların hepsini kendime söyledim. aranızda kırılmış olan yoktur umarım.

ve evet. az önce işi bıraktığımı söyledim. dur sonra konuşuruz gibi abuk bir cevap aldım:D sanırım ya ciddi olduğumu anlamadı ya da ikna etmeye çalışacak. kararım kesin. oh be, rahatladım....
  • ack3000  (27.07.15 13:04:10) 
babandan zengin değilsen ya da paraya çevireceğin sıradışı bir yeteneğin yoksa zevk almak zorundasın kardeş.


  • roket adam  (27.07.15 13:08:45) 
ettin mi?


  • mermize  (27.07.15 13:18:30) 
gel sen benim yerime geç. ben senin yerine geçeyim avmde çalışıyorum kaçta geldiğim gittiğim belli değil. müşterilerin hepsi gerizekalı hepsinden nefret ediyorum. sinemada çalışıyorum "dublaj"ın ne demek olduğunu bilmeyen mallarla uğraşıyorum. gel.


  • matilda  (27.07.15 13:25:58) 
haklısın bok gibiyiz ama yapacak bir şey yok. plazada çalışmıyorum ama koşullar benzer. ağustos sonunda bir hafta izne çıkacağım bütün yıl onu bekliyorum. şimdi işimi bıraksam ortada kalıcam. ya da A firmasından çıkıp B'ye gireceğim hepsi de aynı bokun laciverti. ne iş kurabileceğim bir sermayem var, ne de sınıf atlayabileceğim bir yeteneğim.


benim de hayalim şu mesala:
www.boredpanda.com

ama birikimimiz çok az arabayı satsak 6 ayda dönmek zorunda kalırız. sonrası muamma. umarım istediğin gibi bir iş bulursun.
  • yue  (27.07.15 13:50:16) 
evet dostlar az önce istifa ettim. güzel bir konuşma oldu, benden çok güzel bir şekilde 1-2 hafta devam etmemi rica etti. ben de tamam ne kadar süreye ihtiyacınız varsa devam edeyim, sizi zor durumda bırakmak istemem dedim.

oh be, ÇOK RAHATLADIM LAN:D
  • ack3000  (27.07.15 14:25:17) 
tebrikler, cesur bir karar. ben de istifa edip artık hayalimdeki işleri yapmak istiyorum ancak banka borçlarım bitmene kadar beklemem lazım. darısı başıma:)


  • peggy  (27.07.15 14:33:21) 
yolun acik, sansin bol olsun, ex plaza insani ...


  • menny  (27.07.15 14:33:58) 
umarım herşey güzel olur bundan sonrasında. mutluluklar!


  • givemesomesubstance  (27.07.15 14:34:46) 
hadi hayırlısı olsun, cesaretin için tebrikler.


  • qui gon  (27.07.15 15:07:22) 
iş bulmadan bırakma diyecektim ki bulmuşsun zaten hayırlı olsun şimdiden.

23 çok erken bir yaş 30 undan sonra hayatını komple değiştiren insanlar var, yeni bir şeyler öğrenme ve üretme süreci hayatının sonuna kadar devam ediyor.

bi eleman vardı gazatecilik okumuş ve gazetecilik yapıyordu, askere gitti geldi ben ellerimle bişi yapmayı seviyorum dedi, gitti aşçılık kursuna girdi şimdi aşçılık yapıyor, adamın aklı askerlikten sonra başına geldi hayatını ona göre değiştirdi, yani ne yapmayı sevdiğini bulacan onu yapacan.

birde fakir ve gururlu adam vardı klişsesine girmene gerek yok, adam gibi ben bu işin adamı olmadığını anladım ayrılıyorum de olsun bitsin işte.
  • selam  (27.07.15 15:09:15) 
@duşbeg,

ahahaha evet öyle oldu biraz. ancak çok güzel yaklaştılar konuya girdiğimde. güzel yaklaşan insana sert çıkmak olmaz, kimsenin kalbini kırmamak lazım...

