[]

tek hatta iki modem kullanmak

evin planı uzun bir dikdörtgen şeklinde, çalışma odası ve oturma odası zıt uçlarda. iki odayı da eşit sıklıkta kullanıyorum. bu nedenle modemi ortaya koyduğumda uçlarda wlan tam çekmiyor, bir uca koyduğumda zaten diğer taraf menzil dışında kalıyor. evde 2 tane zyxel tek antenli modem var. isterseniz model de yazabilirim, ama ttnet abonelerine verdikleri standart tip işte. bir uca birini koyup diğerini ethernet kablosuyla bağlayabilir miyim, bu şekilde ikinci modemi hotspot olarak kullanabilir miyim, ethernet kablosunun bilgisayar-modem değil bilgisayar-bilgisayar tipi çapraz kablo mu olması gerekiyor yoksa?
ethernet kablo yerine wlan üzerinden hotspot kurabilir miyim?
yardımcı olursanız sevinirim :)


 
o nası bi ev lan. bilal sen misin?!

sinyal güçlendirici anten var bilgisayara takılan ondan da alabilirsin.
  • parola58  (23.07.15 16:06:00) 
Modemi 1 odanıza koyun
100 mt den kısa mesafe olduğu için klasik ethernet kablosunu modeme takın.

Kablonun diğer ucunu Airties'in wifi apapter leri var ona takın ve bu cihazı da diğer odanıza koyun.

Her 2 odanızda da %100 Wifi ile takılın.
  • halilibo  (23.07.15 16:26:38) 
Adsl vdsl bilmemne hiçbirinde iki modem çalışmadı internette de çalışmaz dendiğini okudum. Arkadaşım uydunette kullanıyor. O konu karışık biraz.

Ama bence iki modem kullanma, güvenlik açığını büyütmeye gerek yok. Madem iki uçta internete ihtiyacın var, iki seçeneğin var. Ya kaliteli bir router alacaksın ortaya koyacaksın. Ya da modemi birine koyup, evin öbür ucuna kaliteli (cat kabloların kalitesini araştırabilirsin) bir kablo ile modemden hat çekip onu da idare eder bir routera takacaksın.

Modemlerde router özelliği vardır yüksek ihtimal. Bu işe bütçe ayıracak mısın, ayıracaksan ne kadar ayıracaksın söyle evin de kabaca bi planını çiz. Böyle hiçbir şey anlaşılmıyor.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (23.07.15 16:29:09) 
modemi çok rahat router olarak kullanabilirsin. bir odaya bir modemi diğer odaya diğer modemi koyup araya kablo çeksen işlem tamam. aslında kablosuz da kullanılıyormuş ama ben beceremedim sanırım. airtieslar wpa şifrelemeyi kabul etmiyor web olacak ki bu da çok kolay kırılıyor. aynı sorun bende de mevcut ev dubleks bi modemi üst kata bi modemi alt kata koydum kablo çektim. ama kablo karmaşası fazla oldu söktüm. altta kullanamıyorum


  • mr fusion  (23.07.15 16:41:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.