[]

Haftada kac makine camasir yikiyorsunuz?

Evde iki kisiyiz, neredeyse haftada 10 makine camasir yikiyorum. Sizde de boyle mi,normal mi bu? Hayatim camasir yikamakl mi gececek?




 
abi ne yapıyorsunuz siz ne yıkıyorsun allah aşkına kaç kilo çamaşır makine 2kg falan mı?

en baba zamanda 6 günde bir 4 kg yıkarım.
aylık 20kg.

ortalama 12 günde bir 6 kg.
aylık 15 kg.

tek kişiyim.
  • losev bagiscisi  (25.07.15 16:50:51 ~ 16:51:41) 
Haftada 2 falan. Makineyi tam doldurmuyorsunuz sanırım. Ya da çok sık kıyafet degistiriyorsunuz. Ya da kıyafetiniz az, daha sık yıkıyorsunuz.


  • mandalina kokusu  (25.07.15 16:57:44) 
Tek kisiyim haftada 1 maksimum 2.
Mantiken 2 kisi icin iki kati olmali bence.

4 kisilik ailede 6 7 kez olmasi normal ama. 2 kisi 10 fazla. Ya makina tam dolmadan yikiyosunuz ya da cok pis isler ceviriyonuz.
  • mukrime  (25.07.15 16:58:22) 
3 kisiyiz,kirli sepeti hic bos kalmiyor,gerisini sen dusun.
Hergun mutlaka cisiyor.

  • brnbrs  (25.07.15 17:01:28) 
tek başıma ben haftada 1 falan yıkıyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.07.15 17:05:42) 
7-8 kere yıkıyoruz, 4 kişiyiz. Fazla ama çıkıyor çamaşır ne yapalım.


  • pike  (25.07.15 17:10:17) 
4 kişiyken 2 günde 1 atıyorduk.


  • cetoxim  (25.07.15 17:10:27) 
Koltuklarda carsaf var, haftada bir onlar yikaniyor. On gunde bir nevresim degisiyor. On gunde bir bornozlar yikaniyor. Ayda bir koltuklarin yastiklari yikaniyor.
Her gun tisort degisiyor iki gunde bir evde giyilen kiyafetler degisiyor. Bu kadar yikamayinca cok birikiyor camasir. Ben de anlam veremiyorum ve giden suya da cok uzuluyorum. Makine de bes kilogram duz camasir makinesi iste kucuk degil.

  • mutevazi  (25.07.15 17:24:39) 
Ben günlük yıkıyorum. O gün üstümden çıkanları kısa programda yıkıyorum. Evde çamaşır ve bulaşık birikmesi bende gerginlik yapıyor. Onun dışında da haftada bir havlu-çarşaf-pike işte.


  • istinyede bekle  (25.07.15 17:33:37) 
3 makine falan. makine 8 kilo alıyor. renkli, beyaz, siyah ayrımı yapıp yıkıyorum herşeyi.

10 makine çokmuş. 3 tişört mü atıyorsun sadece napıyorsun?
  • merena  (25.07.15 17:35:24) 
mesele hep çamaşırları tipine göre ayırmaktan çıkıyor :)

beyazlar, renkliler, siyahlar, iç çamaşırları, havlular nevresimler

bizde de 2 kişi için haftada en az 3 makine çamaşır yıkanıyor.
  • su olsam ates olsam  (25.07.15 17:41:09) 
Haftada 2-3 defa yıkanıyor bizde. 2 kişiyiz. Ama şöyle bir durun var, sende kedi ve köpek var. Bir tişört kıl tüy olunca genelde kirli sepetininin yolunu tutuyor.
Koltuk kılıfları, arada kedi köpeğin yuvası yastığı derken daha fazla çıkması çok normal.
Ama yine de 10 fazla geldi bana.
Siyahlar-1
Beyazlar-1
ara renkler-1
Koltuk kılıfları-1
Nevresimler-1

5-6 kazan çamaşırdan fazla tutmaması lazım.
  • kaymaktutmayansicaksut  (25.07.15 17:48:55) 
tek yaşarken haftada iki kere yıkıyordum. nevresimler vs dahil.


