[]

Alerjik Astım ve Askerlik

Merhabalar,

Bilen bilir alerjik astımın ne illet bir durum olduğunu. Çimen toz polen gördün mü her tarafın kaşınmaya başlar, nefes alamazsın, düzgün düşünemezsin bile. Spor yapmaktan bahsetmiyorum bile.

Peki askerlikte bu durumun yaptırımı nedir? Muaf olmak mı? Eğitime çıkmamak mı? Patates soymak mı?

Fikri ve/veya deneyimi olanlardan cevaplarını bekliyorum.

 
Astımlı bir arkadaşın askerliği Afganistan'a çıkmıştı. Şaka değil. Ama belki durumu senin kadar ağır değildir bilmiyorum.


  • once  (26.07.15 16:21:54) 
hocam askerden önce muayene var orada belirtirsin durumu. ben revirciydim askerde ve hastanelere gidip geliyordum o kadar kişi var ki askerlikten muaf olmak isteyen, görsen sayamazsın. Dolayısıyla doktorların da bu konudaki eşikleri biraz yüksek. Eğer ciddi bir hatalıksa ısrarla belirtmeni öneririm. Faydası olmazsa askere gittiğin yerde komutanınla konuşursun. Anlamazsa bir nöbet geçirdikten sonra anlayacaktır. Koğuşta bir ay şizofren adamla kalmışız haberimiz yokmuş adam gece nöbetçisini doğramaya kalkınca hastaneye aldılar.


  • qui gon  (26.07.15 16:30:44) 
Muaf olmazsın, iyi bir komutana denk gelirsen bir ihtimal spordan muaf olursun. Ben tabi hiçbir şeyden muaf olmamıştım.


  • clones  (26.07.15 17:36:04 ~ 17:36:12) 
Belki çok küçük bir ihtimal eğitimden muaf olursun ama o da çok küçük bir ihtimal tabii. Fakat askerlik öncesi muayenede falan kimse ciddiye almaz bu durumu. Yani normal prosedür neyse onu uygularsın, sonrasında birliğine teslim olduğunda hastaneye çıkar konuyla ilgili rapor alırsın. Bölük komutanı bu durumu ciddiye alırsa eğitime çıkarmayabilir belki ama buna da mecbur değil, tamamı ile inisiyatifine kalmış bir durum.


  • angelus  (26.07.15 17:42:56) 
bi çocuk vardı ciddi derecede toza karşı alerjisi vardı artık çocuk öksürmekten kan geliyordu boğazından falan.baya sıkıntı çekmişti gözünü korkutmayayım.o çocuk evde falan da özel süpürge kullanıyorum diyordu.yani senden çok daha ağır herhalde durumu.benim gördüğüm kadarı ile ağlamayana meme yok askerde.yani gidene kadar ne koparırsan kopar kardır durumu her yerde dile getir.çünkü acemi birliğinde mecburen çayır çimene çıkıcan yürüyüş falan.


  • high hopes of the sozluk  (26.07.15 17:56:52) 
muaf filan olamazsın büyük ihtimal ama birliğe katılış muayenesi sırasında belirtirsin. oradaki tabip subay uygun görürse seni hastaneye sevk eder. kısa dönem filansan bölük komutanı filan zaten müsamaha gösterir. masa başı iş filan verirler.


  • gibicibicis  (26.07.15 18:13:47) 
@high hopes ben de özel süpürge kullanıyorum evde. bazen durmadan dakikalarca hapşırıyorum. sonra gün boyu süren nefes darlığı oluyor. bence benim durumum da pek iç açıcı değil sağlık açısından.


  • dunden kalmis yemek  (26.07.15 18:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.