bir diyetisyene git ve uzman antrenörlerin bulunduğu bir spor salonuna kaydol. diyetisyen sana gerekli ölçümleri yaparak bünyene en uygun diyeti verir, muhtemelen yürüyüş falan da önerir ama sen ona spor salonunda spor (fitness, vg, crossfit vs) yapacağını söyle. kilo verirken kasların da gelişmiş olur, fit bir vücuda sahip olursun. gerekli ölçümleri yapıp kişiye özel beslenme ve antrenman programı hazırlayan bir spor salonu bulabilirsen diyetisyene gerek kalmaz. ha, spor salonuna verecek param yok diyorsan diyetisyenden aldığın diyet programını şu anki egzersizlerin ile birlikte de uygulayabilirsin.
kolayı da bırakmaya bak. zaten diyetisyenin ve antrenörün de bunu söyleyecek muhtemelen. azalta azalta azalta bitirebilirsin, kendine inan.
kafana göre iş yapma, sağlığından olursun. çok ciddiyim. dediğimi yaparsan fazla zorlanmadan zayıflayacaksın, emin ol. yeterki işi uzmanlarına bırak, internetteki yorumlara değil.
son olarak: sakın pes etme ve aceleci olma. en sağlıklı kilo yavaş yavaş verilen kilodur, unutma.
kolay gelsin.
0