[]

İkinci yabancı dil öneri

Advanced seviyede İngilizce bilen, perakende alanında yönetici konumunda çalışan biri için ikinci yabancı dil ne önerirsiniz?
Öncelikle sektöre uygun olması önemli. İkinci kriter ise öğrenme sürecinin çok komplike olmaması (örneğin Rusça gibi alfabe değiştirmenin daha zor olacağını düşünüyorum)

Teşekkürler

 
İspanyolca.


  • sen olmayan cocuk benim  (24.07.15 09:10:12) 
al man ca öğ ren me! (özel bir durum yoksa)
ispanyolca olur. kendi kafana uyan bişey de olur, mesela arapça çince gibi.. ben arapça'yı seçtim, çünkü yeni bir alfabe sistem vs. kasıcaksam niye çin'den başlayım, hem bu civarda hem de türkçede karşıma çıkacak bir çalışma

  • frkrkr  (24.07.15 09:21:26) 
ispanyolca


  • yalnizlik mavisi  (24.07.15 09:30:28) 
ingilizceden sonra en gecerli yab. dil Almancadir. Ingiliyce altyapisi ile cok kolay ögrenirsin....


  • menny  (24.07.15 09:32:55) 
perakende ise 1. almanca 2. ispanyolca


  • ack3000  (24.07.15 09:38:54) 
hangi ülkelerle, hangi şirketlerle iş yapıyorsun? ileride hangi pazara yönelme durumunuz var?

çoğu kişi ispanyolca demiş ama ispanyolca bilen biri olarak iş hayatında ispanyolcanın pek yararı olmadığını söyleyebilirim. türkiyede ilk 100 aktif yabancı şirketten sadece 2 si hispanik ve ispanyolca bilmek sadece onlarda işe yarıyor. tekstil sektöründe desem çoğu iş ingilizce devam ediyor.

ispanyolca biliyorum, ispanyol bir şirkette çalışıyorum eğer şu an ki aklım olsa fransızca yada almanca öğrenirdim. türkiyeyle ispanyadan daha fazla iş yapıyorlar, daha fazla şirketleri burada bulunuyor. eğer keyif için öğrenmek istiyorsanız kesinlikle ispanyolca çok güzel ve eğlenceli bir dil ama iş için pek bir anlamı yok.
  • you are my lethe  (24.07.15 10:02:31) 
tabiki en kolay ve geçerli dil olan almanca


  • sta  (24.07.15 10:08:28) 
almanca o kadar kolay mı ya ingilizce bilen biri için ?


  • 4Revq  (24.07.15 10:13:57) 
rusça, çince.


  • parola58  (24.07.15 10:27:15) 
evet bence baya kolay


  • sta  (24.07.15 10:32:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.