[]

Yurtdisi ps4 region var mi? Acil gibi

Arkadaslar ani gelistigi icin arastiramadim. Abd'deyim ve birazdan ps4 almaya gidicem. Eskiden sanki region ve/ya ntsc-pal fln bisiler vardi. Eylul'de turkiye'ye donucem onumuzdeki yaz buraya yerlesiyorum. Yani hem 1 yil turkiye'de hem de sonrasinda burada oynamak istiyorum.

Bi de film fln izlemicem, sadece oyun icin. Gta 5, fifa, nba vs
kac gb alsam yeter?

Alirken nelere dikkat edeyim yani, oynamak disinda bir bilgim yok.

 
Ps4 de oyunlarda bölge kodu yok ama filmlerde fark eder.Avrupa'dan aldığınız bir konsolda istediğiniz her istediğiniz bölgeden filmleri izleyemeyeceksiniz.Mesela Türkiye'den (2. Bölge PAL) oyun alınca DLC'yi de herhangi bir Avrupa PSN'den alın.
Ya da oyun Amerika'dan (1. Bölge NTSC-U) alınmışsa DLC'yi de Us PSN'den alın.
Veya oyun Japonya'dan (3. Bölge NTSC-J) alınmışsa DLC'yi de Asya PSN'lerden alın.500 lük yeter size 1 tb lık da satışa sunuldu ama siz bilirisiniz.Bir oyunun 40 gb olduğunu düşünürsek öyle oyun bağımlısı değilseniz 500 gblık yeter.Zaten aslında 460 gb falan 40 gb ı ps4 ün sistemi.
  • telmessus  (22.07.15 23:30:29 ~ 23:33:42) 
bölge mevzusu var, blueray player'i ile alakalı ne yazık ki, ben tr'den almıştım ps3, istediğim bir blueray cd'ini aldımdı ebay'den oynatmadıydı ulan yoksa acaba mı falan filan derken öğrendim.


  • selam  (22.07.15 23:51:15) 
ben japonyadan aldım 500gb oyunları oynuyorum sorun yok. film izlemedim hiç. hafıza konusunda bir sıkıntı yaşamadım ama şimdilik sadece 4 oyun oynadım.


  • her metin sonsuz anlam uretir  (23.07.15 00:41:59) 
hayır regıon free.

pal/ntsc olayı da 2005 te fln fiilen kalkmıs durumda tum cıhazlar ıkısını de destekler.

bluray deki regıon code ıse bluray i cıkaran firmaya kalmıs buyuk oranda region code koymuyorlar, koyan ıbneler var ama.
  • bryan fury  (23.07.15 08:32:35 ~ 08:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.