  • sen git ben geliyorum  (25.07.15 18:12:26) 
Tek kişiyim bi posta renkli bi posta beyaz bi posta da nevresim havlu ıvır zıvır


  • condom kurşunu  (25.07.15 18:17:55) 
naaaaptınız yaa, biz evde dört kişiyken annem haftada 5 falan belki yıkıyordur, o da belki, kardeşimin ve işi dolayısıyla babamın çok kirlisi çıkıyor, bir de evde kedi var, tüy müy olunca falan bazen yapışkanlı ruloyla çıkmıyor, ondan yani o da. o kadar çamaşır yıkamak çevreye de zararlı, çamaşıra da zararlı size de zararlı. 15 dakkalık programda yıkayın bari ya :/ o da çıkarıyor baya tozu kiri falan, deterjanlar baya güçlü artık.

ben iki haftada bir 3 makine falan atıyorum tek başıma -ailemden ayrı yaşıyorum-, o bile bana çok geliyor, ne çok çamaşır yıkadım, çevreye zarar verdim diye üzülüyorum :(
  • pasp  (25.07.15 18:32:33) 
evde 2 kişiyiz... 3 veya 4 en fazla ...


  • tociess  (25.07.15 19:55:06) 
tek yaşıyorum makine 7kg
havlu nevresim birlikte yüksek ısıda yıkarım mesela ama 1 havlu, bir çarşaf, bir yastık kılıfı her hafta çıkan bu, üstümü örtmüyorum sıcaktan ölecem. bunlar makineyi doldurmaz ki. üstelik bazısı açık bazısı koyu olabiliyor, yüksekte yıkayınca ayırıyorum. onlar birikir birikir ne zaman dolar makine, o zaman yıkanır. düzeni yok. bezen evde kalmadığım da olur o zaman süre uzar vs.
evden çalışıp iş kıyafeti zorunluluğum olmadığı için evde örtü filan da bulundurmadığım için ben rahatım :) bu önemli bir etmen olabilir 2 kişi de çalışıyorsa iş kıyafetini sık yıkamak gerekebilir, özellikle erkelerde gömlekleri. benim bişeyi illa yıkamam gerekmiyor epey bekliyorum, bazen 3 hafta hiç yıkamadığım olur çok rahat.
bazen de günde 3 kere çalıştırıp biriken herşeyi hallederim, makineye atılamayacakları elde yıkıyorum.
  • niye ama  (25.07.15 20:08:02) 
Koltuklari her hafta yikamak zorundayim, kopekler yatiyor uzerinde, koku oluyor daha uzun sure kalinca. Ayrica bebek kediler var. Onlarin altina serdigim ortuyu her gun degistiriyorum, yoksa bulunduklari odayi (ki yatakodasi oluyor) kokutuyorlar onlar da. Kedi kumlarinin paspaslari da sik sik yikaniyor, tuvaletten cikip popolarini siliyorlar paspasa. Bornozum sac boyasindan dolayi surekli boyaniyor, camasir suyuna yatiriyorum o yuzden sik sik, uzun sure kalinca cikmiyor lekeler. Nevresim+havlu+kiyafet gibi her evde olan seyler de cikinca anca oluyor. Azaltmak icin ne yapabilirim bilmiyorum, tisortleri falanelde yikamak da mantikli gelmiyor, oyle daha cok su harcarim cunku makineden. Eger varsa bir cozumunuz, valla cok mutlu olurum azalmasina. Hem yoruluyorum hem su tuketimimiz cok artiyor boyle. Atik suyu banyo tuvalet yikarken tuvalette falan kullanayim diyorum ben de artik, en azindan su tekrardan ise yaramis olur...


