[]

evime kedi girdi ne yapmam gerekiyor.

teras katında dolaşıyordu daha sonra ekmek verdim. aşağı inip geldiğimde kedi içeri girmişti. bende camı kapattım şimdi sağa sola sürtünüyor ama dokunmaya falan korkuyorum. çok zayıf ve evcil değil gibi.

ne yapmam gerekiyor acil bilgi alayım. bakmak beslemek istiyorum.
evcilleştirme durumu nasıl olur ?

edit: arkadaşlar kedi koltuğun üstüne sıçtı. canı sağolsun. birazdan resmini falan da atayım. yanıma alıp biraz okşayabildim. bir şey yapmadı ama saldıracağından falan korkuyorum.

 
saldırmaz. besliyormuşsun onu.


  • sutlu nescafe  (24.07.15 21:07:46) 
Kedi koltuğa(yükseğe) çıktıysa kendini güvende hissediyor ve eve kuruluyor yavaştan,senin bir şey yapmana gerek kalmamış. Yeni kedin hayırlı olsun :D

Not: o kedi 2 saate koltuğa sıçtı diye duyuru açmak istemiyorsan acilinden kum kabı ve kedi kumu al.
  • neferkitty  (24.07.15 21:11:11 ~ 21:12:06) 
yani yan komşulara falan sordum da onların değil.
neler yapmam gerektiğini bilmiyorum.
yiyecek olarak ne vereyim?
bana alışması için ne yapabilirim?
  • kvlknctk  (24.07.15 21:11:29) 
camdan dışarıya çıkmak istedi ve çarptı. canım önüne bez falan çektim. şimdi çıkmak istemiyor ama evde cirit atıyor sağı solu inceliyor.


  • kvlknctk  (24.07.15 21:12:50) 
Sen ona mama verdikçe o sana sırnaşır sürtünür gece de koynuna girer, sabırlı ol.

Şu an elinde mama yoksa ton balığı, haşlanmış et türevleri sever. Bunların hiçbiri yoksa en kötü tavuk sulu makarna haşla ama sürekli böyle beslenmez kedi maması alman lazım.

Ve de en acilinden kedi kumu+ tuvaleti.
Bir yarın götür iç dış parazit aşısı yaptır.

Yalnız kedi dişi ve memeleri belirgin değil di mi? yavrusu filan vardır yoksa civarı b kolacan et.
  • neferkitty  (24.07.15 21:14:02 ~ 21:15:11) 
şu saatte en hızlı yapman gereken kediye kedi kumu ve kap almalısın ki kullanabilsin yoksa o koltuğa sürekli yapar, bir yoğurt kabına su koy şimdilik.

marketten (şu saatte alınabilecek) yaş mama alabilirsin, ton balığı konservesi alabilirsin (yağını süzerek vereceksin ishal olur yoksa) yarın kuru mama alırsın, ama en kısa zamanda (mümkünse bu saatte) kedi kumu ve kutu almalısın (tavsiyem kapalı kutulardan alman) bunlar haricinde, peynir'i ekmek içine ezerek verebilirsin, (peynir çok olmayacak, tuzsuz (ıslatılmış) olacak birde), patates yemeği falan da yer, normal yemek verebilirsin hayvana suyuna ekmek atıp misalen, yemekleri az yağlı yapmalısın ama.

birde yarın mutlaka ama mutlaka en azından dış parazit için petshoptan damla almalısın, eğer paran varsa vete götürüp iç/dış parazit aşılarını yaptır yoksa ev pire basabilir zamanla. pire için damlayı yaptıktan bir gün sonra da evi komple ve iyice süpürmelisin, özellikle de kedinin yattığı yerleri. (koltuklar falan dahil, yumurtalar kalmasın)

ısırmaz, severken artık istemediğini hissedersen sevmeyi bırak, tırmalayabilir belki hoşlanmazsa.

dışarıya alışkın olduğundan her fırsatta dışarı çıkmak isteyecektir en azından 1/2 sene boyunca benimki böyle yaptı hala bazen kaçıp bir iki gün kayboluyor ortadan.
  • selam  (24.07.15 21:17:47 ~ 21:22:51) 
yavrusu varsa kötü ya. bakacağım sağa sola ama terasta bakamam.
kedi çok zayıf ama dişimi erkek mi nerden anlayacağım ?
komşulara falan sordum onların değil.
  • kvlknctk  (24.07.15 21:18:05) 
memeleri sarkık ise yavrusu vardır, memeleri sarkık değilse; severken kuyruğunu kaldırdığında poposuna bak, hayalarını görürsün erkek ise, değilse dişidir.


  • selam  (24.07.15 21:25:37) 
evet sanırım dişi
ve memeleri çok küçük kucağıma aldım az önce.
çok hareketli duvarlara falan sürtünüyor.
  • kvlknctk  (24.07.15 21:29:55) 
Evi benimsemiş her yere sürtünüp kendi kokusunu bırakıyor işte, sevmiş evi :D


  • neferkitty  (24.07.15 21:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.