[]

Müşteri hizmetleri

Bu saatte bankaların müşteri hizmetlerini bilgi almak için arayarak hata mı ediyorum? Yapı krediden 2 kişiyle, garantiden de 1 kişiyle görüştüm. Telefonda dayak yiyordum.

Sorduğum soru: Yapı kredinin ücretsiz kartı ile hepsiburadadan alışveriş yapmak istediğimde "joker vada kampanyası bulunamamıştır yazıyor". Bu durumda taksit olmaz mı? Olursa kaç taksit olur? Aldığım cevap: bilemeyiz, "elektronik için taksiti devlet kaldırdı", "bu bizim bilebileceğimiz birşey değil" cevaplarını aldım.

Garantiye sorduğum soru ise: işlem taksitlendirmede alınan toplam ücret nedir, (%2,02 yazıyor), 3 taksit istersem, oran direk 3 x 2,02 şeklinde mi hesaplanır diye sordum? Adam direk, kredi hesaplatması yaptırmaya çalışıyorsunuz bana diyerek önce kıl oldu, sonra "normalde kredi çekerken faiz nasıl artıyorsa öyle artıyor dedi". Adamdan özür diledim, kusura bakmayın sizi baya rahatsız ettim ben sanırım diyip kapattım telefonu.


Gece 2, uykusuz yorgun olabilirm, lakin web sitelerinde yazmayan bilgiler için bankayı arayıp sormak hatalı bir tutum mudur?

 
hatalı değilsin ama geceleri çalışan personel en bilgisiz personeller oluyor sanırsam. benim de başıma benzer bir şey gelmişti.


  • scent of a pastrami  (23.07.15 02:53:22) 
Çağrı merkezlerinde mantık aranmaz. Üzülmeyin.


  • apartman teyze  (23.07.15 02:55:13) 
Şuna karar verdim, gerçekten bankaların ücretsiz kredi kartı sunması tamamen dilenciye sadaka vermesi gibi birşeymiş.

Normalde kredi kartından tek çekim işlem yapan bi de kazandığım puanları harcayan biriyimdir. 3 tane kredi kartım var 1 tanesini aktif kullanıyorum (2 sini zamanında açtırdım ve sonra ücretsiz çevirdim).

Taksitli işlem yapayım dedim, etrafta o kadar çok bilgi kirliliği var ki, bankalar kendi sitelerinde yazanı yalanlıyor neredeyse.

sonuç olarak, tek bir bankada "değerli" müşteri olmak sanırım en doğrusu.

üzülmedim aksine aşırı kızdım, müşteri hizmetlerine kötü davranmak dünyanın en kaba şeyidir tabi, lakin sinirimi atıp sakinleşebilmek için bu mesajı yazmak zorunda kaldım vallahi.
  • bonjurkes  (23.07.15 03:10:41) 
ücretsiz kartlarla genel olarak taksit vb. kampanyalardan yararlanamazsınız. istisnaları vardır belki, bilmiyorum. elektronik için taksit kalkmadı. cep telefonları için kalktı sadece. hepsiburada'dan alışveriş esnasında kart numaranızı girdikten sonra taksit seçenekleri çıkıyorsa taksit oluyordur, yoksa olmuyordur (ücretsiz kart olduğu için).

işlem taksitlendirme ile ilgili bilgi web sitesinde vardır bence. spesifik olarak garanti'yi bilemeyeceğim ama faiz oranları aksi belirtilmedikçe yıllıktır. yani siz bir alışveriş yapıp onu taksitlendirmek istediğinizde, toplam alışveriş tutarının %2,02'si kadar komisyon ilave eder. 12 taksit yaparsanız tam %2,02'si kadar ödersiniz, daha az ya da çok taksit yaparsanız da buna göre oranlanır.

müşteri hizmetlerindeki çalışanlar elbette şubedekiler kadar bilgili olmuyorlar. onları operatör gibi düşünün. önlerindeki bilgisayarlar da şubedekiler kadar detaylı bilgi vermiyor onlara. o yüzden şubelere paslıyorlar genelde.
  • orient blue  (23.07.15 16:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.