  • mutevazi  (25.07.15 21:03:49) 
oha bu ne lan. altlı üstlü şu an 10 kişi kalıyor evde neredeyse. haftada 2-3 kez çalışıyordur makina. çok fakirsiniz de iki tane tişörtünüz mü var yahu o ne biçim iş. üst üste üç gün farklı şey giyip sonra biriken kirlileri yıkasanız ya, olmuyo mu öyle.


  • der meister  (25.07.15 21:06:48) 
Ya makineye tabi ki iki tane tisort atmiyorum. Biriktiriyorum ama cok fazla sey cikiyor iste. Sadece tisort kiyafet yikamiyoruz ki?


  • mutevazi  (25.07.15 21:08:33) 
ben tek kişi olmama rağmen baya atıyorum makineye...


  • c p  (25.07.15 21:15:23) 
2 kisiyken haftada max 2 yikardik

Simdi 3 kisiyiz, bebek icin annem de yanimizda gunduzleri. Neredeyse her gun camasir cikariyo kadin :) neyse ki haftasonu kontrolu bende :p
  • la noix  (25.07.15 21:23:14) 
e ama sen dememişsin ki evde kediler var köpekler var, çok çok anormal değil yani o zaman, gene fazla da, iki kişiden daha fazla nüfus var aslında evde.

teyzemin kedisi bütün gün dışarda, gece uyumaya geliyor malak :D o yüzden teyzem koltuklara eski çarşafları geçiriyor -lastikli- senin yaptığın gibi. ama onlardan da bir kaç tane var elinde, biriktirip öyle atıyor.

kıyafetleriniz bir giymede kirlenmez genelde -yani yağmura çamura ya da ne bileyim, pikniğe felan denk gelmediği sürece- o yüzden günlük giyim olarak bir kaç parça fazladan kıyafet alabilirsin. terlesen bile, kıyafeti çıkar, dolabın dışına as, balkona as vs., hemen ertesi gün giyme, bir gün sonra giy, koku falan olmaz üzerinde -ki zaten yok koltuk altı roll ondu, deodoranttı, parfümdü derken, kıyafetlerde çok koku olmuyor. ev içinde giydiklerinizi de iki günde bir çıkarıp giymeyin bence, her gün iki dakka hızlıca duş al terini akıtmak için, zaten o kadar eşya yıkamana gerek kalmaz.

saç boyalı havlu için de, bir tane kendine koyu renk saç havlusu ve bornoz al, sürekli onları kullan havlu olarak. annemin de -boyattığım dönemde benim de- saç boyamız akardı, ikimizin de saçlarımız için birer havlusu vardı, saçını temiz havluya sarıyorsun sonuçta, boyası aksa bile bir kaç kere kullanırsın en kötü. koyu renk alırsan boyası da görünmez -biz mesela açık renk de kullanıyorduk ama zaten sadece saç için kullanılıyordu- bir de on günde bir havlular ya da çarşaf aşırı sık bence, hadi vücut havlusu olabilir, el havlusu da sık yıkanmalı, ama saç havlusunu hele de çamaşır suyuna batırmaya hiç gerek yok ki çamaşır suyu çok çok zararlı bir şey, bence saç havlsuuna takılma o kadar. aklıma gelenler bunlar valla. hatta gaza geldim çamaşır attım :D
  • pasp  (25.07.15 22:09:06) 
evren beni dürttü :)

dün akşam "haftasonları kontrol bende kehkeh" yazdım, elde olmayan sebeplerden dolayı bugün 2 makine yıkadım :D normalde zaten 1 tane yıkayacaktım eşimle benim kıyafetlerimizi ama geceden beri 2 kez çarşaf alez yatak örtüsü falan değişti :D daha bizim normal giysilere sıra gelmedi :D

yaşasın kısa program :D
  • la noix  (26.07.15 15:45:34) 
2 kişi, haftada 5-6 kez (gömlekler, renklere göre giyilenler ve her hafta kullandığımız nevresim, çarşaflar)


  • sayns  (26.07.15 15:49:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.