[]

15 dolarlık ayakkabı için 77 tl'lik vergi istenmesi

arkadaşım aliexpress'ten 15 dolara ayakkabı almış, mal gümrüğe takılmış 77 tl istiyorlar. ürünü almaktan vazgeçsek geri çine döner mi? öneriniz nedir?




 
gümrüktekilere ödeme dekontunu göstersin, muafiyet sınırı 75 euroydu bildiğim kadarıyla. 15 dolarlık ürün için vergi ödememeniz lazım


  • victum  (24.07.15 11:41:42) 
e herhalde geri döner, içine şarap doldurup içecek halleri yok

@victum, ürün eğer orijinal bir marka replikası ile gümrükteki abiler onun tr satış fiyatını baz alabilirler. sen trde 1500 liraya satılan ayakkabıyı 15 dolara çinden alıp giyemeyebilirsin yani. keza ayakkabı konusunda son mevzudan sonra daha hassas davranılıyor.
  • mrvengeance  (24.07.15 11:41:50 ~ 11:42:44) 
Mal sana ulaşmadığı için open dispute yapıp para iadesi isteyebilirsin. malın geri dönüp dönmemesi seni bağlamaz. sonuçta eline ulaşmamış bir üründen bahsediyoruz.

edit: ayakkabıların vergilendirilmesi ile ilgili bir değişiklik yapılmıştı sanırım. 10 dolarlık da olsa vergiye tabi tutulacak
  • himmet dayi  (24.07.15 11:44:54 ~ 11:45:45) 
Ayakkabılarda değer farketmeksizin 77tl vergi uygulaması geldi.


  • prodeq  (24.07.15 11:45:58) 
evet bu geçenlerde çıkan bir kanun, haberlerde görmüştüm. ayakkabının fiyatı ne olursa olsun bu vergi alınıyor.

edit bilgilendirici linkler:
bilgedefteri.com
bilgedefteri.com
  • peggy  (24.07.15 11:47:06 ~ 12:03:53) 
bi dk ayakkabı aldığınızda bedeli ne olursa olsun vergi mi ödüyorsunuz?
yuh artık..
şimdi diyecektim tutup da türkiye fiyatını araştırıp vergi koyan memur görmedim diye bu tarz şeyler için...
ya nedir bu ambargo ülkesi miyiz?
allah kahretsin.
  • sibertenik  (24.07.15 11:49:50) 
o konu biraz karisik sanirim, benim bir ay once gumruge takilan pabucum geri gonderilmedi daha cine. bana da gelmiyor, gumrukte bekliyor herhalde.

yasa geregi takilmiyor olmasi gerekiyor. o yuzden itirazlar var cok sayida. sanirrim bakanliktan yazi gibi birsey bekleniyor. dilekce doldurup sikayette bulunun diyenler vardi. dilekce ornegi de vardi.

ayakkabi cine donmezse satici da parayi iade etmiyor bu arada. dispute actim ama o sizin sorununuz dediler :(
  • jimicik  (24.07.15 11:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.