[]

Bu ulkede nasil beyin yikaniyor lan?

Bunlar neyin kafasi arkadas, bu insanlar nasil boyle gerceklerden uzak yasayip, boyle utopik ( ya da distopik?) cumleler kurabiliyorlar? Hic mi kendilerine bakip "lan bix ne yapiyoruz?" Demezler?

www.youtube.com


 
Ben de kimseye zarar vermiyorum, Ben de istedigimi soyluyorum iste, toplumdaki komunitelerin bireylerin kimlik kazanimi surecine etkileri ve bunun sonucunda bireylerin toplumdan soyutlanip, belli bir sanri icinde yasamalarinin arkasindaki sebepleri sordum sordum, kime ne?


  • inaniyorsun bari saygi duy  (24.07.15 23:02:35) 
Bu video yayınlanalı bir sene oluyor yaklaşık olarak, ilk gördüğümde epey gülmüştüm o kasıntı, teatral havaya. "Hımm, gençler kuruyorsa bayağı güzel bir cumhuriyet olmalı" cümlesi, en sonundaki beyin yakan dans, "saltanat yok dostum!"lu şarkı komik gerçekten. Ulan solcuları cümle aleme rezil ettiniz dedim hatta :) yahu haydi gaza geldin çektin, internette yayınlamadan önce "arkadaşlar nasıl olmuş" diye kimseye göstermedin mi? Velev ki gösterdin, neden kimse "abi yalvarıyorum durun yapmayın" demedi? Sonrasında kaldırdılar zaten videoyu ama internette yayınlanan bir şeyin tamamen kaldırılması epey zor.

Ancak, arkadaşların söylediklerinde herhangi bir beyin yıkanması görmüyorum. Yeni cumhuriyet, sosyalist cumhuriyet, saltanata son argümanları TKP geleneğinden gelen (ve sonrasında da iki ayrı yapı halini alan) arkadaşların en önemli argümanlarından birisi. Savundukları görüş en kaba haliyle şu (bilen birisi düzeltebilir): 1920'li yılların en ilerici adımlarından birisi Kemalist cumhuriyetin kurulmasıydı. Bu gericiliğe karşı alınmış bir zaferdi ve şu anda bunu bir adım daha ileriye götürmek, yıkmak isteyenlere karşı çıkmak ve sosyalist bir cumhuriyet haline getirmek de bizim görevimiz. (bahsi geçen görüş, bence de epey tartışmalı)

Bu kampanya çerçevesinde 29 Ekim'de bir miting düzenleyeceklerdi geçen sene. O da buna dair çekilmiş gayrıresmi bir video.

Ben de ideolojik karmaşa yaşayan çocuğu filan izledin herhalde deyip tıkladım videoya.

Sözün özü: bunda bir şey yok.
  • sevgikusunkanadinda  (24.07.15 23:22:45) 
türkçe olimpiyatlarindaki çocukların solcu hali gibi olmus


  • partizan  (24.07.15 23:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.