[]

Bu iki MacBook arasında çok fark var mı?

Yani elbette vardır ama ben Mac'i sadece photoshop kullanmak, word, excel, powerpoint, internet ve çok az da oyun oynamak için kullanacağım. Sonuçta arada 800 lira fark var az değil. Hangisini almalıyım?

1) 3.499 TL'lik 13 inc MacPro: www.apple.com

2) 4.299 TL'lik 13 inç (retina ekranlı) MacPro: www.apple.com


Ya da "çok para vermene gerek yok MacAir al geç derseniz o da şu: www.apple.com

 
2.5 ghz / 2.7 ghz

4 gb ram / 8 gb ram

hdd / diğeri galiba ssd (emin olamadım)

bu açıdan bakınca farka değer gibi duruyor. hdd is dead.

edit: ikincisi ssd değilse farka değmez ama.
  • scent of a pastrami  (26.07.15 00:00:20 ~ 00:15:03) 
13inch lik macbook u napıcan? amaç ne?


  • betfair  (26.07.15 00:13:16) 
@betfair

neden öyle dedin? mac konusunda çok bilgili değilim kusura bakma biraz daha açabilir misin sorunu?
  • elektr10  (26.07.15 01:18:49 ~ 01:19:07) 
Asus ya da lenovo al derim. Photoshop, video editing ya da oyun oynamak gibi herhangi bir performans gerektiren islem yapacaksan (ki yapicam diyorsun) macbook almanin hicbir manasi yok.


  • fortisvita  (26.07.15 01:45:59 ~ 01:46:34) 
@fortisvita e peki insanlar neden macbook alıyorlar yahu? macbook ne için alınmalı?


  • elektr10  (26.07.15 01:59:15) 
Abi Macbook ne için alınmalı diye soruyorsun ve Macbook mu alıyorsun? Kendi ekosistemine muhtaçsan al. Yok kişisel kullanımsa kesinlikle alma. Linux Mac bu tip şeyler gündelik adamın işi değil.

Gördüğüm kadarıyla o ekosisteme de bağlı değilsin. Kesinlikle hafif olmalı, şunlar olmazsa olmaz de buluruz bir şey. Hafif olmasına gerek yok normal olsun diyorsan çok daha performanslı olur.

Apple kesinlikle alma. Markası ne olursa olsun "3,6 ghz i7" diye tanıtılan laptopı alma. 4,5 ghzlik işlemci koydum içine, ama tek çekirdek ve 150 watt tdp ile zar zor çıkıyor 4,5 ghze. Bunlardan kaliteli mi bu şimdi?
  • gunde 3 litre kola icen adam  (26.07.15 02:25:40) 
1. secenek sanirim hdd'li versiyondan bahsediyorsun, sene 2016 olacak neredeyse ve yeni bilgisayari hdd'li almam.
2. secenek guzel olani tabi ki, ben de kullaniyorum sorunsuz, PS'da hizlica guzelce calisiyor tabi agir isler yapmamamin da etkisi vardir.

3. air senin icin daha uygun olabilir, bunu air'de PS kullananlari bulup sormak lazim ama altindan kalkar gibi geliyor PS'un kolayca.
Air bir de donanimsal upgrade edilemiyor sonra (belki illegal olarak oluyordur) onu da hesaba katmak lazim.
  • jedilance  (26.07.15 09:17:38) 
Macbook, bol paran varsa ve causal kullanacaksan alinmali. Artik gpu yok aletlerde, en ust model haric koymuyorlar (intel iris var demeyin gulerim). Dolayisiyla herhangi bir grafik is icin kesinlikle alinmamali (bence). Hele oyun oynamak icin alinacak en son alet zaten. asus ya da lenovo bak derim.


  • fortisvita  (27.07.15 19:02:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.