[]

oğuz atay nasıl tutunamayan olur?

şimdi ben bu abiyi pek severim.kitaplarını aldım henüz okumadım.reyizlerimizden biridir.ama kafama bir şey takıldı.şimdi hayatını falan okudum.5 senede yarım metre kalınlığında 7 kitap yazmış.itü de doçent olmuş.

başka iyi özellikleri de vardır elbet.şimdi bunlar geldi aklıma.


ve herşeyle özellikle evlilikle dalga geçip bok attığı halde evlenmiş bir aile kurmuş ve bir çocuğu olmuş.


hacı bu kadar başarılı adam nasıl tutunamayan oluyor yani?


yada bu benim sorum şuna mı benziyor:kaybedenler kulübü;yaaa abi bu adamların nesi kaybeden yiyip,içip,çatur çutur bütün hatunları götürüyorlar işte.


nedir? ne değildir?

 
oradaki "tutunamamak" sosyal ya da ekonomik statüye bağlı bir şey değil, ruhsal bir durum. yani paraya/eşe/işe bağlı günlük sorunlardan kaynaklanmıyor. bir nevi weltschmerz, dünya ağrısı.


  • littlejack  (23.07.15 23:47:20) 
tutunamamış olmak, öyle bir şey değil ki.


  • ack3000  (23.07.15 23:49:06) 
(bkz: kardeş sen çok yanlış gelmişsin)

Ya daha adamın kitaplarını okumamışsınız, bu abiyi çok severim, reyizlerimden biridir falan diyorsunuz! Kitabını okumadığınız adamı nasıl seviyorsunuz? Siz sadece 'Tutunamayanlar' adını çok afili bulmuşsunuz hepsi bu. Ona göre kafanızda bir şeyler uydurup Oğuz Atay'a da buna göre bir don biçmişsiniz, şimdi bize niye böyle diye soruyorsunuz.

Git uzaklaş buradan yabancı! Yoksa korkarım sana bir ziyanım dokunur!
  • microfiction  (23.07.15 23:50:02 ~ 23:52:21) 
okumadan yorum yapmaman gerektiği gibi sevmen de ilginç geldi bi yandan. yani itü'de doçent oluşunu mu sevdin mesela. bilmem.


  • tepedeki psychedelic adam  (23.07.15 23:51:50) 
microfiction +1

bi' de ne alaka yani, 5 senede 7 kitap yazan adamın derdinin işinde başarılı olup aile kurmak olduğunu mu düşünüyorsun? güzel bir aile kurup iyi bir iş sahibi olmak falan çoğu insanı tatmin edecek bir şeydir, güzeldir de bunu kimse reddedemez ama oğuz atay zaten bunu "tutunmak" için yeterli bulmadığından ötürü oğuz atay.

tutunan olsaydı dalgasına bakardı niye 7 tane kitap yazsın adam. ben hem tutunamıyorum hem yazamıyorum amk beni düşün sen, boşver oğuz atay'ı.
  • der meister  (23.07.15 23:54:22 ~ 23:54:52) 
Eserlerini okumadan nasıl çok sevdiğinizi algılayamadım. Fakat Yıldız Ecevit'in hazırladığı biyografiyi okuyun diyeyim yine de. "Ben Buradayım".


  • mutlusismankedi2015  (24.07.15 00:05:30) 
arkadaşlar zaten olayı izah etmiş ama ben bir daha vurgulayayım: kitaplarını (en azından tutunamayanları) okumadan ahkam kesmeyin. hatta tutunamayanları okumak yetmez, zira herkes okuyup "oğuz atay çok reyizz ya" diyor fakat olayı anlamıyor; gidin tutunamayanlar üzerine de okuyun; niye mizah olduğunu, eleştirdiği kurumları, yerdiği kişi ve kavramları görün. ondan sonra anlarsın zaten neyin tutunan-tutunamayan olduğunu.


  • lesmiserables  (24.07.15 00:09:19 ~ 00:10:43) 
Okumadan fikir sahibi olmak. Turkiyede gayet normal :)


  • dafuq  (24.07.15 00:10:15) 
@der meister noktayı koymuş.cevabımı aldım.


  • iste o bendim  (24.07.15 00:33:42) 
"yada bu benim sorum şuna mı benziyor:kaybedenler kulübü;yaaa abi bu adamların nesi kaybeden yiyip,içip,çatur çutur bütün hatunları götürüyorlar işte."

Vallahi bu ornegi vermeye gelmistim ama sen zaten farkina varmissin.
  • fortisvita  (24.07.15 00:40:12) 
oğuz atay güzel sanatlara meraklıydı, babası izin vermedi onun yüzünden mühendis oldu.

mühendislik yapmak istemedi, akademisyen oldu.

7 kitap yazdı (biri yarım kaldı) ama bu tutunmuş olmayı işaret eden bir olay değil. pessoa bir dönem portekiz edebiyatının tamamını oluşturdu tek başına, farklı isimlerde bir sürü şey yazdı belki hala bilinmeyen mahlasları var, o adam da huzursuzun önde gideni.

okumuş ve muhteşem şeyler yazmış olmasının sebebi çok zeki ve yetenekli olması. yazdığını yazmasının sebebi de dünya ağrısı littlejack'in dediği gibi.
  • yazmamaya yemin eden adam  (24.07.15 00:57:45) 
ya bayılıyorum bu zihniyete. hayat size güzel.

nedir? hiç bir şeydir.

ne değildir? belki de bir şeydir.

kim bilir.
  • mea maxima culpa  (24.07.15 02:53:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.