[]

savaş çıkar mı topyekün ne diyorsunuz?

hayat pahalılığı, özel hayata müdahale, eşitlik düşmanı onlarca eğitim,sağlık,sosyal uygulamalar, dini dayatmalar, ırkçılıklar, doğu-batı ayrımı, dilenmek durumunda kalan çocuklar, zorla beyin yıkamalar, yıkanamayan beyinleri sindirmeler, ihale hileler, mafyalar, eğitimsiz magandalar, şuursuz ve tehlikeli kocalar, onlarca manyak var ülkede..

hepsine rağmen kendi içimde mutlu olmaya çalışan, elimden geldiğince değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek ve ülkemi kimseyi ayırt etmeden, eşitçe sevmek ve hak edene, edecek olana fırsat vermeye çalışarak yaşamaya çalışıyorum.

yine de mutluyum diyebildiğim şu günlerde, pkk ve işidin kalleş saldırıları, alçak tehditleri ve tsk'nın bunlara olan tepkisi sizce ne olacak?

ben zaten tüm gençliğimi umudu yitirmemek ve bir gün daha güzel yaşayacağımı hayal ederek geçirirken, ne olacak şimdi? ortadoğuda olan bizim ülkemize de gelecek mi? onlardaki eğitimsizlik, yobazlık, cahiliye devri gelecek diye korkardık, en temel hakkımız olan yaşamak şu an tehdit altında. biri diyor 5 bombalı araca hazır olun, biri ambulans kaçırıyor. evden çıkma,kalabalığa gitme...

ne olacak yahu bu böyle?

din uğruna, dil uğruna, para uğruna, fikir uğruna insan canına kast eden tüm canlılar keşke uzay boşluğa bırakılan çöpler gibi salınsa, sooonsuz uzay boşluğunda son nefeslerine kadar birbirlerine bağırıp,kin kussalar. not: hava yok sesleri de çıkmaz. maybe swh. (kötü espri)

ben sıkıldım. canımı sıktığınız için sizleri unutmayacak,affetmeyeceğim kötü insanlar.

.........özet........

iyi kötü yaşıyorduk, daha iyi hayalini kurarken daha kötüye gitme ihtimalimiz nedir sizce? dezenformasyonlar mı gerdi acaba beni?

iyi geceler.

 
hocam savas cikti. bundan sonrasi iyi seylere gebe degil.


  • tezek  (25.07.15 02:41:40) 
"din uğruna, dil uğruna, para uğruna, fikir uğruna insan canına kast eden tüm canlılar keşke uzay boşluğa bırakılan çöpler gibi salınsa, sooonsuz uzay boşluğunda son nefeslerine kadar birbirlerine bağırıp,kin kussalar."

keşke.

kısa vadede kaos. uzun vadede kaos bekliyorum. zaten ortadoğu insan ırkı yok olmazsa hayatta belini doğrultabilecek bir bölge değil.
  • yedekhesap  (25.07.15 02:43:28) 
ne savaşı amk ya, 3-5 çapul bombacı var diye savaş mı çıkar.


  • VickVickyVale  (25.07.15 02:45:16 ~ 02:45:26) 
@VickVickyVale f16, sınır ötesi, obüs falan bunların ne demek olduğunu biliyor musun?

peki ne olur sence fikrini merak ediyorum. onlarca insan ölür biter mi? çapulcu bombacılar ne zaman tatmin olur?
  • bir ileti paylastim  (25.07.15 02:53:59) 
savaşın çıkacağını sanmıyorum açıkcası, TSK istemez savaş ilan edilmesini, devlet'de istemez, tayyip'de istemez tabii, ama sağlam kargaşa çıkacak gibi duruyor, herkesin birbirine girmesi durumu olabilir tahminim.

