[]

Deterjansız bulaşık makinesi çalıştıran var mı?

Varsa kişisel tariflerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden ^_^




 
Bulaşık makinesi tuzu koyulan hazneye limon tuzu dolduruyordum. Deterjan bölmesine tuz ve taze sıkılmış limon suyu, parlatıcı kısmına da elma sirkesi.
pek memnun kalmadım ama, mat ve leke leke çıkmaya başladı birkaç ay sonra

  • kaymaktutmayansicaksut  (24.07.15 13:38:41) 
Devamını getirdiniz mi peki? Yoksa deterjana dönüş mü yaptınız?
Şu aralar özellikle sadece sirke ile yıkamayı çok duyuyorum.

  • dessy  (24.07.15 13:46:48) 
Annem arap sabunu kullanıyor deterjan gözüne.
Daha detaylı sorup öğrenip dönerim sana dessy :)

  • afush  (24.07.15 13:50:30 ~ 13:50:47) 
harika olur afush! bir de tabaklar, bardaklar ne durumdaymış, onları da bi sorar mısın? :D


  • dessy  (24.07.15 13:53:32) 
karbonat da koyan var sanırım ona da bir bak istersen


  • sta  (24.07.15 14:06:50) 
bizim makine şu sıra sos veriyor. ondan yola çıkarak söylüyorum. bazen tablet gözü açılmadan yıkıyor bulaşıkları. sadece sıcak su ile. gayet de temiz oluyor tabaktır bardaktır onları bi daha yıkattırmıyorum mesela. dediğim gibi 70 derecede yıkanmışlar. ama tencereler falan temiz olmuyor onları çıkartmıyorum yeniden yıkanıyor.


  • kakao  (24.07.15 14:38:14) 
bizim makine aldıktan 3-5 ay sonra bardakları buğulu çıkarmaya başladı, araştırdık, şikayet cart curt derken, az su tüketen ve uzun yıkayan makinelerde oluyormuş bu durum, vario speed tuşuna basınca (çok su tüketen ve çabuk yıkayan mod) bu sorun gitti, tabi adamlara saydırmadığım kalmadı, az su tüketiye cart curt diye pahalıya satıyorlar sonra kullanamıyoruz bu özelliği, neyse bir daha küpe oldu kulağıma daha fazla araştırıp alıcam. deterjan olarak amway kullanıyoruz, malum herşeyi çok köpürdüğü için yarım koymak yetiyor da artıyor. ara sıra sirke çamaşır şuyu vs ile boş yıkıyoruz yoksa boktan kokuyor ( yemekleri çok temizlemeden koyuyoruz zaar )


  • ravenudon  (24.07.15 14:56:05) 
www.facebook.com:0

Alttaki yorumlarda da hiç deterjan kullanmıyorum yazmış. Hatta yorumlara verilen cevaplardan birinde şampuan tarifi bile var. :)
  • istinyede bekle  (24.07.15 15:02:41) 
Ben ilk kez deterjan yerine sirke koyarak bulaşık makinesini deterjansız çalıştırdım. Burada bir yerlerde bulunsun, merak edenler okusun diye deneyimimi paylaşayım istedim.

Bulaşıkların %90ını olduğu gibi dolaplarıma yerleştirdim. Tava bile tertemiz çıktı ancak %10luk bir kısmı elde yıkamam gerekti. Özellikle camlarda buğulu bir tabaka vardı ama bunun sebebi parlatıcı kısmının boş olması olabilir. Oraya sirke koymayı unuttum çünkü.

Bundan sonraki denemem oraya da sirke koyarak çalıştırmak olacak. Buradan yine haber veririm :D
  • dessy  (28.07.15 09:12:06) 
Ben maalesef deterjana dönüş yapmak durumunda kaldım. Bardakların tabakların içinde mat bir tabaka oluşmaya başlamıştı. Bardaklar buzlu cam haline geldi falan filan. Makinadan ve tabak çanaktan temizlenmemiş koku gelir oldu. Tuz sebebi ile camlar çizildi...İlk başlarda ben de pek memnundum oysa.


  • kaymaktutmayansicaksut  (28.07.15 11:56:26) 
Siz nasıl bir karışım kullanıyordunuz ki?


  • dessy  (28.07.15 12:05:34) 
@dessy ilk cevabı yazan @kaymaktutmayansicaksut


  • capitatum  (28.07.15 12:16:34) 
ay evet :D
aradan epey vakit geçince karıştırdım, sorriiii

  • dessy  (28.07.15 12:17:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.