[]

Mide yanmasina icin bir sey lazim, Talcid ve karbonat kalmamis.

Nobetci ezcane de uzak, uyku da basti ve karbonat da yok. Ikisi de ise yariyordu, bunun gibi baska birsey var mi bildiginiz yanmayi geciren? Aci aci gogus hizasina kadar tirmaniyor mideden su anda...




 
soğuk su içmek bende işe yarıyor. ama en önemlisi oturur pozisyonda uyumaya çalış. yatma.


  • sen git ben geliyorum  (27.07.15 01:20:37) 
Çiğ patates rendesinin suyu. Ciddiyim. Annemin midesinde yara var sürekli yanma oluyor. Her sabah uyandığında patates rendeliyor onun 2-3 kaşık bi suyu çıkıyor içiyor o gün midesi yanmıyor bi daha.


  • apartman teyze  (27.07.15 01:20:48) 
su için. asidi seyreltmiş olursunuz.


  • fayfim  (27.07.15 01:20:49 ~ 01:21:23) 
maden suyu


  • shotgunwoman  (27.07.15 01:21:17) 
Sarı leblebi, adaçayı.
maden suyu kötüleştirir içmeyin. Reflü sizinki mide şişkinliği değil.

Gaviscon, rennie gibi ilaçlar belki vardır.

Dik durun dedikleri gibi bu akşam koltukta dikey uyuyun.

Bir de sütle boğazınızı gargara yapın, içmeyin soğukken ama geriye doğru almaya çalışın. Boğazınıza iyice gelsin sonra dik durun.
  • kaputt  (27.07.15 01:30:00) 
bende süt inanılmaz işe yarıyor süt varsa 1 bardak süt için


  • gkhT  (27.07.15 01:39:13) 
süt ve yoğurdun içinde laktik asit var. mide yanmasının sebebi zaten asidin artması. ya seyrelteceksin fayfimin dediği gibi ya da bazik bir şeyle asidi nötrleyeceksin. yıl olmuş 2015 hala mide yanmasına süt diyenler var. birazdan da ''bana iyi geliyo sanane lan'' demeye gelirler.


  • shotgunwoman  (27.07.15 01:41:37) 
maden suyu(soda değil)


  • sta  (27.07.15 01:45:09) 
yoğurdun ph'ı 3.5-4.5 bilmiyorsan diye dedim.


  • shotgunwoman  (27.07.15 02:04:04) 
cig patates suyunu ben de kullaniyorum, icemem dersen haslanmis patates de iyi geliyor. kuru ekmek, kraker falan da nispeten bastirir.

tavsiyem hicbir zaman asiri ac veya asiri tok gezmeyin, sik sik az az baharatsiz az tuzlu yag orani dusuk seyler yiyin. ete cok abanmayin, doktora gorunup ilac tedavisine baslayin. agrilar tekrarliyorsa endoskopiden korkmayin. mide yavas yavas insani mahveden bir sey, derdini ceken bilir.
  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (27.07.15 02:11:44) 
Geçmiş olsun. Salatalık ya da sadece 1 yudum süt.


  • alciphron  (27.07.15 02:16:10) 
tamam abicim en birinci sensin. ppi lar filan boş yani. huzur yoğurtta.


  • shotgunwoman  (27.07.15 02:25:10) 
Sut icemiyorum, sut icersem bulanti, ishal, agri hepsiyle basetmek zorunda kalirim, laktozsuz sut almistim denemek icin ama cesaret edip deneyemiyorum.


  • stavro  (27.07.15 02:33:40) 
stavro çok normal çünkü süt ve yoğurt içinde protein bulunan besinler. protein sindirimi her zaman mideyi yorar. ishal de oluyorsan laktoz intoleransın olabilir. ayrıca laktik asit içeriyorlar. süt ve yoğurt tüketerek midene asit yükünden başka bir şey vermezsin. süt h.plyori ülseri olan kişilere geçici olarak iyi gelebilir, çünkü lactobasilluslar üreaz'ı(h.pylorinin mide koruyucu mukusunu parçalamak için ürettiği enzim) geçici olarak inhibe eder. ama tabi aramızda gastro profları var bize laf düşmez.


  • shotgunwoman  (27.07.15 02:39:33) 
Bal. Bal mide asidini alır, annemin reflüsü var, onun reflü problemleri de bal yiyerek azalıyor. Yatarken rahat edersin.

Uyanınca da yoğurt ye, yoğurdun içindeki iyi huylu bakteriler mide için iyidir.
  • iamelf  (27.07.15 13:50:39) 
En iyi yöntem leblebi; en sakat yöntem süt ve süt ürünleri.


