[]

excel ustalarına bir soru

Selamlar xlsx severler,

Sizlere ufak bir sorum var;

Bir sütunda içinde "xyz" olan hücreleri alt alta dizmek istiyorum. böyle bir işi nasıl yaparım?

Yani bir sutün içerisinde birsürü şey var, ben istiyorum ki içinde xyz olanları yan sütuna toplayayım.

Bi buldurun abiler,

Teşekkürler.

 
ben çok ilkel bir çözüm bulmuştum kendi dosyam için, word e kopyalayıp oradan tekrar excele almak şeklinde. ama üşenmezsen trimdi, böldü vb bir şeylerle boşluktan ayıran formüller yazabilirsin.

edit: yanlış anlamış olabilirim. benim durumda excel satırı içinde alt alta yazılmış listeler vardı.
  • Aman Sen de  (27.07.15 10:09:05 ~ 10:13:31) 
tam çözümünü bilmiyorum ama benzer bir sorunu vlookup&düşeyara komutuyla ilgilenerek bişeler yapmıştım diye hatırlıyorum.


  • halilibo  (27.07.15 10:13:22) 
@Aman Sen de, liste 30bin satır civarında ve her hafta yenileniyor.

@halilibo: karıştırayım bakayım bi vlookup'ı.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (27.07.15 10:24:01) 
İlgili sütunun tamamını seçip giriş - koşullu biçimlendirme - hücre kurallarını vurgula - içeren metin burda kutucuk içine aradığın xyz'yi yazıp, sağdaki kutu içinde istediğin renge boyayabilirsin.

Yukardaki işlemi bitirdikten sonra sütunu filtreleyip renge göre sırala komutu verdiğinde aradığın xyz lerin olduğu hücreler sıralanacaktır.
  • hatcherman  (27.07.15 10:34:27) 
@hatcherman teşekkürler. işte ben bunu formülle yapmaya çalışıyorum. çok defa yapmam gerek zira.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (27.07.15 10:44:14) 
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL("XYZ";$A2));"Shawn Kemp";"Diğer")

bunu bir denermisin, aradığın xyz'lerin olduğu hücrelerin yanında Shawn Kemp, olmayanlarda da diğer sonucu çıkmalı, shawn Kemp'i tahmin edeceğin gibi ben yazdım, istediğin gibi değiştirebilirsin.

edit: excel sayfasında ilk satırda bir başlık olduğunu düşündüğüm için formül A2'den başlıyor, eğer başlık yoksa A1 olmalı.
  • hatcherman  (27.07.15 10:57:07 ~ 10:59:45) 
@hatcherman shawn kemp nerden çıktı be hocam, nostalji yaşattın bana.


  • qui gon  (27.07.15 10:58:52) 
Formülle yapamazsın, çok defa yapıyorsan makroyla yaparsın kolaylıkla.
Ne istediğini anlat özelden, makrosunu yazayım, çok karışık görünmüyor.

  • cakabo  (27.07.15 11:03:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.