[]

iran kedisi/uzun tüylü kedi tüy problemi

benim esas kedi kısa tüylü, bu yeni gelen kedi uzun tüylü 1-2 yaşında yani yavru da değil.

arkadaş bir hayvan her sıçtığında bütün popo etrafı tüylerine ille bulaştırır mı ya? elimde ıslak mendille hayvanı taciz ediyorum, poposu yere yakın gezmeye başladı her an göte ıslak mendil atağı gelecek diye. ishal falan da değil, bir de ishal olsa demek ki bok kedi olacak.

napıyorsunuz bu durumda? popo çevresi tüylerini makasla kısaltsam mesela? gerçi hayvan iyice huylandı poposuna yanaştırmıyor.

petshoptan alınmış muhtemelen, anası da kendini temizlemeyi öğretmemiş. nasıl yapayım ben bunu?

 
popo etrafının tüylerini kestirin veterinerde ?


  • whatyougetiswhatyoudid  (22.07.15 16:21:48) 
Götündeki kılları keseceksin başka yolu yok onun.


  • angelus  (22.07.15 16:22:32) 
bizim kedi değil de köpeğimin aynı sorunu vardı, çok tüylü o da. hatta tuvaletini yaparken poposu kirlendiğinde çok rahatsız oluyordu altına yapmış çocuk gibi bacaklarını aça aça yürümeye başlıyordu ordan anlıyordum. kedi daha da rahatsız oluyordur. traş ettirdik biz. köpeğim çok rahatladı şimdi.
sakin olduğu bir zaman, dikkatlice poponun ordaki tüyleri kısaltabilirsiniz. bacaklarının arkasındakileri de kısaltın hatta biraz.

  • innerbliss  (22.07.15 16:59:04) 
uyuklar vaziyette mayışıkken popo çevresindeki tüyleri bir makasla kısaltıverin. mümkünse ucu küt bir makas olsun, ani hareketlerden de kaçının.


  • lily briscoe  (22.07.15 17:06:37) 
hani kuaförler yapar ya kırıkları alırken, işaret ve orta parmağın arasına alır saçı, makası uç tarafta tutar keser. öyle yaparsanız, kaza riskini minimuma indirebilrsiniz.


  • innerbliss  (22.07.15 17:10:33) 
Valla benim kedimde iran kedisi kendi kicini bile yaliyor maşallah.tertemiz de sizinki kendini yalamiyormu


  • Bysb  (22.07.15 19:16:30) 
yalamıyor maalesef. makasla kıyın kıyın popo tüylerine yanaşıyorum. henüz çok bir tüy alamadım ama ufak ufak halledicem sanırım.


  • alice practice  (22.07.15 23:18:14) 
köpeğimde benzer sorunu yaşıyordum. uzun ve sık tüylü olunca bulaşabiliyor. kesmenizde fayda var. sadece etrafa kaka bulaştırmak değil sorun. kaka ile bir çok bakteri ürüyor. barınaktan geldiğinde anüs etrafındaki geniş bir alan kaka kalıntıları nedeniyle tahriş olmuştu. bildiğimiz tıraş bışağıyla tüylerin çıkış yönüne doğru tıraş etmek düzgün kesim sağlıyor ama kedide yapmak mümkün olmayabilir. tüyleri kestikten sonra gözünüze çarpan tahriş olmuş bir bölge varsa baticon ile temizleyin yara olmasın.


  • madarch  (23.07.15 10:08:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.