[]

ingilizce kısa bir yazı

olmuş mu olmamış mı? olmayan yerlerini düzeltsek ya?

i am xyz student and i graduated this may.
i'd like to get my thesis master degree at your university's food studies department. the information of "ects" and list of the courses that i took for 4 years are available below. my grades points average is 3.15/4.00. i wonder if it is possible for me to be accepted to your university with the information that i have stated above? i ask this, because it says it is required to be a graduate of bachelor of science or the department of to get the master degree related to this bachelors level.

 
... "i'd like" kısaltmalar zart zurt böyle laubaliliklerden kaçın. ibarenin kendi de laubali. gerisinde sorun yok, hadi git nere gideceksen.


  • frkrkr  (24.07.15 09:18:24) 
bak fikir soruyoruz akıl danışıyoruz laubalilik diyorsun ama bir el atayım demiyorsun. cık cık cık...


  • hayvan gibi yazar  (24.07.15 09:20:59) 
i am student demişsin sonrada mayıs'ta mezun oldum demişsin. mezun olduysan hala öğrenci olmadığın için i was olmalı derim.

ayrıca frkrkr'ye katılıyorum. master başvurusu için çok laubali bir yazı olmuş. formal yazı nasıl olur diye bi arat google'da, hatta "master degree application letter sample" diye arat. ordakilerden birini yolla direk.
  • himmet dayi  (24.07.15 11:16:05) 
Üstteki arkadaşlara katılıyorum, çok informal bir yazı öncelikle.

Ayrıca profesöre yazıyorsan direkt ''notlarıma bi bak tutar mı'' diye sorulması pek hoş değil daha çok niyet mektubu şeklinde yazıp sonrasında notlarından bahsetmen lazım onun için de himmet dayi +1
Yazını düzeltmek bu anlamda yetersiz olur sen direkt şu niyet mektuplarını örnek alarak daha kapsamlı ve baştan yaz. Ayrıca örnekte olduğu gibi fakülte isimleri de büyük harfle yazılır.


www.yobchosting.com
  • neferkitty  (24.07.15 11:26:07 ~ 11:26:42) 
ben profesöre ya da bir hocaya yazmıyorum bu elektronik postayı. öğrenci işlerine yazıyorum. sizden fikir isteme sebebimde zaten ilk defa bir yüksek lisans başvurusu yapıyorum eksik gedik bir sıkıntı var mı? diye sormak. el atıp düzeltseniz diyeceğim sağ olsunlar yardımcı oluyorlar ama sadece eleştiriyorsunuz. sen şöyle yapmışsın ama böyle olsa daha iyi olurdu deseniz anlayacağım. :) neyse kolay gelsin hepinize.

neferkitty mektup için teşekkürler.
  • hayvan gibi yazar  (24.07.15 11:29:59 ~ 11:35:37) 
kötü bir şey demedik yahu ''bak şunun gibi yaz diyoruz''. yol yordam göstermiş arkadaşlar, ben profesöre yazdığını dşündüm, öğrenci işlerine yazıyorum ''çok resmi bir yazı'' değil diye de belirtebilirsin, resmi niyet mektubu olup da böyle yollasan senin için daha kötü olurdu, senin iyiliğin için söylüyor insanlar.

resmi olmayan bir yazı ise de;

Dear Mr/Mrs;

I am wrting this e-mail so as to seek information about Master Degree Programme in Food Studies Department which is hosted by ...(okulun tam adı).

My gradition information is as follows:

(Buraya tüm mezuniyet bilgilerini yaz. notlarını/fakülteni/tarihini vs.)

I would like to be informed about whether my gradition grade is avalaible for application requirements.

Thank you for considering my request for information.

hayvan gibi yazar.
  • neferkitty  (24.07.15 11:43:37 ~ 11:46:15) 
neferkitty teşekkurler zaten kötü bir şey dediğinizi iddia etmedim yahu :))


  • hayvan gibi yazar  (24.07.15 11:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.