[]

avrupalılar soyadından dolayı atalarını 1000 yıl öncesine kadar falan

biliyo mudur acaba hep merak etmişimdir. bizde soyadı olayı o kadar eski olmadığından dededen sonrası kayıp çoğunlukla. bi de yabancı futbolcuların genelde formaya soyadı yazdırırken ve soyadlarıyla bilinirken vizimkilerin iimle bilinmesi soyadı kültürünün tam oturmaması olabilir mi?




 
1000 yıl öncesi değil ama ailesi nereden gelmiş gitmiş biliyor. tutulan kilise kayıtları baya sağlam.

soyadı olayını pek bilemeyeceğim..
  • dokuzonbeş  (26.07.15 21:39:25) 
Soyadı olmasa bile ben 1800'lerin başlarına kadar gidebildim. Bu iş için arşivler açtırıldı. Daha öncesi için ise Ankara'ya yazmam gerektiği söylendi. Yazdım ama cevap alamadım, oraya gidip uğraşmak gerekiyor. Ben buradaki memur zihniyetinden ötürü arşivlere bile kendim girmek zorunda kaldım. Ötesi ise tamamen aile büyüklerinin görüşleri ve varsayımlar üzerine oluyor. Bizde birkaç on yıla kadar ne doğum ne ölüm deklare edilirdi. Tamamen kültürel olduğunu düşünüyorum. Tabii kiliseyi de unutmamak gerekiyor. Vaftiz edilen herkes kiliseye kayıtlanıyor. Bu sayede onlarda geçmişe ulaşmak çok daha kolay.


  • elitist  (26.07.15 21:46:04) 
Soyadı o kadar eski değilse de osmanlıda da nüfus kütüğü var. Bizim erişememek sıkıntımız yıllarca bu arşivlere atık kağıt muamelesi yapmamız ve osmanlıca okuyacak araştırmacı yoksunluğundan ileri gelir.osmanlıyı bir dönem yok saymış bir kültürüz. Dolsyısıyla ne arşivlere sahip çıkılmış ne bu arşivler türkçeleştirilmiş ne de bu alanda çalışma yapılmış. Savaşın etkisi de cabası.


  • isimmisimyok  (26.07.15 21:46:25) 
soyadlarıyla alakası yok ama dünyada hiç kimse bizim gibi soysuz değil. en azından hristiyanlar kilise kayıtlarıyla geçmişlerine ulaşırken yahudilerde bu kayıt tutma olayı daha psikopatça adam 1000 yıl öncesine gidiyor. ailesini, kökünü tanıyor. araplar da aşiret sistemi olduğu için biliyorlar mesela sülalesi yemen'in kuzeyinden ırak'a göçmüş. biz türklerin çoğu etnik kökeninden emin değil. o biz bla bla türkmenlerinden geliyoruz diyen adamların %90'ı sallamadır emin ol. ben çok palavracı yakalım öyle.


  • dios  (26.07.15 21:53:42) 
dios +1 10-15 yıl önce gazeteden soyağacı programı çıkmıştı ananı babanı enişteni yaz böyle bişi oluştur diye. Babam oradan heves etti, 5 nesil geriye gidince zevk çığlıklarıyla dolaşmıştı adam evde.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (26.07.15 21:59:31) 
@kalte sterne diyince aklıma geldi benim de. Alamancı halamdan duymuştum, Münih'te 900 senedir aynı evde yaşayan elemanlar varmış. 900 sene ne lan.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (26.07.15 22:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.