[]

windows - xampp - domain

windows 8.1 işletim sistemi üzerine xampp kurulumu yaptım. superonline tarafından verilen salak hizmetten dolayı dış ip adresim ile kendime ulaşamıyorum.

bu yüzden example.com şeklinde bir domaini bilgisayarıma yönlendirmem gerekiyor.
example.com yazdığım zaman dış ip adresimi çalıştırsın istiyorum. iis kurulumu ile mi yapmam gerekiyor tam olarak anlamadım.

kısaca windows makinam üzerinde xampp yardımı ile küçük bir sunucu kurmak istiyorum.

teşekkürler.

 
25 liraya kıyıp hosting al,bu tarz işlerle uğraşma biladerim


  • mrvengeance  (27.07.15 01:03:06) 
doğru ya nasıl akıl edemedim.


  • kvlknctk  (27.07.15 01:06:47) 
normal, sakızı çıkartamayan adamsın neticede :D


  • mrvengeance  (27.07.15 01:08:14) 
duyuruyu bokladın be. cevap var diye gelip bakan olmayacak. sil mesajları.


  • kvlknctk  (27.07.15 01:13:26) 
modemin 80 portunu bilgisayarına yönlendir, bilgisayardan güvenlik duvarından 80 portuna erişim ver. sonra aldığın domainin NS ve A kaydını ip adresine yönlendir. Erişim tamamlanır. Domain almadan önce 123.456.78.98 şeklinde ip üzerinden sisteme erişip erişemediğini de kontrol et


  • şapşiko  (27.07.15 10:44:11) 
durum ne windows ne de xampp ile alakalı, sen bir modem arkasından çalışıyorsun ve modemin de tahminen bir statik ip si(Yani her zaman aynı olan bir ip si yok) (Superonline adsl de olabileceği için söylüyorum.
1- önce hizmet sağlayıcından statik ip hizmetini öğreneceksin.
2- sonrasında eğer ilk maddede problem çıkarsa dyndns gibi bir dns yönlendirci hizmeti kullan
3- modemine bilgisayarının 80 veya artık web için hangi portunu kullanacaksan o portu için yönlendirme ayarını yap
4- bir domain ile erişmek istiyorsan ya dyndns basamağına geri dön ya da domain ayarlarını senin statik dış ip ayarların ile değiştir, ayrıntılı ayar, yönlendirme, mail vs gerekiyorsa, NS, A, CNAME ve MX kayıtlarını kontrol et.

durum budur. Bu iş ile ne windows'un en xammp'in bir alakası yoktur. Linux da kursan, windows üzerine IIS de kursan işlemler aynı olacaktır.
  • cursor  (27.07.15 10:58:32) 
Statik ip adresim var.
Port yönlendirme işlemleri yapılandırıldı.
Güvenlik duvarı ayarlarını yaptım.
Dış ip adresim ile lan içerisinde bulunan bilgisayarıma ulaşılabiliyor.
Domain kayıtlarını aşağıdaki şekilde yaptım

Name Server 1 : i.imgur.com
Name Server 2 : i.imgur.com

Anladığım kadarı ile ns, a, cname kayıtlarını ekleyebilmem için bunun şu an dışarıdaki bir hostingime yönlendirmem oradan kendi evimdeki bilgisayarıma yönlendirmem gerekiyor. Doğru mu?
  • kvlknctk  (27.07.15 19:03:06) 
@kvlknctk Domain yönetim panelinde ns kayıtlarını yönetebileceğin bir alan var. ns1.alanadi.com = ip
ns2.alanadi.com = ip2 şeklinde. sen buradan bir ns oluşturmalısın.

modemden, 80 (HTTP), 21 (FTP), 53 ve 953 (DNS) ve 443 portlarını bilgisayarına yönlendirmelisin. (UDP/TCP olarak iki şekilde de) PC'nin de ip statik olarak düzenle mutlaka. DHCP'de ip değişebileceği için hata yaşayabilirsin.

DNS Güncellemen kimi durumlarda 24 saati bulabiliyor. DNS güncellemen gerçekleştiğinde sorunsuzca bağlanabilmen lazım.
  • şapşiko  (28.07.15 08:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.