[]

ruslar amerika'yı nasıl keşfetmedi?

bering'den yüzerek geçersin karşıya ya. hiç mi haberlerii yokmuş karşı kıyıdan daha önce. karşıda ne olduğunu düşünüyorlarmış?




 
sıcak denizlere inmeyi tasarlamaktan vakit bulamamışlar.


  • zgrydn  (26.07.15 21:20:33) 
(avrupa'dan gocen) amerikalilar bile amerika'yi tam anlamiyla 200 yil sonra kesfedebildiler.
en.wikipedia.org

amerika kitasi sandigindan cok cok daha buyuk ve kitanin ulasilabilir bir yer olmasi cok zaman aldi.
  • goo.gl  (26.07.15 21:29:13) 
Kamcatka bolgesi(bogazin rus tarafi) 1600'lerin sonlarinda kesfediliyor ruslar tarafindan. Oraya yerlesim de 1700'lerde gerceklesiyor. Daha sonra 1700'lerin sonlarinda rus kasifler alaska'ya cikiyor ancak abd'ye 1800'lerde satiyorlar. Cunku kesfetmenin yani sira oralara yerlesmek de lazim. Cunku ingilizlerin isgaline ugrama ihtimali dogmustu. Ancak rusya, asya yakasina bile tam anlamiyla yerlesememisti.

Telefonda oldugumdan tarihleri arastirip isabetli veremedim. Ama arastirabilirsin.
  • protector  (26.07.15 21:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.