[]

kuzey koreliler ve güney koreliler tam olarak aynı millet mi?

ne bileyim kuzeyliler hep böyle kara kuru oluyo. bence bunlar bölünmeden önce de iki ayrı etnik grup falandı.




 
komünistler ile yüzü batıya dönük kapitalistler arası bir savaş idi. herkes milliyetçilik gibi hırt bir sebepten birbirine düşmeyebiliyor.


  • zgrydn  (26.07.15 21:19:14) 
kk'de millet aç bildiğin çim yiyor adamlar. ne bulsa yiyorlar. kapalı kutu bir ülkenin insanları adam gibi yese gk'den farkı yok aynı parti insanlar.

şimdi suriye arabı ile suudi arabı farkını soruyorsun gibi geliyor bana.
  • protrek  (26.07.15 21:20:02) 
Güney Kore vatandaşları gayet müreffeh hayat şartlarına sahipken Kuzey Kore vatandaşları karneyle ekmek alıyorlar. Aradaki kara kuru farkı oradan kaynaklanıyor. Yoksa aynı millet tabii.


  • angelus  (26.07.15 21:23:28) 
dil ve etnik olarak birebir aynilar ama son 50 yilda guney kore'nin kulturu muazzam bir degisim gecirdi.

kuzeydekiler dunyadan haberi olmayan, aclik ve yokluktan boyu bile kisa kalan halk olurken, guneydekiler tamamiyle batinin bir parcasi olan devasa bir guc haline geldiler.
  • goo.gl  (26.07.15 21:25:22) 
aynılar.

lakin ırklar, aynı ırklar olmasına rağmen farklı milletler(mesela polonyalılar, ruslar, türkler, türkmistanlı türkmenler) nasıl farklı sorunu merak ediyorsan orayı gözlemleyebilirsin.

uzun yıllar bir birinden ayrı, izole yaşayan insanlar aynı ırklar bile olsalar zamanla farklılaşırlar ki koreli bir arkadaşım tipleri bile artık bizden farklılaşmaya başlamış, kültürlerinden bahsetmiyorum bile demişti. ki bu insanların içinde aynı sülaleden gelip kimi güney'de kimi kuzey'de kalan bile varmış.
  • dios  (26.07.15 21:56:55 ~ 21:58:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.