[]

demin elimi pasli konserve zavazingosu kesti, 2005'de askerde tetanoz asisi olduydum

kesince, once desinfekte ettim, sonra kolonya 80 derece limon surdum. sardim filan.

2005'de askerde oldugum tetanoz asisina guvenebilir miyim?
tirsmam normal mi benim durumda?

merci canlar.

 
10 yıl etkilidir tetanos aşısı.


  • dehri  (20.09.09 01:47:03) 
5 degil miydi hocam, emin misin?
bi de yerli yabanci asi olayi var sanki?

  • rusdemezale  (20.09.09 01:55:26) 
5 yıldır .
5 iyidir 5 candır

  • asıl cap ou pas cap benim ama şifremi unuttum  (20.09.09 02:47:14) 
Tetanoz aşısının ömrü 5 yıldır. Ama riske etmeye gerek var mı? En yakın sağlık ocağında bile yaparlar aşıyı...


  • 9uncu nesilim ama para bende  (20.09.09 10:04:33) 
Kimi aşılar 10 yıl kimi aşılar 5 yıl etkilidir. Fakat bu etki süresi maksimum etki süresidir. Özetle daha kısa da olabilir bünyeye ve şartlara göre değişmektedir. Ayrıca ek bir bilgi: el bu tarz enfeksiyona sebep olabilecek malzemeler ile kesildiği(ufak kesilerden bahsediyorum) zaman asla ve asla kesilen kısım üzerinde baskı oluşturmayın. Baskı oluşturup daha sonra gevşettiğinizde damarlarda vakum etkisi oluşacaktır ve kana karışmaması gereken bulaşlar damarlara daha hızlı gidecektir. Bunun yerine eliniz kesildiğinde hemen üzerine su tutup kanı temizledikten sonra ellerinizi 3 dakika boyunca sabun ile yıkamaktır.
www.hukuki.net sitesinden alıntıdır)
En doğru el yıkama şekli nasıldır?
1. Ellerinizi akan, ılık suyla ıslatın. Islak ellerinizi sabunla iyice köpürtün.
2. Ellerinizin her noktasını (avuç içi, parmak araları, bilekler) iyice ovalayın.
3. Ellerinizin her noktasının sabunla iyice temizlendiğinden emin olun. İyi el yıkama işlemi sabunla 20’ye kadar sayarak gerçekleşir.
4. Ellerinizi yıkadıktan sonra iyice durulayın.
5. Yıkama işleminden sonra ellerinizi temiz bir havlu veya kağıt havlu ile iyice kurulayın.
Bakterilerin üreme için neme ihtiyacı vardır. Bu yüzden kurulamadığınız elinizde gerçek bir temizlik tam olarak sağlanmış olmaz. Mutlaka elinizi temiz havlu veya kağıtla kurulayın. Üzerinize silmek daha fazla kirlenmeye sebep olur unutmayın.
(www.hukuki.net sitesinden alıntıdır)

geçmiş olsun
  • ehlana  (20.09.09 11:25:28) 
Sabunlu suyla yıkayın bir daha böyle bir kesikte. Temizlik önemlidir.


  • pichoscosama2  (20.09.09 13:44:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.