[]

Bir dairenin gerçek m2'sini nasıl ölçebilirim?

Merhabalar

Sahibinden.com'da aynı binada farklı dairelere bakıyorum.

Mesela en alttaki kattaki daire ile orta kattaki daireler arasında 15m2'ye yakın fark yazıyor. Ama dairelerin fotoğraflarında resimler aynı gibi.

Peki ben satın almak için niyetlensem, gerçek m2'sini nasıl anlayabilirim? Tapuda fln yazar mı?

 
tapuda "yaşanılabilir alan" kısmı hesaplanıp yazılıyor, balkonlar konmuyor o yüzden mesela. sahibinden'e ilan veren arkadaşlardan biri, daha daire yapılmadan evvel kağıt üzerinde hesaplanan alanı yazıyordur, diğeri de tapuda görünen yaşanabilir alanı yazıyordur. kabataslak tahmin yapıp yazan da vardır mutlaka. satın alacak kadar ciddi olunduğunda alıp mezurayı santim santim ölçüp kendin hesaplamak en doğrusu olur.


  • cevap botu  (26.07.15 18:29:28) 
Bazı binalarda kata göre metrekare gerçekten artabiliyor, bizim oturduğumuz sekiz katlı binada öyle mesela. Tavan yüksekliği de artıyor metrekareyle birlikte. Ama 15-20 metrekareyi odalara mutfağa falan üçer beşer bölüştürdüklerinde fotoğraflardan anlamak pek mümkün olmuyor genelde.


  • capitatum  (26.07.15 18:48:08 ~ 27.07.15 17:33:24) 
Bizim binada 5 katta bir evler genisliyor.oyle olabilir baktiklariniz da.


  • safsafinaz  (26.07.15 18:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.