  • angelus  (27.07.15 13:52:43) 
yazın insanların sık ishal olmasının nedeni sıcak nedeniyle bol su içilmesi ve dolayısıyla mide ph'ının düşmesidir. mide ph'ın düştüğünü fark eder, o yüzden daha çok asit salgılar diye bir durum kısa vadede yok yani. gaviscon, talcid benzeri ilaçlar da zaten asidi nötrleyerek iş görürler. karbonat da aynı şekilde.

mide ph'ı aç ve tokken değişmekle birlikte aç durumda genellikle 1-2 arasındadır. sütün ph'ı 5-6, yoğurdun ph'ı ise 4-5 civarı olsa da ikisini de tüketmek aslında yanlış bir tercih olur, çünkü mide proteini asit ortamda sindirir ve bu iki maddenin de içerdikleri yoğun protein nedeniyle midemiz derhal ortama sindirim amaçlı asit pompalamaya başlar. pepsin hormonu da yine 3'ten yüksek phlarda çalışmaz. protein zengin beslenerek ph düşüremezsiniz. benzer şekilde yağlı yiyecekler de yemek borusu ve mide arasındaki kapağı gevşetirler, reflü yaparlar. az yağlı yiyecekler önerilmesinin nedeni de budur.

ya dışardan bazik madde alacaksınız(talcid, rennie, gaviscon), ya su içip asidi seyrelteceksiniz(su, maden suyu) ya da proton pompa inhibitörü içip midenin asit salgılamasını engelleyeceksiniz(lansor, nexium).
  • fayfim  (27.07.15 15:28:40 ~ 15:34:21) 
süt mide asiditesini artırdığı için hazımsızlığa iyi gelir. reflüye değil. shotgunwoman'ın dediği gibi bariyer işlevi gördüğünden geçici bir rahatlama sağlar ama ph'ı düşürür. zaten ph'ı düşürdüğü için de midenin yiyecekleri daha iyi sindirmesine yardımcı olur, hazımsızlığa iyi gelir.
üzgünüm lösev, shotgun haklı.

  • fayfim  (27.07.15 15:44:54) 
bilimsel açıklaman yoğurdun ve midenin ph larını yanlış söylemekten ibaret. ayı gibi yiyip hazmedemeyip bi kase yoğurtla rahatladın diye millete tavsiye verme adamda laktoz intoleransı var belli ki hala yoğurda bi şana ver diyo ya skfkaşjAkfjdlfkf


  • shotgunwoman  (27.07.15 18:23:37) 
Oha sütçüler hala var mı lan? Manyak mısınız abi 50 yaşındaki anam bile asit masit bir şeyler diyip yok süt içmeyeyim diyor. Yoğurt ürünlerine yanaşma. "Özelden rezil ettim ehüehü kes sesini." diyen adamı da dinleme yani bence dsafasdfasfd.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (27.07.15 23:10:36) 
ghr.nlm.nih.gov
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.ncbi.nlm.nih.gov

oku da biraz beyin kıvrımların artsın
  • shotgunwoman  (27.07.15 23:44:05) 
Ortalik karismis. Ama cevaplar icin cok tesekkurler.
Dun gece bir kac bardak sut ictim, biraz da yogurt yedim. Birazcik hafifledi ama yanmadan tamamen kurtulamadim.

Normalde sut ictigimde midem bulaniyor. Bu yuzden denemedim sutu. Ayrica bebe biskuvisi de midemi bulandiriyor ve ishal yapiyor. Hatta sutlu kahve bile midemi bulandiriyor.
Mide yanmasi da hemen hergun olmakla birlikte sulu bakliyat yemekleri yedigimde aziyor. Ayrica sabahlari pogaca yersem mutlaka yanmaya basliyor ve en cok yakan sey de kesinlikle lahmacun. Lahmacun yersem can cekisiyor midem.

Tibbi gecerliligi olup olmadigini bilmiyorum ama intolerans testi yaptirmadim bile. Her sut ictigimde basima ayni sey geldigi icin sutle oyle ya da boyle aramin iyi olmadigini anladim sadece, laktoz intoleransim olup olmadigini bilmiyorum ama durum bu.
Ayrintili cevaplar icin herkese cok tesekkurler.
  • stavro  (27.07.15 23:52:42) 
Arnold da 68 yaşında ona bakarsan. Adam midesi yanınca süt mü içiyor?


  • gunde 3 litre kola icen adam  (28.07.15 00:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.