Not: siyasetçi değilim, politikadan anlamam, din'le falan da işim yok, sadece tahmin.
  • selam  (25.07.15 03:06:12) 
savaş değil kaos çıkacak. ki bu savaşştan daha kötü.

sen 5 yıldır sınırı kevgire çevir,
kara para trafiğini maksimum kıl,
suriyeli adı altında milyonlarca ne idüğü belirsiz ülkene girsin,
adın terör finansörü ülkeler listesinde anılsın
2 vakit evveline kadar kendi orduna polis teşkilatına operasyon yap,
devletin beynini sik.

sonra savaş çıksın mı çıkmasın mı.
beyler ülkece ince buz üstündeyiz bu ülkede pkk da canlı bomba patlatabilir
ışid de
sol cepheler de
dış ajanlar da
iç ajanlar da.

akepe nin iktidarı kaybetme halinde açılacak soruşturmaları bir gözünüzün önünden geçirin. geçirdiniz mi?

hah. akepe den ucundan kıyısından hiç kimse o olacakları istemiyor.
bunun için de ellerinden ne geliyorsa yapacaklar iktidarda kalmak için.
kaossa kaos savaşsa savaş.
  • losev bagiscisi  (25.07.15 03:12:07) 
Bilmiyorum. Korkuyorum. Bataklığa batacakmışız gibi geliyor. Yok canım bir şey olmaz diye yaşarken pat diye bir sürü şey olmasından korkuyorum. Günde ikişer üçer bomba bulunuyor/ihbar geliyor. 5 bomba yüklü araç patlatacağım diyor ışid. Geçmişte defalarca yaşandı yine yaşanabilir diye korkuyorum. Masum insanlar ölecek sorumlular koltuklarında gerinerek avuç ovuşturacak. Kalabalık yerlere gitmeyin, toplu taşımalar dahil hiçbir şey güvenli gelmiyor gözüme.

Kimin ne planı ne çıkarı varsa götünde patlasın. Eymen.
  • apartman teyze  (25.07.15 03:20:22) 
çok abartıyonuz.


  • Nuwanda  (25.07.15 03:22:22) 
@Nuwanda umarım yakınlarına bir şey olmaz. ölen insanlar var ve abartıyoruz. evet.


  • bir ileti paylastim  (25.07.15 03:25:51) 
@Nuwanda, Başka ne olması lazım bir ülkenin savaşa girmesi için? Başbakanına suikast mi düzenlenmesi lazım?


  • gunde 3 litre kola icen adam  (25.07.15 03:27:11) 
valla okumadım ya alt tarafı savaş çıkar mı yazacan be arkadaş


  • patr  (25.07.15 03:31:25) 
ahahhahahahahahhaha birşey olmaz o kadar abartmayın ilk defa mı sınır ötesi operasyon yapıyor türkiye


  • eksimeksi  (25.07.15 03:34:02) 
bence buradaki esas sorun savaşın çıkıp çıkmaması değil. akp iktidarında savaşın çıkması.

bu adamlar geldiğinden beri; hasbelkader işleyen devletin bütün kurumlarının başına ne idüğü belirsiz, alakasız alakasız insanlar getirildi. ziraat mühendisi adam tübitak başkanı oldu. muhasebeci adam btk başkanı oldu. falan filan işte bir sürü örnek var.

bu durum aynen askeriyeye de yansıdı. gerçekten donanımlı ve rütbesini hak ettikten sonra işini hak ettiği gibi yapan bir general kalmadı orduda. ne kadar yalaka ve politik asker varsa terfi aldı veya birilerinin işine yarayacak mevkilere getirildi. mazisi kahramanlıklarla dolu generaller var, taktik dehaları. kritik operasyonlar yönetip başarılara imza atmış generaller. genel kurmay başkanı olacak adamın bunlardan biri olması gerekirken iktidarın maşası olacak adam seçiliyor.

yani demem o ki savaş olursa bu savaşı ordunun başındaki adam değil iktidarın başındaki adam yönetecek. son kararı o verecek demiyorum bakın. tüm stratejiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönetecek diyorum.
  • m murphy  (25.07.15 10:49:32) 
düşük yoğunluklu çatışmalar devam edecektir. bu olanlar ilk defa olmuyor. sırf benim hatırladığım 8-10 defa türkiye kandili bombaladı, 3-4 defa sınır ötesine müdahale yapıldı. böyle devam eder işte.

ayrıca terör örgütüne savaş ilan edilmez. savaş ülkelere karşı ilan edilir. terör örgütüne müdahale yapılır, etkisiz hale getirilir.
  • fayfim  (25.07.15 11:31:15 ~ 11:32:12) 
ışıd patlatacaktir bombayi.


  • partizan  (25.07.15 13:03:03) 
@fayfim, daha ziyade iç savaş idi kastım. Suriyeyle daha zor oldugunu düşünüyorum zaten.


  • bir ileti paylastim  (25.07.15 15:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.