[]

bütünleşik doktoranın dezavantajları

nelerdir? bilgisi olan?




 
2 senede hemencecik yüksek lisans diplomanı alamıyorsun, bekleyecen 5 sene doktora diplomasını alana kadar.

2 tane tez yerine tek tez çalışman oluyor, akademik anlamda önemliyse senin için.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (25.07.15 17:28:08 ~ 17:28:58) 
gereksiz ve zor bence.


  • efrasiyab87  (25.07.15 17:29:10) 
Yüksek lisans, lisansla doktoranın arasındaki bir geçiş dönemi ve bir ısınma turu gibi geliyor bana. Anaokulundan askerliğe geçiş gibi. Yüksek lisansla bu geçişin sindirilmesi iyi oluyor.

Akademik açıdan daha büyük dezavantaj olduğuna inanıyorum. Yüksek lisans tezi, doktorada da aynı konuda çalışılmaya devam edecekse, doktora için güzel bir taban ve temel sağlar. Lisansta çok bir şey öğrenilmiyor, çünkü zaman açısından imkansız. Yüksek lisans bilimsel birtakım alanların temel atma süreci oluyor. Bir yandan da tez hazırlama süreci, doktora tezine de bir hazırlık dönemi oluşturuyor. Ayrıca iki sene zaman ile doktora mezunu olduğunuzda daha fazla makale veya daha kaliteli yayınlarınız da olabilir.
  • aychovsky  (25.07.15 17:38:59) 
çalışmak istediğin konuyu, alanı ilk anda öyle hemencecik bulamayabiliyorsun. yüksek lisans yaptığında doktorada başka bir alana, konuya yönelebilme ihtimalin var. bütünleşik doktora daha kısıtlayıcı bu yönden, kaçıp gidebilme serbestliği tanımıyor.

bir de danışman seçimi açısından değineyim; benim yüksek lisans danışmanım aşırı ilgisizdi mesela, o yüzden bundan sonrası için biliyorum ki ilgisiz bir danışmanla bir daha asla yapamam. bu açıdan bile öğretici oluyor yüksek lisans kısacası.
  • devilred  (25.07.15 18:05:26) 
program fazla yoğun.


  • snowman  (25.07.15 19:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.