[]

Yemek için avlanmaya karşı mısınız

Zevk için değil de hayvanları yemek için avlamaya karşı mısınız misal bıldırcın yaban ördeği gibi




 
bence sadece avlanarak beslensek daha etik olur. en azından doğal yaşam şartlarında ölmüş olur hayvanlar. ama genelde her kuşu miktik bi leylek kaldı şeklinde yapılıyor bu iş de.


  • red g  (22.07.15 21:30:18) 
Hiç avlanmadım. Karşı değilim.


  • sen olmayan cocuk benim  (22.07.15 21:35:24) 
Veganlar gelip vicdan sömürüsü yapmadan söyleyeyim: Bizim doğamızda avlanarak beslenmek var. Günümüzde kasaptan alışveriş yapacak kadar evcilleştik ama normali avlanarak beslenmek. Fakat avlanmakla orospu çocukluğu arasındaki çizgiyi iyi belirlemek lazım. Yani "Ben bunları yemek için avlıyorum" deyip 150 tane bıldırcın avlamak da bir tür katliam. Amaç katliam yapmak değil karın doyurmak.


  • angelus  (22.07.15 21:37:18) 
asla. hatta ara ara yapmışlığım vardır.

kendi yiyeceğimi kendim yaklamak duygusu iyi hissettiriyor.
  • mermize  (22.07.15 21:37:28) 
sezonundaysa, nesli tehlikede değilse, neden olmasın? farklı tatlara, besin kaynaklarına açık olmak lazım.


  • apartman teyze  (22.07.15 21:37:36) 
apartman teyze +1


  • mornie  (22.07.15 21:39:50) 
Kararsızım. Sadece avlanarak şu anki dünyada herkesin karnını doyurabilmesi mümkün değil (herkese yetecek kadar hayvan yok anlamında diyorum bunu, herkes avlansa kaos olur, çok kalabalık dünya nüfusu). O yüzden avlanmıyoruz.

Yani günümüzde, markette besin varken gidip de yemek için avlanmaya da zevk için gözüyle bakarım. Doğal şartlarda yaşasak, şehirde değil de kırsalda yaşasak o zaman karşı olmazdım herhalde.
  • whimsical  (22.07.15 21:41:07 ~ 21:44:33) 
şöyle bir bakınca; minik donut canavari, red g, angelus, apartman teyze +1


  • air  (22.07.15 21:58:18) 
ot yemek varken? a-aa?

not: veganim.
  • elxa  (22.07.15 22:01:29) 
valla bu konularda uzman değilim. şimdi neyden ne vitamini, ne besin değeri alıyoruz bilmiyorum. ama alternatifi varsa canlı öldürmekten vazgeçmemiz gerekiyor tabi. alternatif olmuyorsa ve et de yememiz gerekiyorsa o zaman acısız ve gırtlaklamadan hayvan öldürülmeli tabi.

sonuçta doğanın bi parçasıyız, doğal dengede insanın da yeri var ama bir yandan da düşünme yetisini iyice geliştirmiş varlıklarız, alternatif bulabiliyorsak böyle içgüdüsel şeylerin esamesinin okunmaması lazım.

bilgi yetersizliğinden dolayı arada kalıyorum yani. ama gönlüm öldürmekten yana değil. sanırım daha sağlıklı hareket etmek için yapay etlerin iyice hayatımıza yerleşmesini bekleyeceğiz.

not: tavuk etine hayır diyebilsem vejeteryan olacağım ama beceremiyorum, çok lezzetli.
  • lesmiserables  (22.07.15 22:27:47) 
lan neden avlanıyoruz? İnsan etçil bir canlı değilki.Biyolojimiz ona göre yaratılmamış


  • betfair  (22.07.15 22:35:38) 
İnsanlar etcil olmamasına karşın 7 milyon yıl et yiyerek nasıl yaşamış bilemiyorum, ilahi bir mucize olmalı.


  • angelus  (22.07.15 22:39:13) 
yemek içinse karşı değilim aslında ama pek taraftarı da değilim. hoş bulduğum bir şey değil. azılı bir etobur olarak et yemek istediğim zaman gidip kasaptan, marketten alabiliyorum ben. orada varken gidip hayvan öldürürsem ayıb olur. zevke girer o. zevk için de hayvan öldürülmez.


