[]

hani tarak ve dis fircasini koydugun kap banyoda zamanla su dolar ya

bardagin dibi yani, sonra dis fircasinin ve tahta taragin suya degen kismi siyah kuf gibi olur

iste o siyahligi nasil temizleriz?

camasir suyu denendi.
aspirin denendi.

 
Tahta tarağın siyahlaşan kısmını renkli ojeyle boyayabilirsiniz, süs gibi olur. Tahta olduğu için çürümüştür o suyun içinde, lekelenmemiştir sadece yani. geri döndüremezsiniz zannediyorum.


  • innerbliss  (23.07.15 10:00:29) 
Bulasik sungeriyle ya da dis fircasiyla fircalayarak temizlemeyi deneyin.


  • boyalı kuş  (23.07.15 10:03:05) 
bulasik sungeriyle ovaladim da dis fircasinda pek etkili olmadi.

taragi aslinda yeni almistim, curuyecek kadar zaman gecmedi. oje mantikli, tesekkurler.
  • jimicik  (23.07.15 10:05:38) 
ince zımpara ile zımparalayın, sonra da cilalayın ki suyu ememesin. bu kadar uğraşmak için benim gibi manyak olmanız lazım tabii.


  • orient blue  (23.07.15 15:52:07) 
atıp yenilerini almak gerek. ayrıca o kabı o kadar pislenmeden sık sık yıkamak gerek.


  • kakao  (23.07.15 15:57:56) 
@orient blue zimparayi denicem. ustune de renkli oje veya tirnak cilasi surerim.

manyaklik degil yahu. asil hemen atmak bana sacma geliyor. yani duzeltebilecekken simarik tuketim canavarlari gibi yenisini almaya kosturmak cok akil kari degil.
  • jimicik  (24.07.15 10:33:25) 
ahşap karardığında en büyük sebep mantardır. (yapı bilgisiyle açıklayacağım) kurtulmanın tek yolu kimyasal işlem ve ardından hava ve nemle temasın kesilmesidir. emprenye denilen işlem ham ahşaba bunu önlemek için yapılıyor. tarağınızı yüksek ısıda uzun süre kurutmanız mantarı yok edebilir ancak tarak ince olduğu için kırılabilir de. ojeyle hava ve nem temasını kesersiniz ancak oje zamanla soyulur. saçınızda oje kalıntıları olabilir. verniğe batırmak daha iyi olabilir.


  • madarch  (24.07.15 10:41:29) 
cok vahim durumda degil zaten sadece sapinda 3-5 cm lik bir bolum. yeni de almistim bunu, ama surekli kullanmayinca kararmis sudan nemden.

bulursam vernik daha iyi olur tabi. kurutma icin istanbul sicagina guveniyorum.
  • jimicik  (24.07.15 10:50:15) 
anladım. en güzeli zımpara + cila/vernik/oje/vs. o zaman :)


  • orient blue  (24.07.15 14:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.