[]

Sizce bu macbook pro alınır mı?

uzun zamandır evdeki google chromeu bile açınca kendinden geçen +5 senelik pc den kurtulup yeni bir laptop alayım istiyordum ve yaptığım iş doğası bütçeme ve aklıma yatan bir bilgisayar buldum sahibindende.

www.sahibinden.com

İlan sahibi 3. nesil macbook üzerine 256ssd hd ve 8 gb ram takmış ve sonrasında da firmware kilitlenmiş ve sonrasında uğraşmak istememiş anlattığına göre.Fiyat olarak 1600 tl demiş ama bir ihtimal 1500 tlye indiririm. Şimdi sorum şu: bu laptop ankaralara gidip almaya değer mi? Alsam firmware kilidini açabiilir miyim?Ya da açtırsam bunun bana maliyeti ne olur?

Çok muallaktayım sevgili dostlar. Mac kullananlardan bir yardım bekliyorum.

Teşekkürler,

 
once bi servisle gorus bu kilit olayini


  • hjarteblod  (25.07.15 16:24:24) 
macbooklar yekpare aluminyum olduğu için çok kolay ezilebiliyor. adam fotoğraf koymamıs, alet ne halde bilmiyoruz. ben kıllandım.


  • brakgn  (25.07.15 16:25:36) 
konuyla bağımsız belki ama kilit mevzu nedir? bilen var mı yakında bende böyle bir upgrade e gideceğim, yanlış iş yapmayalım :)


  • bruceandwayne  (25.07.15 16:26:27) 
bu kilidi actirmak icin apple store goturmek gerekiyormus mac i. muhtemelen fatura isteyecekler sizin oldugunu kanitlmaniz gerekecek.
support.apple.com

bana calinti riski tasiyor gibi geldi. ayrica bana sorarsan alma bunu. bi macbook sahibi fotograf koymadan satisa koymaz bilgisayarini. beni killandirdi acikcasi.
  • jack n brooks  (25.07.15 16:43:17) 
eski yolla bypass etmek mumkun gibi ama biraz teknik bir islem

osxdaily.com

ayrica donanim degisimi sirasinda nasil becermis bunu, kendi macbook promda ramden hddye parca upgrade yaptim ama bir sorun olmadi
  • Northern Mariner  (25.07.15 17:09:40) 
ben olsam ben de almam, ne durumda olduğunu geçtim yazılımı nasıl kilitliyor acaba? illa mac alacağım diyorsan bile bunu alma.


  • himmet dayi  (25.07.15 17:24:35) 
faturasini gor muhakkak. store'a gitmek gerekiyrsa ve calintiysa ve o kisi bildirmisse el koyarlar alete olan sein parana ve ugrastigina kalir


  • jedilance  (25.07.15 17:42:20) 
alınmaz.


  • klassno  (25.07.15 19:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.