  • der meister  (22.07.15 22:40:47) 
angelus vegan falan değilim.İnsan maymundan geldiyse maymunlar et yemiyor ona ne demeli?
Birincisi insan aç kalınca et yer sen sanıyormusun bundan 1 milyon önce sabah akşam et yiyorlardı tek midelerine giren ceylan geyikti.5 yıl önceki yeni bulgulara göre neandertaller yemek sebze pişirip yiyorlarmış.Adamlar yemek pişiriyor yemek..
Öyle bir dile getiriyorsunki adamlar yarı yarıya etle beslenmişler.
  • betfair  (22.07.15 22:47:38) 
Maymunlar neden et yemesin ki? Maymunlar da et yiyorlar. Hatta aç kalırlarsa yamyamlık da yapıyorlar. Maymunlarda et yememe gibi bir durum yok. Onun dışında, atalarımızın sabah akşam et yeme gibi bir durumları yoktu tabii; avlanabilirlerse et yer, avlanamadıkları zaman da buldukları kök bitkileri veya meyveleri yerlerdi. Avlanma çok zor bir olaydı, bir avın peşinden gerektiğinde 30/40 km yol giderlerdi. Fakat birinci besin kaynakları zengin besin değeri nedeniyle her zaman etti. Et yememe gibi bir durumda zaten hayatta kalamazlardı. Neandertallerin sebze pişirip yemeleri onları vegan yapmaz, zaten insanlık tarihinin hiçbir döneminde veganlık olmadı. Ete ulaşamadıkları zaman bitki yediler.


  • angelus  (22.07.15 22:57:55) 
angelus ona bakarsan insan insanıda yiyor :) Dağda kalınca ölü leşi yenilen bir sürü olay var sayısızca.Maymunlarda vahşi doğada ultra aç kalınca et yiyor tabiki.
Ben insanlara vegan demiyorum sadece etçil değillerdir diyorum.Kendini anlat bana günde 3 öğün yemek yiyorsun aldığın besin 2kg dersek 1 kilosu etmi?
10 kişiye soralım şurada sabah etle öğlen etle akşam etle beslenen varmı?
  • betfair  (22.07.15 23:02:28) 
Ben zaten etçiliz demedim ki; doğamızda avlanmak var dedim. Ben et de yiyorum ot da yiyorum ama insanların sabahtan akşama kadar et yememesinin nedeni etin maliyetinin biraz fazla olması galiba. Dana antrikotun kilosu 51 lira sanırım. Kilosu 20 lira olsa bence herkes sabah akşam et yerdi ama yanında salata yemeyi de ihmal etmezdi.


  • angelus  (22.07.15 23:07:08) 
Keyif amaçlı avcılığa sıcak bakmıyorum ama vahşi doğada olduğumuzu varsayarak nesli tükenmekte olan bir hayvanı dahi düşünmeden avlar ve tüketirdim diye düşünüyorum.
Ya o ya ben ikileminde tabiki ben...
Ama bulunduğum çevrede avlanabilecek koşullar mevcutsa arada bir değişiklik amaçlı yapılabilir. Tabiki apartman teyze koşullarından bahsettigimi belirtmeliyim.
  • qxgviper  (22.07.15 23:22:35) 
eti için avlanan hayvanların; yiyeceksizlikten, postu için avlanan hayvanların; donarak ölme tehlikesinden kaçınmak amacıyla ölmemek için avlanılması ve profesyonel balıkçılık(bildiğin gemiyle açıklara çıkıp ağ atma) haricinde bütün avcılık faaliyetlerine karşıyım.


  • feel the blanks  (23.07.15 00:03:25) 
ciftlikteki hayvandan daha iyi bir hayat yasamistir en azindan. ama yavrusu var midir, hamile midir, bunlari hesaba katmayacak misiniz? bir de dikkat etmeli, bir sonraki adim, sizin avinizi yiyen hayvanlari oldurmek olabilir. mesela foklar, yunuslar..


  • bir varmis bir yokmus  (23.07.15 00:11:38) 
değilim.


  • hasansabbah  (23.07.15 00:12:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.