[]

Erken seçim / oy kullanım oranı

Erken seçim olursa sizce oy kullanım oranı ne olur? bu fark partilere nasıl yansır sizce?




 
oy kullanma orani bence daha yuksek ya da en kotu ihtimalle ayni olacaktir.

ama mhp cok oy kaybetti. onun secmeni sola gitmez, ya saadete ya da dogrudan akp ye gidecek. her iki durumda da mhp baraj altinda kalacak ve ona atilan oylar akpye yarayacak. bu herifler gene coreklenecekler basimiza.

hdp de iyi kotu oy kaybedecek bu son gelismelerle. onlar da ya ucundan siyiracak baraji ya da baraj altinda kalacak hoop gene akpye yaradi.

su uc parti hayatlari boyunca bi daha bisey yapmayacaklar olsa bile sadece bir gunlugune bir koalisyon hukumeti kurup secim yasasini degistirip baraji dusurseler de ondan sonra ne bok yerlerse yesinler. diycem ama secim yasasi degisse bile ilk secimde uygulanmayacak gene bi sikime yaramayacak.

yani her halukarda bu erken secim akpye yariyor ki onlar da bunu bildiklerinden erken secime goturmeye calisiyorlar.
  • halanne  (23.07.15 21:54:34 ~ 21:54:49) 
ne tatili kasimda


  • partizan  (23.07.15 22:25:53) 
@konusma...
erken dediysek de o kadar erken degil.
erken secim karari bugun alinsa bile en erken 3 ayda secim olabilir. dolayisiyla herkes yuvaya donmus olur.
  • halanne  (23.07.15 22:28:44 ~ 22:29:05) 
Erken secim kasımda olur. Her parti aşağı yukarı ayni oyu alır. Degisen bir şey olmaz.


  • dafuq  (23.07.15 22:34:42) 
oy kullanma oranının yükseleceğini sanmıyorum. seçimde artık bardak taştı diyerek mhp ve hdp'ye verenler şu an ya kararsız ya akp'ye yakın. yani geçen seçimde oy kullanan biri bu seçimde gitmem diyor mesela.

mhp kesinlikle oy kaybetti. bunu çok net görüyorum çevremde. barajın altında kalır mı, kalmaz bence.

hdp şu son saldırılarla, örgütlenmeyi kontrol edemeyişiyle, bazı söylemleriyle bazen oy kaybedecek gibi olsa da; ılımlı oluşu, hükümet kurma çabalarıyla da takdir ediliyor. bilmiyorum, emanet denilen oylar gidince bunda da düşüş olacaktır ama baraj konusunda sorun olacağını sanmıyorum.

chp artacaktır diye düşünüyorum düşünmesine ama çok bariz bir artış değil. ama oy da kaybetmeyecektir.

genelleyerek konuştuğuma bakmayın, çevreme bakıp da düşündüğüm şeyler bunlar sadece. çok daha farklı senaryolar çıkabilir.
  • uzunuzunilgi  (23.07.15 22:35:05 ~ 22:35:30) 
Erken seçim illa da kasımda olmaz. Hükümet kurulamayacağı anlaşılırsa meclis tarihi öne çekebiliyor. Son olayların akp ye kesinlikle oy getireceğine inanıyorum. Hükümet kurulmaması demek siyasiler üzerine düşeni yapmıyor demektir. Mesela Kemal Kılıçdaroğlu, 3 bakanlığı kesinlikle istiyor. Mhp kapıları sertçe kapatıyor. Hdp zaten kapalı. Seçmen bunu gözardı etmeyecek.


  • odiyus  (24.07.15 00:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.