[]

Hollanda Vatandaşlığı Hk.

Merhaba,

Bir arkadaşım Hollanda vatandaşı birisi ile 6 senedir evli ve Türkiye'de yaşıyorlar. Çocukları da ( anne NL vatandaşı olduğu için) Hollanda vatandaşı. Hollanda vatandaşı olan eş aynı zamanda TC vatandaşı.

1- Kendisinin, Hollanda'ya yerleşmeden Hollanda vatandaşlığına geçme ihtimali var mı ?

2- Hollanda'ya yerleşme talebinde bulunması durumunda 6 yıldır bir Hollandalı ile evli olmasının vatandaşlık (veya oturum) başvurusunu hızlandırma anlamında sağlayacağı avantajlar olur mu ?

3- Kendisi Hollanda'ya Expat olarak gelmek istemesi durumunda eşinin vatandaş olması avantaj sağlar mı ?

Bilgi ve tecrübeleriniz için şimdiden teşekkürler.

 
hollandalı biriyle evli olması mutlaka kolaylık sağlayacaktır, ancak hollanda'ya yerleşmeden vatandaşlığa geçebilir mi ondan emin değilim. normalde evlilik sebebiyle 3 yıl veya çalışma izni sebebiyle 5 yıl kesintisiz hollanda'da oturanlar vatandaşlığa başvurabiliyordu, sanırım son düzenlemelerle birlikte bu evlilik için de 5 yıla çıktı.

expat deyince daha çok iş sebebiyle geçiçi olarak yerleşen kişi anlaşılır, arkadaşınız bildiğiniz göçmen olarak gitmek istiyor. yani aile birleşimiyle gidilecek, knowledge migrant olarak değil.

tam ve doğru bilgi almak için hollandalı eş www.ind.nl sitesini kullanabilir orada her şey yazıyor. immigratiedienst'in uluslararası telefon numarası da var, orayı veya hollanda konsolosluğunu arayarak bu bilgilere çok kısa sürede erişebilir, bütün gerekli işlemleri ve dökümanları öğrenebilir.

ek: buldum. şurada yazıyor, hollandalı eş bir baksın:
www.rijksoverheid.nl

'niet-nederlanders met een nederlandse partner' kısmında belirtildiği üzere en az 3 yıldır evli olma ve hollanda veya türkiye dışında 3. bir ülkede yaşama şartı var. ayrıca hollandaca dil sınavını geçmesi gerekiyor.
  • lily briscoe  (22.07.15 15:07:36 ~ 15:13:00) 
bulgaristan olsa hepsine cevap verirdim ayrıntısıyla ama hollanda farklıdır heralde


  • sta  (22.07.15 15:38:32) 
Hollandayı iyi bilen birisi olarak şunu söyleyebilirim.

Eğer Hollanda dışında yaşıyorsanız, 3. bir ülkeye yerleşmeniz gerekiyor. birlik dışında ve Türkiye dışında...!

Hollanda göçmen ofisine de 3. bir ülkede vatandaşlığı olan eşinizle yaşadığınızı bildirmelisiniz.

1000 günü aşan sürelerde direkt Hollanda vatandaşlığı için hak kazanıyorsunuz.

Diğer türlü hollanda da en az 5 yıl ve yılda en fazla 180 gün yurtdısına çıkış yapabilirsiniz.

turist olarak hollandaya gidip gerekli evrak işlerini orada yaparak uzun süreli vize alma olasılıkları da var.
Bu konularda çalışan zehir gibi Türkler tanıyorum.
Hollanda oturum ve vatandaşlık konusunda kolay bir ülke değil.
  • voyage  (22.07.15 16:55:09) 
@voyage

turist olarak gidip kalması mümkün değil. hollanda bu konuda çok sıkı. eğer aile birleşimiyle oturum başvurusu yapılıyorsa süreci hollandalı eş hollanda'dan başlatır, vizeyi alacak eş de kendi ülkesinde kararı bekler. turist vizesinin süresini aşarsa ilerideki bütün başvurularını da riske atacaktır.

önceki cevabımda belirttiğim gibi vatandaşlık için ya 3. ülkede yaşamaları gerekiyor ya da oraya yerleşip gerekli süreyi dolduracak.
  • lily briscoe  (22.07.15 17:04:36) 
@lily briscoe @voyage

öncelikle bilgiler için teşekkürler. fakat hollanda ve türkiye dışında 3. bir ülkede yaşama zorunluluğunun mantığı nedir, bilginiz var mıdır ?
'sadece hollanda'da yaşarlarsa olur' dense mantıklı gibi ama hollanda dışındaki bir ülke alternatifinde türkiyeyi kabul etmeyip üçüncü bir ülke olması şartının mantığını anlayamadım :\
  • elland road  (23.07.15 09:43:53) 
şöyle, eğer siz bir hollandalıyla evlenip vatandaşı olduğunuz ülkede yaşamayı seçtiyseniz, kendi ülkenizin yasal koruması altında / haklarına sahipsiniz demektir. bu durumda size kalkıp hollanda vatandaşlığı vermeleri için bir sebep yok.

ama eşinizle 3. bir ülkede yaşıyorsanız ikiniz de orada yabancı konumundasınız. başınıza bir iş gelse ikiniz de farklı ülkelerin korumasına veya herhangi bir işlem gerektiğinde farklı uygulamalara tabisiniz. bu durumu düzeltmek için hollanda diyor ki, 3. bir ülkede evliyseniz o halde eşinizi de hollanda vatandaşı yaparız ve potansiyel sorunları / ayrımları önleriz. eşinin hollandalı olmasının yolunu açarak kendi vatandaşının karşılaşabileceği güçlükleri engellemiş oluyor.

ek: bu arada 3. ülke ab dışında olmak zorunda değil. hollanda harici herhangi bir ülke olmalı.
  • lily briscoe  (23.07.15 15:38:36 ~ 15:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.