@selam,

öyle oldu zaten sonunda. çok gaza gelince gözüm dönmüştü bir an:D ama dediğin gibi yaptım. içimde hala gaz var tabii ama bu şekliyle daha iyi oldu sanırım.
  • ack3000  (27.07.15 15:12:05 ~ 15:12:52) 
alternatifin varsa, yaratabiliyorsan, sen bu değilsen durduğun hata. piyon olduğunun evet farkındasın ki bunu söylüyorsun. maaşın varsa, iş sahibi maaşını ödüyorsa evet işçisin. bunu anlamayanları da umursama. bu sistem bunlar yüzünden böyle zaten, o nedenle sen kendini kurtarırsın başkası değil.

www.youtube.com

alkışlıyorum. sadece tek bir uyarı yapacağım: ailen sağlık vs nedeniyle ileride paraya sıkışırsa kendini güçsüz hissetmemek için yedek 1-2 plan yaparsan fena olmaz.
  • godoşu beklerken  (27.07.15 15:18:07) 
hayırlı olsun :) kıskandım seni


  • whatyougetiswhatyoudid  (27.07.15 15:22:09) 
Teyzesinin guzusu. Canını çok sıkıyolar di mi insanın? Amlarına koyayım onların. İlerde hayatına dönüp baktığında bu iş ufacık bi deneyim bi hatıra olarak kalıcak. Sen istediğin hayatı yaşamanın gururunu duyacaksın hep. Canını yerim. Öbdüm.


  • apartman teyze  (27.07.15 15:26:03) 
çocuk yaşını 23 diye yazınca yazdığı yapacağı şeyler hep ergen tribi olarak görülmüş. yaşını 30 yazsaydı da siz yine aynı ön yargıyla yaklaşıp yine ergen derdiniz, kaldı ki adam o kadar yazmış okumadan hala ne iş yapacaksın, babadan zengin misin ki falan, adam fotoğraf işiyle uğraşacağını okurken bile para alamadığını zengin olmadığını yazmış, buradan bile ön yargıyla yaklaştığınız anlaşılıyor. onda ki cesaret sizde olmadığı için sinirlenmeniz gayet normal. bir çok insan bir şeylere mecbur kaldığından yapmak zorunda olduğundan şuan sevmediği işte kalmak zorunda bunu da biliyorum onları ayrı tutuyorum, zorunluluğu kalmadığında onlarda başka bir kaçış yolu arayacaktır.

bende 29 yaşındayım aynı şeyleri bende onun gibi düşündüm ve bende istifa edeceğim hayallerim için uğraşacağım.

iyi yapmışsın 23 de olsan 33 de olsan bir şeyleri değiştirmek için geç mi erken mi diye düşünme. hiç bir şey için geç değildir.

Tebrik ederim.
  • Bysb  (27.07.15 17:42:03) 
Ben okudum, baktım, gördüm diyene kadar istifayı basmışsın :D hayırlısı olsun. Bana kalsa "birkaç ay dişini sık para biriktir ki sonrasında yapacağın işlerde daha rahat hareket edebilesin" derdim garanticiliğimden ötürü.

Ama sonuç olarak mutluysan, kafan rahatsa en güzeli. Yaşın çok değil, bu dönemlerde insan pek çok şeyi değiştirip, 30'lu yaşlarına hazırlanabiliyor rahatça.
  • sevgikusunkanadinda  (27.07.15 18:01:49) 
destek veren, eleştiren, ciddiye alan-almayan, fikrini belirten herkese çok teşekkürler. karşıt fikirleri okumak da iyidir, insanın düşünmediği şeyleri düşündürür. aynı fikirleri okumak da güç verir. o yüzden hepinize teşekkür ediyorum, iyi geldi gerçekten.


  • ack3000  (27.07.15 19:13:22) 
hayat n'aparsın. zengin patronun oğlu olarak da doğabilir, instagram'da bodrum fotoğrafları paylaşabilirdin. o zaman öfkelenmez ve kapital sermaye falan düşünmezdin.

la noix +1. çalışmayı sevmeyen sevmez.
  • sayns  (27.07.15 20:05:08) 
seni kıskanan o kadar çok kişi var ki.
istifa edecek gücü bulduğun için tebrik ediyorum. hiçbi zaman bu işin kadar iyi bi iş bulamasan bile pişman olmayacaksın.
tebrik ederim. hayırlısı olsun. sabah kalmak için güzel sebeplerin olsun, yeni işin mutluluk versin
  • sttc  (27.07.15 23:14:07) 
tebrikler tebrikler:D yolun acik olsun.
darisi yapmak isteyip de yapamayanlarin basina!!! Gelismelerden haberdar et bizleri de.
Eksiduyuru loves you :3
  • heygidim  (28.07.15 04:34:11) 
iyi yolculuklar :)


  • sibertenik  (31.07.15 15:55:43) 
bize yol şarkısı göndermek düşer <3 www.youtube.com


  • kahin ahtapot paul  (31.07.15 16:05:46) 
gez tabii lan, sen gezmeyecen de ben mi gezecem a.k. gez tabii ama paranın hepsini yeme yinede müsrifliğin luzumu da yok, ne biliyim otelde kalma da airbnb yap, couchsurfing yap blablacar kullan macerayı 3'e 5'e katla.


  • selam  (31.07.15 16:11:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.